Το «κλειδί» είναι βραζιλιάνικο

Το «κλειδί» είναι βραζιλιάνικο

Ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά κόντρα στην Πλζεν στον παίκτη που εντυπωσίασε πέρυσι. Το βραζιλιάνικο «κλειδί» θα έχει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού. Ο Γκιγιέρμε και το πλάνο του Μαρτίνς για την «μάχη» στην Τσεχία

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναφερθεί στον όρο «γαλλικό κλειδί». Και η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός έχει ένα τέτοιο «κλειδί» στο ρόστερ του μετά την απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ένας παίκτης που έχει σπουδαίες παραστάσεις από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και ο οποίος έχει ηγετικό ρόλο στο νέο προφίλ του Ολυμπιακού.

Θα πρέπει όμως εδώ να επισημάνουμε ότι για την ομάδα του λιμανιού δεν υπάρχει μόνο «γαλλικό κλειδί». Υπάρχει και βραζιλιάνικο και φυσικά μπορεί να κάνει την διαφορά. Το είδαμε πέρυσι και όλοι στο μεγάλο λιμάνι θέλουν να το δουν και φέτος.

Ο λόγος για τον Γκιγιέρμε από τον οποίο περιμένει πολλά ο προπονητής του Ολυμπιακού στα παιχνίδια με την Βικτόρια Πλζεν, καθώς ο λατινοαμερικάνος μέσος είναι το «μυαλό» των ερυθρόλευκων στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Γκιγιέρμε δεν ήταν στο «κάδρο» των περσινών προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ. Άργησε να μπει λίγο στην ομάδα αλλά από την στιγμή που μπήκε δεν… βγήκε.

Είναι λοιπόν λογικό να ποντάρει πολλά πάνω στον Βραζιλιάνο μέσο ο Πέδρο Μαρτίς για τον αυριανό αγώνα και όχι μόνο. Ο Γκιγιέρμε υπήρξε σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ένα εξάρι που μπορούσε να «φορέσει» και παπούτσια οκταριού.

Με συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και στο φινάλε με καλές επιδόσεις και στο σκοράρισμα. Τώρα μάλιστα που η ατυχία του τραυματισμού χτύπησε τον Κώστα Φορτούνη, ο Μαρτίνς περιμένει ακόμα περισσότερα από τον έμπειρο μέσο.

Ο ρόλος του Γκιγιέρμε στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός και ο Βραζιλιάνος μέσος καλείται να κάνει και δουλειά Φορτούνη στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.

Έχει αναμφίβολα τις ικανότητες να το κάνει κι αυτό είναι που κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς να αισθάνεται σιγουριά για τα όσα μπορεί να προσφέρει ο 28χρονος μέσος, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Είναι προφανές ότι ο 49χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Βραζιλιάνο μέσο κι αυτό είναι κάτι που το κέρδισε με το «σπαθί» του ο Γκιγιέρμε.

Μια καλή εμφάνιση λοιπόν από τον λατινοαμερικάνο μέσο μπορεί ν’ αποδειχθεί καθοριστική στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στην Τσεχία.

Οι σκέψεις του Μαρτίνς για την εντεκάδα

Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με την Πλζεν και ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρει τις αποφάσεις του για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο τεχνικός των πειραιωτών αναμένεται να παρατάξει τον Σα στα γκολπόστ και στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Στο κέντρο της αμυντικής διάταξης θα είναι ο Σεμέδο και ο Παπαδόπουλος ενώ «παίζεται» η θέση στο αριστερό άκρο ανάμεσα σε Κούτρη και Τσιμίκα.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Γκιγιέρμε με τον Μπουχαλάκη και σε ρόλο επιτελικού μέσου θ’ αγωνιστεί ο Βαλμπουενά.

Στα δύο άκρα της επίθεσης ο Μαρτίνς αναμένεται να επιλέξει Ποντένσε και Μασούρα ενώ στην κορυφή της επιθετικής γραμμής θα είναι ο Γκερέρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ