Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε Champions League και Europa League

Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε Champions League και Europa League

To10.gr παρουσιάζει όλα τα σενάρια και τους υποψήφιους αντιπάλους των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Ατρόμητου και Άρη για τον τρίτο προκριματικό γύρο σε Champions League και Europa League.

Τη Δευτέρα (22/07) είναι προγραμματισμένες στη Νιον της Ελβετίας οι κληρώσεις για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά και για τον αντίστοιχο του Europa League.

Φυσικά και στις δύο κληρώσεις υπάρχει άμεσο ενδιαφέρον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μπαίνουν στην κληρωτίδα οι πέντε ελληνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2019-2020.

Ο λόγος φυσικά για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που ξεκινούν από τα προκριματικά του Champions League την προσπάθεια τους να μπουν στους ομίλους, αλλά και την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο και τον Άρη που συμμετέχουν στα προκριματικά του Europa League.

Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Άρης ξεκινούν την προσπάθεια τους από τον δεύτερο προκριματικό στις δύο διοργανώσεις και πιο συγκεκριμένα από την ερχόμενη βδομάδα, με τους ερυθρόλευκους να αντιμετωπίζουν την Πλζεν για το Champions League και τους Άρη και Ατρόμητο την ΑΕ Λεμεσού και την Ντουνάισκα Στρέντα αντίστοιχα.

Ωστόσο αύριο είναι η κλήρωση για τον επόμενο γύρο όπου αν προκριθούν όλες οι ελληνικές ομάδες από τον δεύτερο προκριματικό θα αντιμετωπίσουν τους συλλόγους που θα κληρωθούν. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και to10.gr σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια για όλους του ελληνικούς συλλόγους με δεδομένο ότι Άρης και Ατρόμητος θα πάρουν την πρόκριση.

Champions League

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα μπουν αύριο (Δευτέρα, 22/07) στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού με φόντο το τέλος του δρόμου που δεν είναι άλλο από τους ομίλους της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι έχουν σαφώς πιο δύσκολο έργο, καθώς ξεκινάνε την πορεία τους από τον δεύτερο προκριματικό και πρέπει να περάσουν το εμπόδιο της Πλζεν, ενώ φυσικά βρίσκονται και στο πιο δύσβατο μονοπάτι, αυτό των μη πρωταθλητών.

Από την άλλη ο Δικέφαλος του βορρά μπαίνει στην κληρωτίδα από το γκρουπ των πρωταθλητών και θέλει δύο προκρίσεις για να βρεθεί για πρώτη φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα δεδομένα και τα σενάρια είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα για τον ΠΑΟΚ, ενώ είναι σαφώς πιο περίπλοκα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πάει βήμα βήμα, αφού σε περίπτωση αποκλεισμού από τους Τσέχους στον δεύτερο προκριματικό κατεβαίνει στον τρίτο προκριματικό του Europa, όπου και πάλι αύριο θα μάθει τον αντίπαλο του. Πάμε όμως να τα δούμε πιο αναλυτικά:

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα μάθει αντίπαλο (όπως και όλες οι ελληνικές ομάδες) για τον 3ο προκριματικό πριν καν ξεκινήσει ο δεύτερος προκριματικός. Μία πολιτική της UEFA που άλλαξε από πέρσι στο θέμα των κληρώσεων. Ο Δικέφαλος του βορρά θα είναι ανίσχυρος όμως τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Θα κληρωθεί με έναν από τους ισχυρούς που θα δείτε παρακάτω και φυσικά θέλει να αποφύγει τον Άγιαξ.

Αν προκριθεί πιθανόν να είναι ισχυρός στον επόμενο γύρο, ενώ θα εξασφαλίσει μίνιμουμ τους ομίλους του Europa League, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού θα παίξει στα play off του Europa και θα περιμένει να μάθει αντίπαλο σε μερικές βδομάδες.

Ισχυροί
Αγιαξ (70.500)
Σέλτικ (31.000) ή Νόμε Κάλιου (3.500)
Κοπεγχάγη (31.000) ή ΤΝS (6.000)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (29.500) ή Σαμπουρταλο (0.950)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (27.500) ή Ρόζενμποργκ (11.500)
ΑΠΟΕΛ (25.500) ή Σουντέσκα (3.000)

Ανίσχυροι
ΠΑΟΚ (23.500)
Καραμπάκ (22.000) ή Ντάνταλκ (7.000)
Μάριμπορ (18.500) ή ΑΙΚ Στοκχόλμης (5.500)
Ερυθρός Αστέρας (16.750) ή Ελσίνκι (9.000)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (16.000) ή Κλουζ (3.500)
Βαλέτα (4.250) ή Φερεντσβάρος (3.500)

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει μάθει ήδη τον αντίπαλο του στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Αυτή θα είναι η Πλζεν και το πρώτο παιχνίδι διεξάγεται την Τρίτη στην Τσεχία (23/07, 20.00). Η ρεβάνς θα γίνει μια βδομάδα μετά στο Καραϊσκάκη με τον δρόμο να είναι μακρύς για τους ερυθρόλευκους.

Ωστόσο, στις 13:00 της Δευτέρας στη Νιόν θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Champions League, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι αν φυσικά περάσει την Πλζεν. Δείτε παρακάτω τους πιθανούς αντιπάλους στον τρίτο προκριματικό του Champions League:

Ισχυροί
Πόρτο (93.000)
Ντιναμό Κιέβου (65.000)
Βασιλεία (54.500) ή Αϊντχόφεν (37.000)
Ολυμπιακός (44.000) ή Βικτόρια Πλζεν (33.000)

Ανίσχυροι
Μπριζ (39.500)
Κράσνονταρ (34.500)
Μπασακσεχίρ (10.500)
ΛΑΣΚ Λίντσερ (6.250)

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κληρωθεί με τη Κράσνονταρ στον τρίτο προκριματικό γύρο τότε ο αντίπαλος του στα play offs του Champions League θα προκύψει από το ζευγάρι της Πόρτο, διότι γίνεται ορισμός λόγω του γεγονότος πως δεν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες ομάδες από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Εάν ο Ολυμπιακός κληρωθεί με μία εκ των Μπριζ, Μπασακσεχίρ και Λίντσερ τότε ο αντίπαλος του στα play offs θα προκύψει από το ζευγάρι της Ντιναμό Κιέβου. Ο Ολυμπιακός ωστόσο θα μάθει αντιπάλους και για τον τρίτο προκριματικό του Europa League, διότι θα «κατέβει» στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση αν δεν προκριθεί από την Πλζεν. Έτσι αύριο το μεσημέρι (14:30) θα γνωρίζει και τον αντίπαλο του σε περίπτωση αποτυχίας κόντρα στους Τσέχους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Πειραιώτες σε περίπτωση πρόκρισης από τους Τσέχους εξασφαλίζουν μινιμουμ τους ομίλους του Europa League.

Οι πιθανοί του αντίπαλοι στον τρίτο προκριματικό του Europa League θα είναι:

Αούστρια Βιέννης
Νόρκεπινγκ ή Λιεπάγια
Γκαμπάλα ή Ντιναμό Τιφλίδας
Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ ή Έσμπιεργκ
Αντβέρπ

Europa League

Στο Europa League η Ελλάδα θα έχει τρεις εκπροσώπους αρχικά, οι οποίοι στην πορεία μπορεί να γίνουν ακόμη και πέντε. ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης ξεκινούν από τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, με τον Άρη και τον Ατρόμητο να μπαίνουν στις «μάχες» του δεύτερου προκριματικού και την ΑΕΚ στον τρίτο.

Οι κίτρινοι του Σάββα Παντελίδη αντιμετωπίζουν την ΑΕ Λεμεσού, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται την Πέμπτη (25/07), ενώ την ίδια μέρα αντιμετωπίζει και ο Ατρόμητος την Ντουνάισκα Στρέντα. Παρόλα αυτά η UEFA έχει πάγια τακτική να γίνεται η κλήρωση του τρίτου προκριματικού πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου προκριματικού. Έτσι αύριο στις 14:30 οι τρεις ελληνικές και μαζί και ο Ολυμπιακός θα μάθουν τους πιθανούς αντιπάλους τους.

Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς γιατί ξεκινάει το ταξίδι της από εκείνο τον γύρο, ενώ Άρης και Ατρόμητος μαθαίνουν αντίπαλο με δεδομένο ότι θα περάσουν τα εμπόδια του δεύτερου προκριματικού. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα μάθει κι αυτή αντίπαλο αλλά μόνο σε περίπτωση αποκλεισμού από το Champions League και την Πλζεν.

H UEFA λοιπόν περιόρισε σε πέντε (έξι για την ΑΕΚ) τους υποψήφιους αντιπάλους (ομάδα ή ζευγάρι) του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Ατρόμητου και του Άρη ενόψει της αυριανής κλήρωσης του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ:

Τραμπζονσπόρ
Ουτρέχτη ή Ζρίνσκι
ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Όσιγιεκ
Λουκέρνη ή Κλάκσβικ
Μπνέι Γεχούντα
Χόνβεντ ή Ουνιβερσιτέα Κραϊόβα

Oι πιθανοί αντίπαλοι του Ατρόμητου:

Γουλβς ή Κρουσάντερς
Λέγκια Βαρσοβίας ή Κουόπιο
Γάνδη ή Βιτορούλ
Μίντιλαντ
Άλκμααρ ή Χάκεν

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη:

Μπράγκα
Αλασκέρτ ή Στεάουα Βουκουρεστίου
Σπαρτάκ Μόσχας
Μόλντε ή Τσουκαρίτσκι
Στρασμπούργκ ή Μακάμπι Χάιφα

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας υπάρχουν μερικά πολύ υψηλά και δυσκατάβλητα εμπόδια για τους ελληνικούς συλλόγους, όπως η Τραμπζονσπόρ για την Ένωση, η Γουλβς για τον Ατρόμητο και η Μπράγκα για τον Άρη, όμως υπάρχουν και ευκαιρίες πρόκρισης για όλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άρης και ο Ατρόμητος είναι ανίσχυροι στην κλήρωση, ενώ η ΑΕΚ ισχυρή, όπως φυσικά και ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα βρεθεί (όπως αναφέραμε) στο Europa μόνο σε περίπτωση αποκλεισμού.

ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης σε περίπτωση αποκλεισμού δεν συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ αν προκριθούν θα βρεθούν στα Play off της διοργάνωσης με στόχο μια ακόμη πρόκριση που θα τους στείλει στους ομίλους του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ