Ουσεϊνού Μπα: Τα 68+4 λεπτά της νέας του ζωής!

Ουσεϊνού Μπα: Τα 68+4 λεπτά της νέας του ζωής!

Ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου έβαλε στην εξίσωση του Ολυμπιακού τον Ουσεϊνού Μπα. Και 23χρονος Σενεγαλέζος στόπερ συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Είναι 23 ετών. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Κατάρ. Ηρθε στην Ευρώπη πριν 2,5 χρόνια. Συνολικά, έχει στα πόδια του μόλις 63 επίσημα παιχνίδια. Ολα με τη γαλλική Γκαζελέκ Αζαξιό. Σε επίπεδο Ligue 2, κυπέλλου και Λιγκ Καπ Γαλλίας. Συνολικά 5.333 αγωνιστικά λεπτά σε επίπεδο ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Νούμερο που δεν το λες και φοβερό, πόσο μάλλον όταν αφορά παιχνίδια με μια ομάδα που φέτος υποβιβάστηκε στην 3η κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Κι όμως, ο Ουσεϊνού Μπα φαίνεται ότι συνεχίζει την παράδοση που χτίζει ο Ολυμπιακός με τους παίκτες από το χρυσορυχείο της Ligue 2 και του αφρικανικού ποδοσφαίρου.

Ο Μπα «έγραψε» το βράδυ της Τρίτης τα πρώτα 68+4 επίσημα αγωνιστικά λεπτά της καριέρας του στον Ολυμπιακό, λόγω του τραυματισμού του Αβραάμ. Την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή. Μπήκε στο γήπεδο χωρίς καν να κάνει ζέσταμα και χρειάστηκε περίπου ένα 20λεπτο για να μπει στο κλίμα. Αλλά όταν μπήκε, έδειξε για ποιον λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει στο ρόστερ και γιατί ο Ολυμπιακός επένδυσε στην απόκτησή του και επέμεινε να τον φέρει στην Ελλάδα. Και να τον κρατήσει. Επιβεβαίωσε ότι στο πρόσωπό του ο σύλλογος του Μεγάλου Λιμανιού βρήκε ακόμη μία περίπτωση βγαλμένη 100% από το σκάουτινγκ και από τη σωστή μελέτη μιας αγοράς που προσφέρει ευκαιρίες, εάν ξέρεις να τις διαβάσεις και να τις αξιοποιήσεις.

Στο διάστημα που αγωνίστηκε και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπα δεν έκανε ούτε ένα λάθος. Ούτε μία λάθος μεταβίβαση. Αντιθέτως έψαξε και πέτυχε δύσκολες μπαλιές, ηρέμησε το παιχνίδι, δεν έχασε καμία προσωπική μονομαχία, μπήκε δυναμικά στις φάσεις και αποτέλεσε ιδανικό ταίρι για τον σπουδαίο Ρούμπεν Σεμέδο. Ενα δίδυμο με αξιοπρόσεκτα ποιοτικά, σωματικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ενα δίδυμο που νικήθηκε ελάχιστες φορές, ειδικά στην επανάληψη.

Ο Μπα είναι σαφές ότι ακόμη χρειάζεται χρόνο. Καλά καλά δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες του (δεν μιλάει λέξη αγγλικά). Ενώ κάποιες φορές δεν πηγαίνει όσο δυνατά χρειάζεται στις φάσεις. Ακόμη και αυτό το τελευταίο, ωστόσο, το βελτίωσε σχεδόν στο απόλυτο κόντρα στην Πλζεν, βάζοντας πολύ δυνατά τα πόδια και το κορμί του και έδειξε ότι χρόνο με τον χρόνο, όσο προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις, θα είναι ολοένα και καλύτερος. Μάλιστα, η εξαιρετική του ικανότητα με την μπάλα στα πόδια, η ικανότητα στην πάσα, σε συνδυαμό με τα υπόλοιπα στοιχεία που τον συνοδεύουν, καθιστούν την περίπτωσή του πιο ξεχωριστή ακόμη και από εκείνη του Σισέ. Που είναι, μεν πιο εκρηκτικός και δυναμικός, αλλά και πιο επιπόλαιος σε πολλές περιπτώσεις.

Με την παρουσία του στην Τσεχία ο Μπα έθεσε εαυτόν στην πρώτη γραμμή των επιλογών του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του επαναληπτικού. Κι αν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν είναι έτοιμος, όπως όλα δείχνουν, τότε είναι πιθανό να κάνει και την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός με τα ερυθρόλευκα, σε επίσημο παιχνίδι. Εκτός κι αν ο Μαρτίνς επιλέξει τον Γιασίν Μεριά (άλλη μία χρυσή ανακάλυψη του ερυθρόλευκου σκάουτινγκ απευθείας από το… εξωτικό πρωτάθλημα της Τυνησίας). Αν και ο Πορτογάλος έχει δείξει ότι δεν βάζει αμέσως τους παίκτες του στα βαθιά. Ακόμη κι αν πρόκειται για τον κορυφαίο κεντρικό αμυντικό της Αφρικής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ