Με Αιντχόφεν ή Πλζεν ο Ολυμπιακός στον δεύτερο προκριματικό

Με Αιντχόφεν ή Πλζεν ο Ολυμπιακός στον δεύτερο προκριματικό

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει Αϊντχόβεν ή Πλζεν στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, μετά την κατάκτηση του Europa League από την Τσέλσι.

Η Τσέλσι πήρε το Γιουρόπα Λιγκ. Πήρε και τη Λιόν από το μονοπάτι «μη πρωταθλητών» του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Γάλλους να προκρίνονται απευθείας πλέον στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Και αυτό είναι καλό νέο για τον Ολυμπιακό. Αν υπολογίσουμε το αυτονόητο. Ότι οι Πειραιώτες μπαίνουν στον… χορό των προκριματικών με έναν και μοναδικό στόχο. Να φτάσουν ως τους ομίλους.

Χωρίς τη Λιόν λοιπόν πλέον, οι ομάδες που συμμετέχουν στην διαδικασία που ξεκινά στις 23-24/7 είναι συνολικά δέκα. Για τα δύο εισιτήρια για τα… αστέρια. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπαίνει στον δεύτερο προκριματικό γύρο ως ισχυρή (όπως και η Βασιλεία). Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πλέον πως στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου θα βρεθεί απέναντι είτε στην Αιντχόφεν, είτε στην Πλζεν από την Τσεχία. Ναι, δεν θα διαφωνήσουμε: Το 50% κόντρα στους Ολλανδούς είναι ζόρι. Και την πλέον ακατάλληλη στιγμή, καθώς από τον δεύτερο προκριματικό γύρο είτε περνάς και προκρίνεσαι απευθείας –μίνιμουμ- στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ότι και αν ακολουθήσει. Είτε αποκλείεσαι και μπαίνει σε προκριματικούς Γιουρόπα Λιγκ.

Θα ήταν ιδανικό για τον Ολυμπιακό να του προκύψει η Πλζεν σε αυτό το πρώτο «σταύρωμα» του καλοκαιριού. Γιατί αν περάσει, τότε μετά σχηματίζεται μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση. Τι εννοούμε; Οι Ερυθρόλευκοι με την ειδική βαθμολογία που διαθέτουν θα είναι δεδομένα με τους ισχυρούς και στον τρίτο προκριματικό γύρο. Θα αποφύγουν δηλαδή μια κλήρωση με την Πόρτο, την Ντιναμό Κιέβου. Και σίγουρα θα αποφεύγουν και τον νικητή ενός ενδεχόμενου Βασιλεία-Αιντχόφεν (σ.σ αυτό θα είναι το άλλο ζευγάρι στον δεύτερο γύρο αν ο Ολυμπιακός πάρει την Πλζεν).

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι των Πειραιωτών λοιπόν θα είναι μια εκ των Μπριζ (Βέλγιο), Κράσνονταρ (Ρωσία), Μπασάκσεχιρ (Τουρκία) και ΛΑΣΚ (Αυστρία). Σαφώς υπολογίσιμοι. Αλλά όχι κάτι στην… σφαίρα του απίθανου. Πρόκειται για ένα μονοπάτι που εάν και εφόσον θα αφήνει σαφώς περιθώρια πρόκρισης στα πλει-οφ.

Ξαναλέμε ότι στο τέλος προκρίνονται δύο ομάδες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέτα την κατάκτηση του Europa League από την Τσέλσι, ο δεύτερος προκριματικός γύρος του  Champions League για τον Ολυμπιακό διαμορφώνεται ως εξής:

Ισχυροί: Βασιλεία (Ελβετία), Ολυμπιακός

Ανίσχυροι: Αϊντχόφεν (Ολλανδία) Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

3ος Προκριματικός γύρος

Οι δύο νικητές του 2ου προκριματικού γύρου και Κράσνονταρ (Ρωσία), Πόρτο (Πορτογαλία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Μπριζ (Βέλγιο), ΛΑΣΚ (Αυστρία), Μπασάκσεχιρ (Τουρκία)

Πλει-οφ

Οι τέσσερις νικητές του τρίτου προκριματικού γύρου

Η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου θα γίνει στις 18 Ιουνίου.

Η δεύτερη προκριματική φάση θα διεξαχθεί 23/24-7 και 30-31/7.

Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες του ερυθρόλευκου καλοκαιριού:

10 Ιουνίου: Πρώτη συγκέντρωση της ομάδας
18 Ιουνίου: κλήρωση 1ης και 2ης προκριματικής φάσης
24 Ιουνίου: Αναχώρηση για δεύτερο στάδιο προετοιμασίας
22 Ιουλίου: κλήρωση 3ης προκριματικής φάσης
23/24 Ιουλίου: 2η προκριματική φάση – 1ο ματς
30/31 Ιουλίου: 2η προκριματική φάση – 2ο ματς
5 Αυγούστου: κλήρωση πλέι-οφ
6/7 Αυγούστου: 3η προκριματική φάση – 1ο ματς
13 Αυγούστου: 3η προκριματική φάση – 2ο ματς
20/21 Αυγούστου: πλέι-οφ – 1ο ματς
27/28 Αυγούστου: πλέι-οφ – 2ο ματς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ