Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Η Σαχτάρ νίκησε 2-1 την Σίτι, την υποχρέωσε στην πρώτη της φετινή ήττα και πήρε μαζί με τους Πολίτες το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ήττα για τη Νάπολι από την Φέγενορντ (2-1), με τους Ιταλούς να συνεχίζουν μεν στο Europa, αλλά στο γκρουπ των αδυνάτων.

Στη φάση των 16 του Champions League προκρίθηκαν Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μάντσεστερ Σίτι, με τους Ουκρανούς να κερδίζουν 2-1 την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, να τους υποχρεώνουν στην πρώτη τους φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και να προκρίνονται στα νοκ-άουτ για τέταρτη φορά στην ιστορία τους.

Η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και ήταν αποτελεσματικότερη απέναντι στην Σίτι (που έμοιαζε να έχει το μυαλό της στην Γιουνάιτεντ), καταφέρνοντας να πετύχει δύο γκολ. Στο 26′ ο Μπερνάρντ άνοιξε το σκορ, ο Ισμαΐλι έκανε το 2-0 έξι λεπτά αργότερα, με την Σίτι να μειώνει με πέναλτι του Αγουέρο στο 90+2′.

Η νίκη της Σαχτάρ πανηγυρίστηκε με μάσκες του Ζορό (ο Φονσέκα είπε ότι θα εμφανιστεί με μάσκα του αν η ομάδα του προκριθεί και ο σύλλογος μοίρασε 10.000 κομμάτια στους οπαδούς της!), με τον Ουκρανικό σύλλογο να περνά στους 16 για τέταρτη φορά, μετά τις σεζόν 2010/11, 2012/13 και 2014/15.

Στο άλλο παιχνίδι του έκτου ομίλου η Φέγενορντ νίκησε 2-1 τη Νάπολι, με τους Ιταλούς όμως να παίρνουν το εισιτήριο για το Europa League (στο γκρουπ των αδυνάτων) και τους Ολλανδούς να ολοκληρώνουν έτσι την ευρωπαϊκή τους παρουσία.

Ο Ζιελίνσκι έκανε το 0-1 στα 92′ δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας το γρηγορότερο γκολ της Νάπολι στην ιστορία της στη διοργάνωση. Το 1-1 έκανε ο Γιόργκεσεν στο 33′ και το 2-1 ο Γιούστε στο 91′, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα τρίποντο γοήτρου.

Οι συνθέσεις

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιατόφ, Μπούτκο, Όρντετς, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι (64′ Αζεβέντο), Φρεντ, Στεπανένκο, Μάρλος (82′ Κοβαλένκο), Τάισον, Μπερνάρντ, Φερέιρα (89′ Κοτσολάβα)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Ανταραμπιόγο, Φόντεν, Γκιντογκάν, Φερναντίνιο (70′ Αγουέρο), Τουρέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκάμπριελ Ζεσούς, Σανέ (62′ Ντίας)

Φέγενορντ – Νάπολι 2-1

Στο έτερο ματς του ομίλου στην Ολλανδία, η Νάπολι προηγήθηκε μόλις στο 2′ με το κοντινό σουτ του Ζιελίνσκι ύστερα από φάουλ του Χάσμικ, ωστόσο στο 33′ ο Γιόργκενσεν έφερε το ματς στα ίσα για τη Φέγενορντ με ωραία κεφαλιά. Η Νάπολι έπρεπε να κάνει το όγδοο θαύμα! Στις καθυστερήσεις, όμως, ο Γιούστε ήταν αυτός που έκανε το 2-1 και έδωσε στην ομάδα τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση! Οι Ναπολιτάνοι συνεχίζουν στο Europa League.

Φέγενορντ: Βέρμερ, Νιούκοπ (76′ Γιούστε), Βαν Μπεκ, Τάπια, Μαλάσια, Αμραμπάτ, Τούρνστρα, Βιλενά, Μπέργκιους (72′ Λάρσον), Γιόργκενσεν, Μπότιους

Νάπολι: Ρέινα, Μάτζιο (64′ Ρουί), Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Χισάι, Άλαν (60′ Ρογκ), Ντιαβαρά, Χάμσικ, Καγιεχόν (74′ Ούνας), Μέρτενς, Ζιελίνσκι

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ