Λίβερπουλ – Πόρτο 2-0

Λίβερπουλ – Πόρτο 2-0

Η Λίβερπουλ με τον Φιρμίνο σε ρόλο δημιουργού αλλά και εκτελεστή, επικράτησε 2-0 της Πόρτο στο πρώτο ματς της φάσης των 8 του Champions League, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά.

Η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Πόρτο σε άλλη μια μεγάλη Ευρωπαϊκή βραδιά στο Άνφιλντ. Οι Κόκκινοι βασισμένοι σε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο πήραν σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Πόρτο και βρίσκονται με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Champions League.

Κύριος υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο αγαπημένος «Μπόμπι» του ΚΟΡ που δημιούργησε το πρώτο γκολ του Κεϊτά στο 5’ και σκόραρε στο 26’ από μια φάση που ξεκίνησε και τελείωσε από τα πόδια του Βραζιλιάνου επιθετικού για το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Ενδιάμεσα ο Σαλάχ (22′) αστόχησε για εκατοστά, ενώ ο πολύ δραστήριος Φιρμίνο τον μιμήθηκε στο 34′. Σε ένα ημίχρονο απόλυτης κυριαρχίας της Λίβερπουλ, ο Μαρεγκά έσπασε την κόκκινη μονοτονία ωστόσο στο 30′ και στο 32′ βρήκε μπροστά του τον καλά τοποθετημένο Άλισον που απέκρουσε κρατώντας ανέπαφη την εστία των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Κλοπ είτε λόγω του ξεκάθαρου προβαδίσματος, είτε έχοντας στο μυαλό τους και την μάχη της Premier League, έριξαν τους ρυθμούς και προσπάθησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους 2-0. Το έκαναν με χαρακτηριστική άνεση, με τον Άλισον να δηλώνει για άλλη μια φορά παρών προ του Μαρεγκά στο 69′, στην μοναδική φάση άξιας αναφοράς στο δεύτερο ημίχρονο.

Κάπως έτσι η Λίβερπουλ απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, αφού η ρεβάνς του Ντραγκάο λαμβάνοντας υπόψιν την δυναμική και την εικόνα των δύο αντιπάλων δύσκολα θα κρύβει εκπλήξεις για τη Λίβερπουλ, που περιμένει λογικά τον αντίπαλό της στα ημιτελικά της διοργηάνωσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Δράκοι ζήτησαν δύο πέναλτι σε εξαιρετικά δύσκολες φάσεις αλλά σωστά ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ματέου Λαόθ συμβουλευόμενος το VAR έδειξε «παίζετε».

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ (73′ Οριγκί), Φιρμίνο (82′ Στάριτζ)

Πόρτο: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα (77′ Φερνάντο), Φελίπε, Μιλιτάο, Άλεξ Τέγες, Κορόνα, Ντανίλο Περέιρα, Όλιβερ Τόρες (74′ Μπρούνο Κόστα), Οτάβιο, Μαρεγκά, Τικίνιο Σοάρες (62′ Μπραχίμι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ