Το γήπεδο της Μπασακσεχίρ είναι πραγματικό «στολίδι» (vid)

Το γήπεδο της Μπασακσεχίρ είναι πραγματικό «στολίδι» (vid)

Το υπερσύγχρονο γήπεδο της Μπασακσεχίρ, στο οποίο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την τουρκική ομάδα, εγκαινιάστηκε από τον Ερντογάν, «μετρώντας» μόλις 5 χρόνια ύπαρξης.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τετάρτη την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία, σε ένα γήπεδο καινούριο, το οποίο είναι πραγματικό «παλάτι».

Η τουρκική ομάδα μετράει μόλις 29 χρόνια ιστορίας και δεν διαθέτει ισχυρή λαϊκή βάση οπαδών, σε σχέση με τις «παραδοσιακές» δυνάμεις της γειτονικής χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο διαθέτει ένα γήπεδο μικρής χωρητικότητας. Το στάδιο «Φατίχ Τερίμ» αριθμεί 17.200 θέσεις, αλλά και πάλι οι φίλαθλοί της δεν το γεμίζουν. Ακόμα και τη περσινή χρονιά, κατά την οποία η Μπασακσεχίρ διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, το γήπεδο παρέμεινε μισοάδειο.

Το στάδιο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014 και πήρε  το όνομά του από τον σπουδαίο παίκτη και προπονητή στην Τουρκία, Φατίχ Τερίμ. Κατασκευάστηκε μέσα σε 16 μήνες και είναι από τα πιο σύγχρονα στη γειτονική χώρα.

Το 2014, στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Κωνσταντινούπολης, παρευρέθηκε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδειξε και τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Μετά την καθιερωμένη ομιλία, είχε βγάλει το κοστούμι και έπαιξε μπάλα. Κατάφερε μάλιστα μέσα σε 15 λεπτά να βρει τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το γήπεδο της Μπασακσεχίρ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ