Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0

Με ακόμα μια ποδοσφαιρική παράσταση του Λιονέλ Μέσι και τον Κουτίνιο να συμβάλει στο τελικό 3-0, η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» την Γιουνάιτεντ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2015

Στο Όλντ Τράφορντ, την περασμένη εβδομάδα, έκανε απλώς τη δουλειά της, επικρατώντας με το ισχνό 1-0. Στο Καμπ Νου, επέβαλε το νόμο της και πήρε εμφατική νίκη με 3-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν μπορούσε να προβάλει αντίσταση. Η Μπαρτσελόνα, ξόρκισε τα φαντάσματα των ημιτελικών, και για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, επιστρέφει στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης! (για τους λάτρεις της στατιστικής, για 1η φορά μετά από 9 χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο ΔΕΝ θα είναι εκεί)

Ο Βασιλιάς της Καταλονίας, Λιονέλ Μέσι, δεν είχε διάθεση για αστεία. Φρόντισε από τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, να καταστήσει σαφές στους Κόκκινους Διαβόλους, ότι τα ημιτελικά δεν έχουν χώρο και για τους δυό τους. Ο Αργεντινός νίκησε δύο φορές τον Ντε Χέα και άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης των Καταλανών στα ημιτελικά.  Η ομάδα του Σόλσκιερ μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα «άγγιξε» το γκολ όταν ο Ράσφορντ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Αυτό ήταν πιθανώς το πλάνο. Αιφνιδιασμός. Δεν πέτυχε όμως και έκτοτε η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε με ορθολογισμό, συγκέντρωση και δόσεις μαγείας πήρε το πάνω χέρι στο παιχνίδι και «καθάρισε» τη νίκη – πρόκριση με χαρακτηριστική άνεση.

Στο 16’ έγινε ο πρώτος διασυρμός της άμυνας των φιλοξενούμενων και το 1-0 με φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής. Στο 20’ ο Ισπανός πορτιέρε έκανε κάκιστο υπολογισμό και έτσι και το δεύτερο σουτ του Αργεντινού κατέληξε στην εστία του. Ο Φιλίπε Κοουτίνιο ήταν εκείνος που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0, σε ένα παιχνίδι που η διαφορά δυναμικότητας φώναζε από το πρώτο λεπτό και οι Καταλανοί έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Στην εκπνοή του αγώνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το γκολ της τιμής, όταν μετά από σέντρα του Νταλότ από τα δεξιά, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Τερ Στέγκεν με το αριστερό χέρι απέκρουσε ενστικτωδώς. Το 3-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τους Καταλανούς να επιστρέφουν στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2015.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο (71′ Σεμέντο), Μπουσκέτς, Αρτούρ (75′ Βιδάλ), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (81′ Ντεμπελέ), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Γιανγκ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Φρεντ, Λίνγκαρντ (80′ Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ (73′ Λουκάκου), Μαρσιάλ (65′ Νταλοτ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ