Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ 1-4

Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ 1-4

Μαγικός Αίαντας «πέρασε» από το Σαντιάγο Μπερναμπέου με το εμφατικό 4-1 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, πετώντας εκτός την για τρία συνεχόμενα χρόνια κάτοχο του τροπαίου. Στους «8» και η Τότεναμ.

Η άτυπη εβδομάδα των… παθών ολοκληρώθηκε με τον πιο μαρτυρικό τρόπο για την Βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τις δύο ήττες από την μισητή Μπαρτσελόνα μέσα στη Μαδρίτη (για Κύπελλο και πρωτάθλημα), ήρθε το υπερηχητικό 4-1 του Άγιαξ που την άφησε εκτός συνέχειας του Champions League για πρώτη φορά στα προημιτελικά μετά τη σεζόν 2009-10 (όταν και είχε αποκλειστεί από τη Λυών)!

Η κάτοχος του τροπαίου είδε τον Αίαντα να κάνει ό,τι θέλει για 90 λεπτά μέσα στο σπίτι της και τελικά να παίρνει μια μεγάλη νίκη και πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, υποχρεώνοντάς την στη μεγαλύτερη ήττα της στην διοργάνωση των Αστεριών.  Ζιγέχ,  Νέρες, Τάντιτς, Σένε οι σκόρερ των Ολλανδών! Ο Ασένσιο το γκολ της τιμής για τους Μαδριλένους.

Ο Άγιαξ είναι η μόνη ομάδα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον τρίτο προκριματικό γύρο και ταξίδεψε στη Μαδρίτη γνωρίζοντας ότι πρέπει να ανατρέψει το 2-1 υπέρ της Ρεάλ του πρώτου αγώνα. Οι Ισπανοί είχαν ένα μικρό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση, τόσο μικρό που εξανεμίστηκε μόλις σε επτά λεπτά.

Στο 4′ οι Μερένχες είχαν δοκάρι, όταν μετά από σέντρα του Λούκας Βάθκεθ από δεξιά ο Βαράν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ωστόσο, ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ με το Ζιγές. Σε πλάγιο άουτ από τα αριστερά, ο κάκιστος το βράδυ της Τριτης Κρόος έχασε τη μπάλα, ο Τάντιτς μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Ζιγές ο οποίος πλάσαρε για το 1-0 της ομάδας του.

Στο 18′ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Βαράν, το αριστερό σουτ του οποίου εξουδετερώθηκε από τον κίπερ των Ολλανδών. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Σολάρι σητν επόμενη ακριβώς φάση δέχτηκε κι άλλο γκολ. Ο Τάντιτς έκανε μια εκπληκτική προσπάθεια, πέρασε με ρουλέτα τον Καζεμίρο και πάσαρε στον Νέρες ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0 για τον Άγιαξ. Το παιχνίδι είχε απίστευτο ρυθμό. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη.  Η Ρεάλ σοκαρισμένη βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, προσπάθησε να αντιδράσει. Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Από πλευράς του όμως και ο Άγιαξ δεν κλείστηκε περιμένοντας καρτερικά την απάντηση των Μαδριλένων. Στο 22′ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Νέρες όμως αυτή τη φορά αστόχησε από πλεονεκτική θέση, στο 23′ ο Βινίσιος έδωσε στον Λούκας Βάθκεθ μέσα στην περιοχή, κι αυτός έκανε το πλασέ, με τον Ονανά να δηλώνει παρών!

Στο 31′ ο Βινίσους έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, στο 35′ ο Ζίγεχ σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία για το 3-0, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους για να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε στο κόλπο της πρόκρισης ξανά, όμως στο ημίχρονο ο φωτεινός πίνακας έγραφε 0-2!

Στην επανάληψη, ήδη στα πρώτα 15 λεπτά οι δύο ομάδες έχασαν κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 62ο λεπτό όμως μπήκε ταφόπλακα στα όνειρα της Ρεάλ για ανατροπή. Ο Τάντιτς με σουτ έξω από την περιοχή «γράφει» το 3-0, και ο ρέφερι μετά και το VAR (έλεγξε αν η φάση ξεκινάει από πλάγιο άουτ) έδειξε σέντρα. Στο 70′ ο Ασένσιο με όμορφο διαγώνιο σουτ μείωσε (προσωρινά) σε 3-1, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Στο 72ο λεπτό, ο Σένε εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του στο αριστερό άκρο και με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο νίκησε τον Κουρτουά διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 για τον Αίαντα. Από μία μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι δύο ομάδες στα εναπομείναντα λεπτά (στο 83′ ο Μπέιλ στο 85′ ο Ντόλμπεργκ) με το τελικό σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τον Άγιαξ θριαμβευτή με το εισιτήριο για τους «8» ανά χείρας και τη Ρεάλ να προσπαθεί να συνέλθει από τα απανωτά «χαστούκια»!

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Ρεγκιλόν, Κρόος, Μόντριτς, Καζεμίρο, Λούκας Βάθκεθ, Βινίσιους, Μπενζεμά.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Σένε, Ζιγέχ, Ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Νέρες.

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Τότεναμ 0-1

Η Τότεναμ επικράτησε της Μπορούσια Ντόρτμουντ και στον επαναληπτικό, αυτή τη φορά με 1-0, και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Το έργο των Βεστφαλών ήταν a priori  πολύ δύσκολο μετά την ήττα με 3-0 στο παιχνίδι στο Λονδίνο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή για να βρουν το γρήγορο γκολ που θα τους αναπτέρωνε τις όποιες ελπίδες τους για το θαύμα.

Αλλά στο 11ο λεπτό ο Βερτόνγκεν πήρε το… γκολ από το πόδι του Ρόις. Ο Γιορίς ήταν παρών, κρατώντας το 0-0 και στο 48ο λεπτό ο Κέιν εκμεταλλεύτηκε την σπουδαία κάθετη πάσα του Σισοκό και πλάσαρε τον Μπούρκι για το 0-1 της ομάδας του που ουσιαστικά πάγωσε το ηθικό της Ντόρτμουντ να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Το σκορ υπέρ των Σπερς παρέμεινε ως το τέλος και η ομάδα του Ποκετίνο πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ