Χθες πέναλτι και στο ΟΑΚΑ… κόρνερ (vids)

Χθες πέναλτι και στο ΟΑΚΑ… κόρνερ (vids)

Τι κοινό μπορεί να έχει ο τελικός του Champions League με αυτόν του Κυπέλλου Ελλάδος; Ο Φέλιξ Τσβάιερ (διαιτητής στο ΟΑΚΑ, βοηθός VAR στο Metropolitano) εμπλέκεται στις φάσεις που έκριναν τα δύο ματς με τις αποφάσεις να είναι μάλλον αντιφατικές…

Το πέναλτι που κέρδισε η Λίβερπουλ στα 23 δευτερόλεπτα του τελικού του Champions League κόντρα στην Τότεναμ, έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς δίνοντας το τρόπαιο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Μανέ έκανε την σέντρα και η μπάλα από αρκετά κοντινή απόσταση βρήκε στο απλωμένο χέρι του Σισοκό αφού πρώτα προσέκρουσε στο στήθος του.

Ο άρχων της αναμέτρησης, Νταμίρ Σκόμινα υπέδειξε αμέσως πέναλτι και με τη σύμφωνη γνώμη του VAR δεν άλλαξε την απόφασή του.

Nα σημειώσουμε εδώ βέβαια ότι από πρώτη Ιουνίου (χθες δηλαδή) ο κανονισμός για το χέρι άλλαξε και δεν παίζει πλέον ρόλο η απόσταση αλλά κυρίως το αν το χέρι αυξάνει την φυσική έκταση του σώματος.

https://youtu.be/ZK4RrEEHiCI

Στο δωμάτιο του VAR, υπεύθυνος ήταν ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι ενώ ένας εκ των τριών βοηθών του ήταν ο Φέλιξ Τσβάιερ. Σας θυμίζει μήπως κάτι το όνομά του;

Για όσους δεν θυμούνται, ήταν ο κύριος που ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τον φετινό τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Έναν τελικό που έληξε με νικητή τον Δικέφαλο του Βορρά και τον έτερο με αρκετά παράπονα για τη διαιτησία του Γερμανού.

Με αποκορύφωμα τη φάση του 54’ όταν από το πόδι του Μάνταλου η μπάλα βρίσκει στο απλωμένο αλά Σισοκό χέρι του Κάνιας με τον διαιτητή να αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί. Και χωρίς η μπάλα να έχει βρει πρώτα σε άλλο σημείο του σώματος του Ισπανού χαφ.

Ακόμα κι όταν στιγμές αργότερα οι υπεύθυνοι του VAR (αυτοί που είχαν κάνει… τράμπα στα μουλωχτά πριν το ματς, υπό την αιγίδα του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα) τον κάλεσαν να δει ξανά τη φάση, εκείνος αποφάσισε… κόρνερ.

Στην περίπτωση της Τότεναμ βέβαια το VAR άρα και ο Τσβάιερ, για μια παρόμοια φάση, δεν είχαν καμία αμφιβολία για την παράβαση γι’ αυτό και ούτε καν κάλεσαν τον Σκόμινα να την δει στο βίντεο.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε μια μέρα σαν την χθεσινή, με την απόλυτη γιορτή του ποδοσφαίρου να την… μολύνουμε με την μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας, βλέποντας όμως τις δύο φάσεις είναι να απορείς…

Συμπέρασμα, οποίος πιστεύει ότι θα μπει το VAR και θα λύσει όλα τα προβλήματα της διαιτησίας στην χώρα μας, μάλλον πλανάται πλάνην οικτράν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ