Για αυτό ο Ολυμπιακός είναι με τον Σωκράτη…

Για αυτό ο Ολυμπιακός είναι με τον Σωκράτη…

Μετά τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει ακριβώς πως θα είναι τα πράγματα στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η προτίμηση στην Άρσεναλ και τον… Άγιαξ.

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για την επιστροφή στα… αστέρια θα είναι δύσκολος, δύσβατος, μέσα από μια επίπονη διαδικασία τριών προκριματικών γύρων. Ο Ολυμπιακός άλλωστε είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί να αποκλείσει τρεις ομάδες διαδοχικά για να είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ξεκινώντας δεδομένα από τον 2ο προκριματικό γύρο που σύντομα θα γνωρίζει από την μια αν θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών, όπως είναι αυτή την στιγμή οι περισσότερες πιθανότητες, ή αν θα πάει στους ανίσχυρους.

Κομβικό ρόλο για την διαμόρφωση της κατάστασης για τον 2ο προκριματικό γύρο παίζει ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ, ο πρωταθλητής της Ολλανδίας και η κατάταξη στην Τουρκία.

Ο Ολυμπιακός θέλει να δει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να σηκώνει το Γιουρόπα Λιγκ όχι απλά γιατί ένας Έλληνας θα έχει πετύχει μια σπουδαία επιτυχία αλλά και γιατί η Άρσεναλ τον βοηθάει για τον 2ο προκριματικό γύρο.

Η Άρσεναλ αν κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ θα μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της δεύτερης τι τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, και όχι μέσω πρωταθλήματος. Αυτομάτως ο Ολυμπιακός θα είναι στον 2ο γύρο στους ισχυρούς μαζί με Βασιλεία και Αϊντχόφεν (αν βγει δεύτερη στην Ολλανδία) ενώ στους ανίσχυρους θα βρίσκονται οι Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ (και για τις δύο με τα έως τώρα δεδομένα) και η Λίντσερ από την Αυστρία.

Ο Ολυμπιακός δηλαδή θα έχει πολύ πιο βατούς αντιπάλους αλλά και 33,3% πιθανότητες να πέσει με την αδύναμη Λίντσερ. Πάντως για αυτό το σενάριο δεν αρκεί μόνο η Άρσεναλ, χρειάζεται να πάρει το πρωτάθλημα Ολλανδίας ο Άγιαξ (που είναι πρώτος αυτή την στιγμή) και να μην βγει 2η η Μπεσίκτας που τώρα είναι στο -4 από την Μπασακσεχίρ.

Γιατί αν «στραβώσει» αυτό το σενάριο, τότε και ο Άγιαξ και η Μπεσίκτας ρίχνουν τον Ολυμπιακό στους ανίσχυρους.

Στην περίπτωση τώρα που η Τσέλσι πάρει το Γιουρόπα Λιγκ τότε οι έξι ομάδες του 2ου προκριματικού γίνονται τέσσερις μια και η Λίντσερ με την δεύτερη της Τουρκίας θα ξεκινήσουν από τον 3ο προκριματικό.

Αν ο Ολυμπιακός παραμείνει ισχυρός τότε θα έχει Αιντχόφεν ή Βικτόρια Πλζεν (αν αυτή τερματίσει δεύτερη) ως αντίπαλο, αν πέσει στους ανίσχυρους, Βασιλεία ή Άγιαξ.

Θυμίζουμε πως το πρώτο ματς του Ολυμπιακού θα είναι στις 23 ή 24 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 30 ή 31 Ιουλίου.

Η βαθμολογία των ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο με τα τωρινά δεδομένα

Ισχυροί
Βασιλεία 54.500
Ολυμπιακός 44.000
Αϊντχόφεν 37.000

Ανίσχυροι
Βικτόρια Πλζεν 35.500
Μπασακσεχίρ 6.920
Λίντσερ 6.250

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ