Η ώρα των κορυφαίων

Η ώρα των κορυφαίων

Μετά το χθεσινό πρώτο πιάτο, σειρά παίρνουν σήμερα οι κορυφαίοι του αθλήματος. Ο Λιονέλ Μέσι και η Μπάρτσα του κόντρα στην Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Γιούβε του εναντίον του Άγιαξ, κλείνουν την τετράδα των αγώνων για τα προημιτελικά.

Σήμερα το μενού περιλαμβάνει τα δύο άλλα ζευγάρι για τα προημιτελικά του Champions League. Το ένα γίνεται στην Αγγλία ανάμεσα στην τέταρτη εκπρόσωπο του νησιού, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την μοναδική πλέον εκπρόσωπο της Ισπανίας, την Μπαρτσελόνα και το άλλο στην Ολλανδία ανάμεσα στην έκπληξη της διοργάνωσης, τον Άγιαξ και την Βέκια Σινιόρα, την Γιουβέντους.

Θεωρητικά φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά είναι οι δύο φιλοξενούμενοι, όμως, όπως είδαμε και χθες καθρέπτης είναι μόνο το χορτάρι. Στο πρώτο ζευγάρι η ομάδα του Βαλβέρδε έχοντας καθαρίσει την υπόθεση τίτλος στην Ισπανία θέλει να φθάσει μέχρι το τέρμα φέτος μιας και πέρυσι υπέστη ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Ρόμα του Κώστα Μανωλά. Οι γηπεδούχοι από την άλλη έκαναν τη μεγάλη ανατροπή στον προηγούμενο γύρο και δεν θέλουν να σκέφτονται ότι τελικά στη σούμα της σεζόν θα έχουν να θυμούνται μόνο το ματς στο Παρίσι.

Η Μπαρτσελόνα και καλύτερη ομάδα είναι και πιο δεμένη και πιο έτοιμη από την αντίπαλο της. Η Γιουνάιτεντ από την άλλη διαθέτει και φανέλα και μονάδες ικανές να κάνουν τη διαφορά. Συμπέρασμα; Φαβορί μπορεί να υπάρχει στα χαρτιά, αλλά είναι σίγουρο πως ότι και αν γίνει απόψε στο Θέατρο των Ονείρων η πρόκριση θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη.

Στο Άμστερνταμ τώρα η Γιουβέντους καλείται να επιβεβαιώσει στο γήπεδο την ανωτερότητα της. Ο Αίαντας μπορεί να πέταξε με εμφατικό τρόπο εκτός συνέχειας την περυσινή νικήτρια του θεσμού, Ρεάλ, συντρίβοντας την εκτός έδρας, όμως, πλέον οι παίκτες του Αλέγκρι πάνε υποψιασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουν. Οι γηπεδούχοι τρέχουν πολύ, έχουν άγνοια κινδύνου και ποντάρουν πολύ στο νεανικό τους ενθουσιασμό και στη δίψα τους για διάκριση.

Ο Κριστιάνο και η παρέα του από την άλλη θέλουν να φθάσουν σε έναν ακόμα τελικό και ο Πορτογάλος να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο με τρίτη διαφορετική ομάδα. Στην Ιταλία κάνουν πλάκα κατακτώντας με μεγάλη άνεση ένα ακόμα πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η προσθήκη του Ρονάλντο το προηγούμενο καλοκαίρι έγινε με σκοπό το Champions League. Το Καμπιονάτο το έπαιρναν και χωρίς αυτόν.

Προκρίσεις σαν και αυτή στους 16 επί της Ατλέτικο χωρίς αυτόν δεν θα την έκαναν ποτέ. Συμπέρασμα; Εάν ο CR7 είναι καλά μετά τον τραυματισμό του τότε η ιταλική ομάδα μπορεί να καθαρίσει τον Άγιαξ. Για το Europa θα τα πούμε αύριο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ