Γιουβέντους – Αγιαξ 1-2

Γιουβέντους – Αγιαξ 1-2

Το φοβερά μωρά του Έρικ Τεν Χαγκ «γκρέμισαν» το Τορίνο (1-2) και ανάγκασαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του να υποκλιθούν στο μεγαλείο τους – Ο Γιόχαν Κρόιφ θα ήταν περήφανος για τον αγαπημένο του Αγιαξ, που βρίσκεται με την μαγκιά του στους «4» του Champions League.

Ε-ΠΙ-ΚΟ! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει αυτό που έκανε ο Αγιαξ στο Τορίνο.

Η υπερομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από την Γιουβέντους, έκανε την ολική ανατροπή και με 2-1 πήρε τη νίκη και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League. Οι Ολλανδοί μετά την Ρεάλ Μαδρίτης πέταξαν εκτός συνέχειας και την Μεγάλη Κυρία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ και η παρέα του υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του Αίαντα και θα δουν τα ημιτελικά από την τηλεόραση.

Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Αγιαξ, που δεν… μάσησε στο Τορίνο, ακόμα και όταν έμεινε πίσω στο σκορ και με μπαλάρα στο δεύτερο ημίχρονο πήρε το μεγάλο διπλό. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν 10 τελικές στην επανάληψη και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν δεν ήταν ο Σέζνι. Ο Πολωνός πορτιέρο κράτησε όρθια όσο μπορούσε τη Γιουβέντους, αλλά στο τέλος υποκλίθηκε και αυτός στο μεγαλείο του ολλανδικού συλλόγου. Πλέον, ο Έρικ Τεν Χαγκ και οι παίκτες του περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ.

Ατυχία, γκολ Κριστιάνο και άμεση απάντηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Αγιαξ, καθώς ο Έρικ Τεν Χαγκ μόλις στο 11ο λεπτό αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του αλλαγή, όταν τραυματίστηκε ο Μαζραουί. Ο Ολλανδός μπακ δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει το παιχνίδι, με τον Σινγκράβεν να παίρνει τη θέση του. Στο 21’ ο Αγιαξ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς. Η μπάλα στρώθηκε στον Φαν ντε Μπεκ μετά τις κόντρες, αλλά το σουτ του Ολλανδού έφυγε ελάχιστα άουτ.

Επτά λεπτά αργότερα η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πιάνιτς εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ιταλοί και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ονάνα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ, ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR και κατοχύρωσε το γκολ. Αυτό ήταν το 126ο γκολ του Πορτογάλου και 65ο σε νοκ άουτ φάση στον θεσμό.

Όλα έδειχναν ότι η ιταλική ομάδα θα κάνει… πάρτι, αλλά τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Στο 34’ ο Αγιαξ απάντησε και με γκολ του Φαν ντε Μπεκ ισοφάρισε το παιχνίδι. Ο Ζίγιεκ έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στον Ολλανδό επιθετικό, αυτός έκανε το κοντρόλ και με ψύχραιμο πλασέ «εκτέλεσε» τον Σέζνι για το 1-1. Στο υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» τον ρυθμό και δεν άφησαν την Γιουβέντους να απειλήσει τον Ονάνα, με το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο.

Ολλανδική κυριαρχία 

Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν τα πάνω-κάτω. Ο Αγιαξ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, έκανε ό,τι ήθελε και ήταν θέμα χρόνου να βάλει το δεύτερο γκολ, που ουσιαστικά θα του έδινε και την πρόκριση στους «4» του Champions League. Στο 52’ ο Ζίγιεκ έφτασε μια ανάσα από το 1-2, αλλά ο Βόιτσεχ Σέζνι του είπε «όχι». Ο Πολωνός πορτιέρο με μία φοβερή εξ’ επαφής απόκρουση με το χέρι κράτησε όρθια την Γιουβέντους. Εξι λεπτά αργότερα ο Αγιαξ άγγιξε και πάλι το γκολ με τον Ντε Μπεκ, άλλα για μια ακόμα φορά έπεσε πάνω στον Σέζνι. Ο,τι δεν κατάφεραν οι Ζίγιεκ και Ντε Μπεκ το έκανε στο 67’ ο Ντε Λιχτ. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός πήρε παραμάζωμα τους Σάντρο και Ρουγκάνι και με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πολωνού τερματοφύλακα.

Στο 74’ ο Αγιαξ έχασε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Νέρες από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζίγιεκ με ένα φοβερό φαλτσαριστό σουτ έκανε το 1-3, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Στο δεκαπεντάλεπτο που ακολούθησε μέχρι το τέλος του αγώνα η Γιουβέντους προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Ολλανδοί κράτησαν το 1-2 και πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα βρεθούν για πρώτη φορά μετά το 1997!

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Αλέξ Σάντρο, Εμρέ Τζαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι, Ντιμπάλα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζραουί (11′ Σινγκράβεν), Σένε, Ντε Γιόνγκ, Ζιγιές, Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς.

Δείτε τα γκολ και καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ