Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 0-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 0-1

Με γκολ του Σουάρες (που χρεώθηκε στον Σο) και μέτρησε μέσω VAR, η Μπαρτσελόνα πέρασε από το Όλντ Τράφορντ, για πρώτη φορά στην Ιστορία της, επικρατώντας 1-0 της Γιουνάιτεντ και πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Καμπ Νου.

Από το πολύ μακρινό 1984, όταν διασταύρωσαν για πρώτη φορά τα ξίφη τους οι δύο ομάδες στο Θέατρο των Ονείρων, η Μπαρτσελόνα ποτέ μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (10/04) δεν είχε καταφέρει να περάσει από το Μάντσεστερ. Η Μπάρτσα του Βαλβέρδε όμως, τα κατάφερε. Χάρη στο αυτογκόλ του Σο, στο 12ο λεπτό του αγώνα κόντρα στους «πληγωμένους» από απουσίες Κόκκινους Διαβόλους, οι Καταλανοί χωρίς να εντυπωσιάσουν πήραν αυτό που ήθελαν και τώρα στο Καμπ Νου μπορούν με μεγαλύτερη άνεση να σφραγίσουν το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης!

Το περυσινό στραπάτσο κόντρα στη Ρόμα, έρχεται θαρρείς κάθε φορά στη μνήμη των παικτών του Τσινγκούρι, όταν αντιμετωπίζουν τυπικά υποδεέστερες ομάδες. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στη Μπάρτσα και την Γιουνάιτεντ, δεν έγινε τόσο αισθητή βέβαια, στο παιχνίδι του Όλντ Τράφορντ. Ναι μεν οι Καταλανοί είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, οι πάσες όμως του Πογκμπά (όσες βρήκαν δέκτη) και οι ταχύτατοι εξτρεμ του Σόλσκιερ έδειχναν πως μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι.

Το γκολ στο 12ο λεπτό του αγώνα, το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, μπορεί να μην είναι τόσο θεαματικό από άποψη τελειώματος, ειδικά από την στιγμή που χρεώθηκε τελικώς στον Λουκ Σο και όχι στον Λουίς Σουάρες, αλλά από άποψη δημιουργίας. Η Μπάρτσα κράτησε την μπάλα και την κυκλοφόρησε για 2 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα. Πέρασε από τα πόδια όλων των παικτών της μέχρι να φτάσει στην περιοχή του Ντε Χέα.

Εν τέλει ο Σέρχιο Μπουσκέτς βρήκε τον Λιονέλ Μέσι στην πλάτη της άμυνας, εκείνος κοντρόλαρε κι έκανε την σέντρα με το αριστερό για το κεφάλι του Ουρουγουανού που έκανε την κεφαλιά με τον Σο να αλλάζει την πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του. Ο βοηθός σήκωσε την σημαία υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον έμπειρο φορ, η φάση επανεξετάστηκε και μέσω VAR ο ρέφερι έδειξε σέντρα.

Στο 36ο λεπτό, ο Σμόλινγκ απέτυχε να κόψει τη μπάλα (όπως και τον Μέσι σε πολλές περιπτώσεις, προκαλώντας του και αιμορραγία στη μύτη) ο Σουάρες το εκμεταλλεύτηκε, άντεξε στο μαρκάρισμα, γύρισε πίσω στον Κουτίνιο, που έκανε το σουτ, με τον Ντε Χέα να διώχνει με τα πόδια, στην μεγαλύτερη στο πρώτο ημίχρονο στιγμή των Καταλανών.

Στο 40ο λεπτό, ο Γιάνγκ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Νταλότ έπιασε την κεφαλιά σπαταλώντας σπουδαία για την ισοφάριση ευκαιρία. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισχνό 0-1 υπέρ των Μπλαουγκράνα.

Στην επανάληψη, οι Κόκκινοι Διάβολοι μπήκαν πιο δυνατά. Ίσως και η Μπαρτσελόνα συνειδητά να τους άφησε χώρους. Στο 52ο λεπτό σε νέα σέντρα του Γιάνγκ από δεξιά, ο Τερ Στέγκεν απομάκρυνε με γροθιές και το σουτ του Ράσφορντ δεν ανησύχησε τον έμπειρο πορτιέρε. Στο 65′ το σουτ του Σουάρες κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Ενώ στο 84′ ο Πικέ παρενέβη έγκαιρα, μην επιτρέποντας στον Μαρσιάλ να εκτελέσει τον Τερ Στέγκεν σε τετ-α-τετ.

Το 0-1 διατηρήθηκε ως το τελευταίο σφύριγμα, κι έτσι η Μπαρτσελόνα πήρε κυνικά αυτό που ήθελε και υποδέχεται σε έξι ημέρες την ομάδα του Σόλσκιερ στη Βαρκελώνη.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, Νταλότ (74’ Λίνγκααρντ), ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ (85’ Περέιρα), Λουκάκου (68’ Μαρσιάλ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Σέρχιο Μπουσκέτς (93’ Αλενιά), Φελίπε Κουτίνιο (65 Βιδάλ), Αρτούρ (66’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Λουίς Σουάρες, Μέσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ