Άγιαξ – Γιουβέντους 1-1 (vid)

Άγιαξ – Γιουβέντους 1-1 (vid)

Ο Άγιαξ ήταν καλύτερος όμως το άστρο του Κριστιάνο Ρονάλντο οδήγησε και πάλι την Γιουβέντους, η οποία απέσπασε ισοπαλία στο Άμστερνταμ (1-1), και παράλληλα προβάδισμα πρόκρισης.

O άπειρος Άγιαξ ήταν πολύ καλύτερος από την Γιουβέντους, όμως η Γηραιά Κυρία στάθηκε όρθια στην Ολλανδία και  πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League. Έγραψε ιστορία ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» στην ιστορία  της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπορεί να είναι θεωρητικά το απόλυτο φαβορί του ζευγαριού, όμως στην Ολλανδία τα χρειάστηκε κόντρα στον «διψασμένο» Αίαντα, ο οποίος θα μπορούσε να αισθάνεται αδικημένος από το αποτέλεσμα. Ωστόσο, η Γιουβέντους ήταν αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει την νίκη στο τέλος με το σουτ του Ντάγκλας Κόστα να σταματάει στο δοκάρι.

Ο Άγιαξ ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο εντυπωσιακά το παιχνίδι και έχασε αρκετές στιγμές να προηγηθεί στο σκορ. Στο 6’ ο Ζίγιεκ  σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, στο 12’ ο ίδιος  συνδυάστηκε με τον Τάντιτς, με το σουτ του να μπλοκάρεται από τον Σέζνι,  ο οποίος  στο 18’  έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μαροκινού, λίγο έξω από την περιοχή.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άγιαξ ήρθε στο 25΄ όταν ο Φαν Ντε Μπέεκ κινήθηκε σε θέση φορ σούταρε με το αριστερό, όμως η μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δοκάρι του Σέζνι.

Και από την στιγμή που ο Αίαντας δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δόθηκε, λίγο πριν το ημίχρονο το πλήρωσε. Σε αντεπίθεση μετά από σέντρα του Κανσέλο, ο Ρονάλντο έκανε την κεφαλιά – ψαράκι, νίκησε τον Ονάνα και ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το καλύτερο τρόπο για τον Άγιαξ. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Νέρες εκμεταλλεύτηκε πλήρως το λάθος του Κανσέλο και με εντυπωσιακό πλάσε ισοφάρισε σε 1-1. Από εκεί και πέρα ο Άγιαξ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης δίχως πάντως να καταφέρει να δημιουργήσει  μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Σέζνι.

Ο Αλέγκρι σε εκείνο το σημείο πέρασε τον Ντάγκλας Κόστα αντί του Μάντζουκιτς. Ο Άγιαξ πίεσε για ένα δεκάλεπτο ξανά, δίχως να μπορεί να βγάλει ξεκάθαρη ευκαιρία. Ο Ματουιντί τραυματίστηκε στο 72’ με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει, για να τον αντικαταστήσει ο Ντιμπάλα.

Ο Εκκέλενκαμπ στο 83’  έκανε το σουτ, αλλά ο Σέζνι απέκρουσε. Στο 85’ η Γιούβε είχε τη δική της στιγμή, καθώς ο Ντάγκλας Κόστα, πήγε σε προσωπική ενέργεια από αριστερά, πέρασε δύο παίκτες, αλλά στάθηκε άτυχος στο σουτ, που έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ονάνα. Έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και όλα θα κριθούν  στο Τορίνο την προσεχή Τρίτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ