Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα 4-0: Η πρόκριση του αιώνα!

Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα 4-0: Η πρόκριση του αιώνα!

«Μυθική» ανατροπή από την Λίβερπουλ που επικράτησε με 4-0 της Μπαρτσελόνα στο Άνφιλντ και παρά την ήττα με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι προκρίθηκε στον τελικό του Champions League! Τεράστια εμφάνιση από τους Reds με τους Οριγκί και Βαϊνάλντουμ να σκοράρουν από δύο γκολ.

Μια από εκείνες τις βραδιές που είναι ευλογημένες να ζουν για πάντα στη μνήμη! Κομμάτι της Ιστορίας του ίδιου του αθλήματος. Ασύλληπτο, αδύνατο αυτό που έγινε το βράδυ της Τρίτης (07/05) στο Άνφιλντ. Όταν η Λίβερπουλ με την πλάτη στον τοίχο, αναζήτησε ένα θαύμα. Και οι παίκτες του Κλοπ το έκαναν υλοποίησαν. Παρά το βαρύ 3-0 του πρώτου ημιτελικού στη Βαρκελώνη, οι Reds με συγκλονιστική εμφάνιση κόντρα στους Καταλανούς, επικράτησαν με 4-0 και πήραν μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα πάντα είναι δυνατά, όταν μπορείς να πιστέψεις. Τα πάντα είναι δυνατά όταν στο DNA σου είναι οι ανατροπές. Οι στιγμές που η λογική γονατίζει και παραδίδεται στη θέληση. Στο Άνφιλντ, εκεί που οι χιλιάδες φίλοι της Λίβερπουλ της φώναζαν και της φωνάζουν, πάντοτε ότι ΠΟΤΕ δεν θα περπατήσει μόνη της, γράφτηκε Ιστορία. Κι ας έλειπαν οι Μοχάμεντ Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο. Κι ας αποχώρησε τραυματίας ο Ρόμπερτσον.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι το πιστεύουν. Από το πρώτο λεπτό. Ο τρόπος που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ο τρόπος που πήγαιναν σε κάθε προσωπική μονομαχία, ο τρόπος που γυάλιζε το μάτι τους. Κι από την άλλη η Μπαρτσελόνα που μάλλον δεν έμαθε το μάθημά της, πέρυσι. Αυτό φάνηκε και από το πόσο εύκολα κάνει το λάθος ο  Τζόρντι Άλμπα στη φάση του πρώτου τέρματος.

Όταν ο Μανέ έγινε κάτοχος της μπάλας, πάσαρε με την μία στον Χέντερσον, ο οποίος απέτυχε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν, αλλά ο Ορίγκι πήρε το «ριμπάουντ» και σε κενή εστία έκανε το 1-0. Το Άνφιλντ πήρε «φωτιά»! Και για όσους γνωρίζουν την αύρα του γηπέδου, αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για το θαύμα. Οι Καταλανοί ισορρόπησαν γρήγορα, από την αρχική καταιγίδα. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις γνωρίζοντας ότι ένα εκτός έδρας γκολ θα τελείωνε τις ελπίδες των γηπεδούχων.

Ο Άλισον ήταν παρών όποτε χρειάστηκε όμως. Δεν άφησε ούτε τον Μέσι, ούτε τον Κουτίνιο να απαντήσουν. Ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου, ούτε ο Τζόρντι Άλμπα σε τετ-α-τετ κατάφερε να ισοφαρίσει. Οι Καταλανοί έδειχναν ικανοί να βρουν το γκολ, όμως όχι. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Ο Βαϊνάλντουμ είχε σηκωθεί για ζέσταμα σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος. Όταν οι Χέντερσον και Ρόμπερτσον βρέθηκαν στο έδαφος τραυματίες. Ο Κλοπ, πριν την έναρξη του δεύτερου μισού αποφάσισε να τον ρίξει στη μάχη. Τον έβαλε στη θέση του Ρόμπερτσον τελικά. Τι όνειρο είδε;

Στην επανάληψη και πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά. Ο Τερ-Στέγκεν είπε «όχι» στον Φαν Ντάικ στο 50′ ενώ κάτι δευτερόλεπτα μετά ο Άλισον δεν επέτρεψε στον Σουάρες να σκοράρει. Έκτοτε… το Άνφιλντ μίλησε. Στο 54ο λεπτό, ο Άρνολντ έκανε το γύρισμα από δεξιά μετά από νέο λάθος του Άλμπα, ο Βαϊνάλντουμ έκανε το πλασέ με το δεξί και νίκησε τον Τερ Στέγκεν. Το 2-0 ήταν γεγονός.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Σακίρι έκανε την σέντρα και πάλι ο Ολλανδός ήταν εκεί, στο κατάλληλο σημείο και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γερμανού πορτιέρε που έμεινε στήλη άλατος. Η Λίβερπουλ έμοιαζε αφηνιασμένη. Σαν να μπορούσε να καταφέρει τα πάντα. Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε με ομάδα της σειράς. Δεν μίκρυναν ξαφνικά οι Καταλανοί, οι Reds γιγαντώθηκαν από την επιθυμία.

Και στο 79′ το θαύμα ολοκληρώθηκε. Μετά από απίθανη εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος προσποιήθηκε ότι φεύγει από το κόρνερ, αλλά επέστρεφε κι εκτέλεσε πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Μπαρτσελόνα, ο Οριγκί πλάσαρε από κοντά με το δεξί και «έγραψε» το τελικό 4-0 που στέλνει τη Λίβερπουλ στον τελικό της Μαδρίτης, με το μύθο της να γιγαντώνεται κι άλλο το βράδυ της Τρίτης…

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον (46′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90′ Στάριτζ), Μανέ, Οριγκί (84′ Γκόμες)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Βιδάλ (75′ Αρτούρ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (81′ Μάλκομ), Κουτίνιο (59′ Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ