Βίρτζιλ Φαν Ντάικ: Ένα απροσπέλαστο «τείχος»

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ: Ένα απροσπέλαστο «τείχος»

Ο Βιρτζίλ Φαν Ντάικ κατάφερε κάτι μοναδικό με τη Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν, αποδεικνύοντας γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Η Λίβερπουλ πανηγύρισε το έκτος ευρωπαϊκό της ιστορίας της ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια σχεδόν τέλεια σεζόν.

Οι κόκκινοι πραγματοποίησαν μια ονειρική σεζόν και ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό είναι αναμφίβολα ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο Ολλανδός αμυντικός επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό «Κόκκινο Τειχος» που του έχει αποδοθεί και στο ματς με την Τότεναμ και ολοκλήρωσε τη σεζον με ένα στατιστικό που προκαλεί δέος.

Ο Φαν Ντάικ απέδειξε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος στόπερ της εποχής, σπάζοντας ένα σπουδαίο ρεκόρ το οποίο κρατούσε από τη σεζόν 2005-06. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός στα τελευταία 64 παιχνίδια της Λίβερπουλ δεν δέχτηκε ντρίμπλα ούτε μία φορά από αντίπαλο παίκτη!

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως συμπλήρωσε μάλιστα 1.080 λεπτά στο φετινό Champions League χωρίς να δεχτεί ντρίμπλα, με το διάστημα αυτό να είναι το μεγαλύτερο τα τελευταία 14 χρόνια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ