Ο Άγιαξ το έκανε όπως κόντρα στον… Παναθηναϊκό!

Ο Άγιαξ το έκανε όπως κόντρα στον… Παναθηναϊκό!

Ο Άγιαξ μπορεί να έχασε από τη Ρεάλ στην Ολλανδία, όπως με το εμφατικό 4-1 μέσα στη Μαδρίτη, πήρε την πρόκριση και έγραψε Ιστορία, όπως το μακρινό 1996 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Άγιαξ πέταγε φωτιές στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και όχι μόνο ανέτρεψε το εις βάρος του 2-1 του πρώτου αγώνα, αλλά διέσυρε την κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ, την ανάγκασε στην μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της στη διοργάνωση και πήρε το εισιτήριο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Οι Ολλανδοί αποκαθήλωσαν τη Βασίλισσα μέσα στο σπίτι της και έγραψαν ιστορία! Μόλις για 7η φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης ομάδα που έχει ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16»στην έδρας της αλλά να καταφέρνει να πάρει την πρόκριση. Από τις συνολικά επτά φορές που έχει συμβεί, τις τρεις το έχει κάνει ο Αίαντας!

Πριν το βράδυ της Τρίτης (05/03) ο Άγιαξ έχει αποκλείσει τον Παναθηναϊκό και την Μπενφίκα παρότι έχασε στο πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, το 1996 οι Ολλανδοί ηττήθηκαν 1-0 από τους Πράσινους στο Άμστερνταμ, με το γκολ του Κριστόφ Βαζέχα, αλλά στην Αθήνα επικράτησαν με 3-0 και ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν την πρόκριση!

Το ίδιο έκαναν και με αντίπαλο την Μπενφίκα το πολύ μακρινό 1969.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ