Μπαρτσελόνα: Να απολαύσει την… ισπανική μοναξιά

Μπαρτσελόνα: Να απολαύσει την… ισπανική μοναξιά

Με τις Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός μάχης στου... δρόμου τα μισά, η Μπαρτσελόνα, μοναδική εκπρόσωπος του ισπανικού ποδοσφαίρου στη διοργάνωση των Αστεριών, θα προχωρήσει μόνη σε περίπτωση πρόκρισής της επί της Λυών...

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Λυών στο Καμπ Νου με στόχο να την πρόκριση στους «8» μετά το στείρο 0-0 του πρώτου αγώνα στη Γαλλία. Οι Καταλανοί πλέον αποτελούν τη μοναδική ισπανική ομάδα που παραμένει στη διοργάνωση και σήμερα θέλουν να κάμψουν την αντίσταση των «λιονέ» για να απολαύσουν ήσυχοι τη… μοναξιά τους.

Πλέον οι «μπλαουγκράνα» είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν το Champions League στην Ισπανία, αφού Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης γνώρισαν τους αποκλεισμούς από Άγιαξ και Γιουβέντους αντίστοιχα.

Οι Ισπανοί μετράνε 5 διαδοχικές κατακτήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού από το 2014 και μετά το τρόπαιο παραμένει στην Ιβηρική Χερσόνησο. Μάλιστα, η Μπαρτσελόνα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2015 και φέτος της παρουσιάζεται η ευκαιρία να ξανά ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να καταστήσει σαφές πως το Champions League παραμένει ακόμα ισπανική υπόθεση.

Το ταξίδι όμως μέχρι τον τελικό είναι ακόμα μακρύ και οι «μπλαουγκράνα» καλούνται να κάνουν απόψε το πρώτο βήμα. Το σύνολο του Βαλβέρδε αναμένεται να παραταχθεί πλήρες στον αγωνιστικό χώρο, με μοναδική εξαίρεση εκείνη του Ουσμάν Ντεμπελέ. Η συμμετοχή του 21χρονου για το παιχνίδι παραμένει για την ώρα αμφίβολη, με τον τεχνικό της ομάδας να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για τη διαθεσιμότητά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ