Τότεναμ – Λίβερπουλ 0-2

Τότεναμ – Λίβερπουλ 0-2

Για έκτη φορά στην Ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης η Λίβερπουλ. Η ομάδα που έχει να κατακτήσει 29 χρόνια το πρωτάθλημα Αγγλίας. Απονομή δικαιοσύνης στον τεράστιο Γιούργκεν Κλοπ

Η λογική γονάτισε μπροστά της στον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Στον τελικό της Μαδρίτης, απλώς αποδόθηκε δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη στον Μο Σαλάχ για την μεγάλη του ατυχία, πέρυσι κόντρα στη Ρεάλ, δικαιοσύνη στην προπονητική ευφυΐα που ακούει στο όνομα Γιούργκεν Κλοπ, δικαιοσύνη στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, που βρίσκει τα τελευταία χρόνια μπροστά της στην Αγγλία την βιονική Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα, και δεν καταφέρνει να σηκώσει την κούπα.

Οι Reds το βράδυ του Σαββάτου αναρριχήθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης για έκτη φορά στην Ιστορία τους, αφήνοντας πίσω τους σε κατακτήσεις τις Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα, επικρατώντας 2-0 της Τότεναμ του Ποκετίνο, που έψαξε το θαύμα, σε μια χρονιά που ο ποδοσφαιρικός Θεός είχε χρωστούμενα στην Κόκκινη βασίλισσα.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον άθλο της Πόλης κόντρα στη Μίλαν, η Λίβερπουλ επέστρεψε στον θρόνο της, έχοντας στον πάγκο της τον Normal One,  Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ξόρκισε την κατάρα των χαμένων τελικών.

Σε έναν τελικό που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητες, οι Reds πήραν αυτό που ήθελαν κόντρα σε μια Τότεναμ που ήθελε να απαντήσει, αλλά έδειχνε να μην μπορεί. Μόλις στο 2ο λεπτό, στην πρώτη επίσκεψη της Λίβερπουλ στα καρέ του Γιορίς, ο Σισοκό βρήκε την μπάλα με το χέρι, σε σέντρα του Μανέ, ο Σκόμινα έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μο Σαλάχ δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του – με το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των τελικών του Champions League!

Οι Σπερς μούδιασαν, προσπάθησαν να απαντήσουν εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που άφησαν οι Κόκκινοι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Τότεναμ είχε μια φλύαρη κατοχή. Μια ανούσια κατοχή μπάλας χωρίς ούτε στο ελάχιστο να απειλεί τον Άλισον. Από πλευράς της, η Λίβερπουλ ήταν άψογη ανασταλτικά χωρίς βέβαια να δημιουργεί φάσεις για να κλειδώσει το ματς.

Στην επανάληψη, η Τότεναμ μπήκε με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση , ωστόσο οι Reds απείλησαν πρώτοι όταν ο Σαλάχ βγήκε στην κόντρα στο 54′, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει. Στο 69′ ο Μανέ προωθήθηκε, έδωσε στον Σαλάχ, αυτός άφησε στον Μίλνερ και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα σύριζα έξω από το δοκάρι του Γιορίς.

Οι Σπερς προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά βρήκαν απέναντί τους τον Άλισον ο οποίος φώναξε παρών σε δυνατό σουτ του Σον εκτός περιοχής και σε προσπάθεια του Μόουρα αμέσως μετά.  Ο Βραζιλιάνος κίπερ ήταν αλάνθαστος και σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν για να έρθει ο Οριγκί στο 87′ με διαγώνιο συρτό σουτ να «γράφει» το τελικό 2-0 για την ομάδα του που έστειλε άπαντες τους οπαδούς των Reds στον… έκτο ουρανό!

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ. Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Σισοκό (74’ Ντάιερ), Γουίνκς (66’ Μόουρα), Άλι (81’ Γιορέντε), Έρικσεν, Σον, Κέιν.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (62’ Μίλνερ), Σαλάχ, Φιρμίνο (58’ Οριγκί), Μανέ (90’ Γκόμεζ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ