Λιονέλ Μέσι : «Αφηνιάζει» όταν βλέπει Άγγλους (pics)

Λιονέλ Μέσι : «Αφηνιάζει» όταν βλέπει Άγγλους (pics)

Ο Λιονέλ Μέσι πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποδεικνύοντας και πάλι πως όταν βλέπει Αγγλικό σύλλογο κάτι παθαίνει, με τα νούμερα του να... τρομάζουν.

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 3-0 μέσα στο «Καμπ Νου» και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας για ακόμη μια φορά σε καταπληκτική μέρα τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντίνος σταρ ήταν «παντού» στο γήπεδο με τα στατιστικά του να… τρομάζουν κόσμο και να μας αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πόσο καθοριστικός είναι για το παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έδειξε πάλι την… αδυναμία που έχει κόντρα στους Άγγλους .

Αρκετά όμως με την εισαγωγή ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με αριθμούς που δείχνουν και καλύτερα, ίσως από οτιδήποτε, την δράση του «μάγου» των Καταλανών. Ο Μέσι τελείωσε το παιχνίδι κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» έχοντας παίξει και στα 90′, σκοράροντας δύο γκολ στην αρχή του αγώνα (16′, 20′) και καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση από νωρίς.

Συγκεκριμένα, ακούμπησε 103 φορές τη μπάλα (δείχνοντας πόσο καθοριστικός είναι), έκανε 78 πάσες, με την εξαιρετική του 86%, είχε 6 επιτυχημένες ντρίμπλες, 4 κερδισμένα φάουλ, επιχείρησε 7 σουτ, εκ των οποίων τα 3 βρήκαν εστία και τα 2 κατέληξαν γκολ.

https://twitter.com/Squawka/status/1118276439655297024

Ο 31χρονος όμως δεν σταμάτησε εκεί, μπορεί να μην έχει αγωνιστεί ποτέ στο Αγγλικό πρωτάθλημα και γενικότερα εκτός Μπαρτσελόνα, όμως οι αριθμοί του και τα γκολ που σημειώνει απέναντι σε Βρετανικούς συλλόγους μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι θα έκανε αν έπαιζε στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Μέσι έχει σκοράρει συνολικά 23 γκολ απέναντι στις έξι κορυφαίες ομάδες του Αγγλικού πρωταθλήματος κοντράροντας παίκτες που αγωνίζονται για χρόνια ολόκληρα στην Πρέμιερ Λιγκ. Δηλαδή βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας έχοντας μπροστά του μόνο τους Αγκουέρο (43), Βάρντι (29), Αζάρ (26) και αφήνοντας πίσω του παίκτες όπως οι Κέιν (22), Ρούνεϊ (20) και Φαν Πέρσι (18).

Και το πράγμα δεν σταματά εκεί, καθώς έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλον κόντρα σε Αγγλικούς συλλόγους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αναλυτικά έχει: 9 γκολ απέναντι στην Άρσεναλ (6 ματς), 6 γκολ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι (6 ματς), 4 γκολ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (6 ματς), 3 γκολ απέναντι στην Τσέλσι (10 ματς) και 2 γκολ απέναντι στην Τότεναμ (2 ματς).

https://twitter.com/TheEpicFootball/status/1118392208451887107

Η μοναδική που του έχει ξεφύγει είναι η Λίβερπουλ, την οποία έχει αντιμετωπίσει 2 φορές χωρίς να έχει καταφέρει να σκοράρει, ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά καθώς αν οι «κόκκινοι» του Κλοπ περάσουν την Πόρτο, τότε θα συναντηθούν στα ημιτελικά.

https://twitter.com/Squawka/status/1118256441486233600

Για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι κόντρα στην Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ υπέστη την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της σε συνολικό σκορ (το αποτέλεσμα ήταν 4-0), σε νοκ-άουτ αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ.

https://twitter.com/Squawka/status/1118256096337113088

Τέλος, ένα στατιστικό για τη Μπαρτσελόνα είναι πως στην έδρα της έχει να ηττηθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2013 κόντρα στην Μπάγερν. Για να το πάμε ακόμα πιο πέρα, οι «μπλαουγκράνα» έχουν να χάσουν στο «Καμπ Νου», με τον Μέσι να ξεκινά βασικός, από το 2009 απέναντι στη Ρουμπίν Καζάν και ολοκληρώνοντας, η τελευταία εντός έδρας ήττα των Καταλανών σε νοκ-άουτ, με τον Αργεντίνο βασικό, φάση ήταν το 2007 από την Λίβερπουλ.

https://twitter.com/Coral/status/1118255889545400324

Συνεπώς καταλαβαίνουμε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε ελπίδα, μέσα στο «Καμπ Νου», απέναντι στην Μπαρτσελόνα του κορυφαίου, ίσως, παίκτη όλων των εποχών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ