Το πλάνο του Μαρτίνς για Πλζεν και οι σκέψεις για 4-3-3

Το πλάνο του Μαρτίνς για Πλζεν και οι σκέψεις για 4-3-3

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σχεδιάζει το πλάνο για την μεγάλη ρεβάνς με την Βικτόρια και κάνει σκέψεις για αλλαγή διάταξης. Το «σενάριο» για 4-3-3 με Καμαρά και «μετάθεση» Βαλπουενά στα φτερά της επίθεσης

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ της Τρίτης την Βικτόρια Πλζεν στο Καραϊσκάκη με προφανή στόχο να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα ήταν ένα σημαντικό βήμα που έγινε στην Τσεχία αλλά φυσικά οι ερυθρόλευκοι θέλουν να τελειώσουν την δουλειά στο γήπεδο τους και ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του για την μεγάλη αναμέτρηση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναμένεται να κάνει αρκετές δοκιμές στο Ρέντη, στις προπονήσεις των επόμενων ημερών, πριν πάρει τις αποφάσεις του για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στους Τσέχους.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά τις σκέψεις του 49χρονου τεχνικού για αλλαγή διάταξης στο παιχνίδι της Τρίτης. Να παίξει δηλαδή ο Ολυμπιακός 4-3-3 και όχι με το 4-2-3-1 που έχουμε συνηθίσει να επιλέγει ο Πορτογάλος προπονητής.

Γιατί κάνει αυτή την σκέψη ο Πέδρο Μαρτίνς; Μα προφανώς γιατί έχει στο μυαλό του την εικόνα που είχε η ομάδα του στο πρώτο ματς όταν πέρασε στο ματς τον Μαντί Καμαρά.

Ήταν μια κίνηση του Μαρτίνς που βοήθησε σημαντικά τους ερυθρόλευκους σ’ ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού. Μια κίνηση που δεν επέτρεψε στους Τσέχους να πιέσουν την άμυνα των πειραιωτών καθώς ο Καμαρά βοήθησε σημαντικά στον άξονα της μεσαία γραμμής.

Είναι λοιπόν πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε τον Ολυμπιακό να παίζει 4-3-3 με τριάδα Γκιγιέρμε, Καμαρά Μπουχαλάκη στον άξονα της μεσαίας γραμμής και με αυτή την διάταξη, ο Ματιέ Βαλμπουενά θα πάρει «μετάθεση» για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Είναι μια σκέψη που απασχολεί τον προπονητή του Ολυμπιακού και αν τελικά ο Μαρτίνς αποφασίσει την συγκεκριμένη τακτική, τότε ο Γκιγιέρμε είναι αυτός που θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος σε ότι αφορά την δημιουργία από τον άξονα.

Ο Μαρτίνς είδε πως ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη αμυντική λειτουργία στο πρώτο παιχνίδι από την στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Μαντί Καμαρά, καθώς ο νεαρός αμυντικός μέσος κάλυψε χώρους και έδωσε πολλές βοήθειες με τα τρεξίματα του.

Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν σκέφτεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει με Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη στην μεσαία γραμμή ο Πορτογάλος, για να μην επιτρέψει στους Τσέχους να βρουν χώρους για κόντρες.

Ο Μαρτίνς δεν έχει ακόμα αποφασίσει και θα δοκιμάσει πράγματα στις προπονήσεις των επόμενων ημερών πριν καταλήξει στο σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στους Τσέχους.

Είναι όμως σημαντικό να σημειωθεί η σκέψη που κάνει ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού για αλλαγή διάταξης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ