Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ 3-0

Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ 3-0

Η Μπαρτσελόνα του εξωπραγματικού Λιονέλ Μέσι «κατάπιε» τη Λίβερπουλ, τη φιλοδώρησε με τρία τέρματα και είναι με το ένα πόδι στον μεγάλο τελικό του Champions League.

Η κοσμογονία της Γένεσης, είναι μια μυθολογικού και θρησκευτικού τύπου κοσμογονική αφήγηση που βρίσκεται στο βιβλίο της Γένεσης. Εκεί περιγράφονται έξι δημιουργικές ημέρες, κατά τις οποίες ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο με τα ζώα τα φυτά και τον άνθρωπο.

Δεν είναι γνωστό σε ποιο κεφάλαιο αναφέρεται η δημιουργία του… Λιονέλ Μέσι. Ίσως βρίσκεται στα κιτάπια των Μπλαουγκράνα. Ίσως μονάχα αυτοί γνωρίζουν πως δημιουργήθηκε ο (εκ των) κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, για να μπορούμε εμείς σήμερα να γινόμαστε θεατές των ποδοσφαιρικών του θαυμάτων.

Στον κατά πολλούς πρόωρο τελικό της διοργάνωσης, Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Καμπ Νου, με μοναδικό και απόλυτο θριαμβευτή τους Καταλανούς, που επικράτησαν με 3-0 των Reds και αγκάλιασαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε «πάτησε» τους Reds που έδειχναν σε σημεία του αγώνα πλήρως αποσυντονισμένοι, σαν κοιμισμένοι από τον τρόπο που κινούνταν στο χορτάρι ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του. Ο χορός των γκολ ξεκίνησε λίγο πριν το πρώτο ημίωρο του αγώνα. Ο Τζόρντι Άλμπα έκανε την… τέλεια μεταβίβαση. Ο Λουίς Σουάρες κινήθηκε άψογα στην πλάτη της άμυνας και με κοντινή προβολή «σκότωσε» τον Τερ Στέγκεν ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του (1-0), με το πρώτο του φετινό γκολ στο Champions League, το οποίο πανηγύρισε δεόντως κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Σε μια αναμέτρηση με «άγρια» ομορφιά και πολύ καλό ρυθμό, η Λίβερπουλ προσπαθούσε να βρει λύσεις. Ή μάλλον απαντήσεις. Στο 35′ Ο Μανέ βρέθηκε στην πλάτη του Πικέ έκανε το πλασέ από κοντά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Στο 38′ το σουτ του Μίλνερ πέρασε μόλις άουτ και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο στη Βαρκελώνη. Στην επανάληψη, οι Reds ανέβασαν κι άλλο ρυθμό. Ο Κλοπ όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζε την γραμμή της άμυνάς του, αναζητώντας το εκτός έδρας γκολ όμως στη συνέχεια… εγένετο Λιονέλ Μέσι.

Μπροστά σε 98.299 πιστούς που έδωσαν το παρών στο Καμπ Νόου (η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος για τη Μπαρτσελόνα), ο Αργεντινός Θεός των Καταλανών ανέλαβε δράση παρότι το… μομέντουμ έδειχνε Λίβερπουλ.

Στο 53′ το σουτ του Σαλάχ έξω από την περιοχή εξουδετερώθηκε από τον πολύ καλό απόψε Τερ Στέγκεν. Στο 59’ο Αιγύπτιος έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Βαϊνάλντουμ άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια, ο επερχόμενος Μίλνερ έκανε πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Τερ Στέγκεν ήταν και πάλι παρών. Μέχρι το 70′ οι παίκτες του Κλοπ πίεζαν ασφυκτικά τους γηπεδούχους για το γκολ της ισοφάρισης.

Αντ’ αυτού στο 75ο λεπτό ο Σουάρες και ο Μέσι συνεργάστηκαν, με τον Αργεντινό να παίρνει το ριμπάουντ, να κάνει κοντρόλ με το στήθος και με πλασέ προ κενής εστίας να σκοράρει για το 2-0 της ομάδας του. Επτά λεπτά αργότερα, ο ίδιος υπέγραψε μία ακόμα παράσταση της ομάδας του. Έστησε την μπάλα στο σημείο που έγινε το φάουλ, καθ’ υπόδειξιν του ρέφερι, εκτέλεσε και «έγραψε» το 3-0!

Στο 84′ ο Σαλάχ έχασε το άχαστο, όταν μετά από πλασέ του Φιρμίνο, ο Ράκιτιτς έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και ο Αιγύπτιος από θέση βολής, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις ο Μέσι έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντεμπελέ, αλλά ο Γάλλος πλάσαρε πάνω στον Άλισον και το τελικό σφύριγμα βρήκε την Μπαρτσελόνα απόλυτη θριαμβεύτρια με 3-0 απέναντι στη Λίβερπουλ που θα κυνηγήσει ένα θαύμα στη ρεβάνς στο Άνφιλντ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν 1 Μαΐου 2005 όταν ο Λιονέλ Μέσι σημείωνε το πρώτο του γκολ με τη Μπαρτσελόνα. Πρωτομαγιά του 2019 έφτασε τα 600 τέρματα!

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Αλμπα, Ρομπέρτο (90′ Αλενιά), Βιδάλ, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (60′ Σεμέντο), Σουάρες (90′ Ντεμπελέ), Μέσι

Λίβερπουλ: Αλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (85′ Οριγκί), Βαϊνάλντουμ (79′ Φιρμίνο), Κεϊτά (24′ Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ