Λυών, κάν’το όπως ο Άγιαξ

Λυών, κάν’το όπως ο Άγιαξ

Οι Λιονέ κοντράρονται με την Μπαρτσελόνα, με καθήκον να αγωνιστούν σαν να μην υπάρχουν όρια για τις δυνατότητές τους!

Στο ποδόσφαιρο θα υπάρχουν πάντα ομάδες που φορούν τον μανδύα του φαβορί. Λαοφιλέστερες ομάδες, πιο ιστορικές, πιο επιτυχημένες. Κι ομάδες αουτσάιντερ, με τον άγραφο νόμο των πιθανοτήτων κατά τους. Στο ζευγάρι Μπαρτσελόνα – Λυών οι ρόλοι ήταν διαυγείς. Όλοι γνώριζαν a priori που γέρνει η πλάστιγγα.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα βέβαια καθιστά το ματς…. μη γενόμενο και όλα θα παιχτούν στη ρεβάνς. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ήδη από το παιχνίδι στη Γαλλία κατεβάσει τους τόνους. Έτσι λειτουργεί ως προπονητής, αυτό μετέφερε και στους παίκτες του. Το περυσινό κάζο από τη Ρόμα τους δίδαξε πολλά εξάλλου.

Στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης όλα είναι ανοιχτά. Η Μπαρτσελόνα έχει ένα άτυπο προβάδισμα. Εκτός έδρας δεν δέχτηκε γκολ. Στους τύπους είναι καλύτερη ομάδα. Το ξέρει. Ωστόσο το διακύβευμα είναι μεγάλο για τη Λυών. Να αποκλείσει τους Καταλανούς; Ούτε στην πιο τρελή φαντασίωση κάθε οπαδού των Λιονέ.

Φέτος στο Champions League των… θαυμάτων όμως, έχουμε ήδη δει πολλά. Μεγαλύτερο κρότο από όλα, έκανε ίσως το παιχνίδι του Άγιαξ με τη Ρεάλ. Τα μαγικά του Αίαντα. Το ποδόσφαιρο υπεροχής μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, η «4αρα» στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η πρόκριση. Με οδηγό το θάρρος των Ολλανδών πρέπει να αγωνιστεί η Λυών στο Καμπ Νου.

Ένα εκτός έδρας γκολ, αλλάζει άρδην τις ισορροπίες. Προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλει και η επιστροφή του πολύτιμου μεσοεπιθετικού Ναμπίλ Φεκίρ (απουσίαζε στο πρώτο ματς). Σε αυτό στοχεύουν οι Γάλλοι, που φέτος έχουν προσθέσει στο… βιογραφικό τους, την εκτός έδρας νίκη επί της βιονικής Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ