Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Μέσι

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Μέσι

Ο Αργεντινός δίνει άλλη υπόσταση στο άθλημα. Εκτοξεύει την ευχαρίστηση όλων μας στα ουράνια. Μας κάνει ν΄αγαπάμε περισσότερο το ποδόσφαιρο. Κι αυτό το έχουν καταφέρει ελάχιστοι παίκτες στην ιστορία του παγκόσμιου football.

Ο Μέσι είδε ξανά το όνομα του πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου. Δεν το λες κι εύκολη υπόθεση. Είναι ξανά ο ένας. Σίγουρα αισθάνθηκε και πάλι μοναδικός. Όπως και τόσες άλλες φορές. Δεν έκανε όμως κάτι που δεν περιμέναμε. Το σεναριο του ημιτελικού ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο.

Όλοι περίμεναν ότι ο σούπερ σταρ της Μπάρτσα θα έκανε την διαφορά. Κι αυτό το συναίσθημα της προσμονής για τα «μαγικά» του λατινοαμερικάνου είναι που κάνει ευυχισμένους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ποιο είναι τελικά το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Μέσι; Μήπως ένα από τα εκατοντάδες γκολ που έχει πετύχει με την φανέλα της Μπαρτσελόνα ή της Εθνικής Αργεντινής; Μήπως κάποια ντρίπλα σε κάποιον… δύστυχο αμυντικό πυ βρέθηκε στο διάβα του;

Μήπως κάποια πάσα με την μπάλα να περνάει από το «μάτι της βελόνας»; Τίποτε από αυτά κι όλα αυτά μαζί θα μπορούσε να πε κάποιος για το μεγαλύτερο αστέρι του παγοσμίου ποδοσφαίρου τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Μέσι είναι η ικανοποίηση που αισθάνεται κάθε φίλαθλος σε κάθε γωνιά του κόσμου, όταν ο Αργεντινός αποφασίζει να οργιάσει.

Είναι η εκτόξεση των αισθήσεων του κόσμου που παρακολουθεί με το βλέμμα ορθάνοιχτο. Για να μην χάσει ούτε στιγμή από την μυσταγωγία.

Ο Μέσι κατάφερε να γίνει συνώνυμο της εξέλιξης του ποδοσφαίρου κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από… δύσκολο. Για την ακρίβεια είναι σχεδόν αδύνατον, αν αναλογιστεί κάποιος ότι λίγες φιγούρες μπορούν να περηφανευτούν ότι επηρέασαν τόσο πολύ το άθλημα. Ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Κρόιφ. Και ο Μέσι βεβαίως – βεβαίως.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ των μπλαουγκράνα δεν έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο ματς με την Λίβερπουλ. Έχει δώσει πολύ καλύτερα show στην καριέρα του ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα.

Τα όσα όμως έκανε από το 75′ μέχρι το 96′ συνέθεσαν ένα εικοσάλεπτο απόλαυσης, που μόνο ο συγκεκριμένος παίκτης θα μπορούσε να προσφέρει.

Σε όλο τον κόσμο προσπάθησαν να βρουν λέξεις για να περιγράψουν το έπος της Βαρκελώνης. Δεν ήταν εύκολο. Έχουν στερέψει βλέπετε και οι ιδέες.

Σε όλο τον κόσμο οι αντίπαλοι του Μέσι προσπαθούν να του βάλουν δύσκολα. Το έκανε η Λίβερπουλ για μεγάλο χρονικό διάστημα της χθεσινής αναμέτρησης.

Ευτυχώς για μας δεν έχουν στερέψει οι εμπνεύσεις του λατινοαμερικάνου μέσου, όπως φάνηκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο της χθεσινής αναμέτρησης.

Ο κόσμος θαύμασε. Αναφώνησε Μέσι. Υποκλίθηκε στην ομορφιά, στην αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι. Η απλότητα στις κινήσεις του μαέστρου είναι αυτή που φανερώνει και τον βαθμό ευφυίας του Αργεντινού.

Όλοι αισθανόμαστε τυχεροί που βλέπουμε το ποδόσφαιρο του. Τόσο τυχεροί όσο κι εκείνοι που έβλεπαν τον Πελέ, τον Κρόιφ και τον Μαραντόνα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ