Ολυμπιακός: Το προφίλ των Πόρτο και Κράσνονταρ

Ολυμπιακός: Το προφίλ των Πόρτο και Κράσνονταρ

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Πόρτο - Κράσνονταρ εφόσον περάσει το εμπόδιο της Μπασακσεχίρ και to10.gr σας παρουσιάζει το προφίλ των δυο ομάδων.

Η κλήρωση για τα play offs του Champions League έφτασε στο τέλος της, με τον Ολυμπιακό εφόσον περάσει το εμπόδιο της τουρκικής Μπασακσεχίρ να βρίσκει μπροστά του τον νικητή του ζευγαριού Πόρτο – Κράσνονταρ.

Ο… δρόμος προς τα αστέρια περνάει είτε από την Πορτογαλία είτε από την Τουρκία και to10.gr σας παρουσιάζει τις δυο ομάδες που θα αποτελέσουν το τελευταίο εμπόδιο για τους «ερυθρόλευκους» προς τους ομίλους.

Πόρτο

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα πολλές συστάσεις για την Πόρτο. Ένα από τα κορυφαία clubs της Πορτογαλίας με βαρύ όνομα στην Ευρώπη, οι Δράκοι σίγουρα αποτελούν έναν διόλου ευκαταφρόνητο αντίπαλο.

Με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο να βρίσκεται στο τιμόνι, ο πορτογαλικός σύλλογος έχει αποδείξει πως στόχος της ομάδας είναι οι τίτλοι αλλά και οι ευρωπαϊκές πορείες.

Ενδεικτική ήταν μάλιστα η περσινή σεζόν, όπου οι «Δράκοι» έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του Champions League πριν τελικά αποκλειστούν από τη μετέπειτα νικήτρια Λίβερπουλ.

Το καλοκαίρι, οι ιθύνοντες του συλλόγου είδαν πολλά από τα αστέρια τους, όπως ο Έντερ Μιλτάο και ο Έκτορ Ερέρα να αποχωρούν για τη Μαδρίτη (Ρεάλ και Ατλέτικο, αντίστοιχα), όμως το σύνολο παραμένει στα ίδια επίπεδα ανταγωνιστικότητας.

Η ίδρυση

Η Πόρτο ιδρύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1893. Μία ομάδα ιστορική, με περισσότερο από έναν αιώνα ιστορίας και πολλές, πολλές κατακτήσεις τίτλων και διακρίσεις, κατά τη διάρκειά της.

Τίτλοι

28 Πρωταθλήματα Πορτογαλίας

16 Κύπελλα Πορτογαλίας

21 Σούπερ Καπ

4 Εθνικά Πρωταθλήματα, με την πρώιμη μορφή τους τη δεκαετία του 1920 και του 1930.

2 Champions League / Κύπελλα Πρωταθλητριών

2 UEFA / Europa League

1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

2 Διηπειρωτικά Κύπελλα

Παρατσούκλια

Οι δράκοι, οι «κυανόλευκοι»

Το γήπεδο

Στάδιο Ντραγκάο, χωρητικότητας 50.033

Ο προπονητής

Σέρτζιο Κονσεϊσάο, 44 ετών, έχει περάσει και από τα μέρη μας και τον ΠΑΟΚ. Έχει προπονήσει τις Σταντάρ Λιέγης (βοηθός), Ολανένσε, Ακαδέμικα, Μπράγκα, Γκιμαράες, Ναντ και τώρα την Πόρτο, από το 2017.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Ίκερ Κασίγιας (ανακοίνωσε την απόσυρσή του), Βανά, Ντιόγκο Κόστα, Αγκουστίν Μαρκεσίν, Μουχάμεντ Εμπαγιέ

Αμυντικοί: Τομάς Εστέβες, Πέπε, Ντιόγκο Λέιτε, Ιβάν Μαρκάνο, Άλεξ Τέγιες, Γουίλσον Μαναφά, Σάνσελ Εμπεμπά, Γιορντάν Οσόριο, Ρένζο Σαράβια, Ντιόγκο Κεϊρός

Μέσοι: Μπρούνο Κόστα, Ρομάριο Μπαρό, Μαμαντού Λουμ, Ντανίλο Περέιρα, Οτάβιο, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Ματέους Ουρίμπε

Επιθετικοί: Λουίς Ντίαζ, Βινσέντ Αμπουμπακάρ, Σόγια Νακατζίμα, Μούσα Μαρεγκά, Χεσούς Κορόνα, Ζε Λουίς, Φρανσίσκο Σοάρες, Φερνάντο Αντράντε, Βάντερσον Γκαλένο, Φάμπιο Σίλβα

Κράσνονταρ

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει η Κράσνονταρ. Οι Ρώσοι μπορεί να μην έχουν το όνομα της Πόρτο στην Ευρώπη, όμως παραμένουν μια υπολογίσιμη δύναμη.

Την περσινή περίοδο μάλιστα κατάφεραν να τερματίσουν στην τρίτη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος και έχουν αποδείξει πως είναι ικανοί για όλα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η Κράσνονταρ ιδρύθηκε μόλις το 2008, όμως μέσα σε μια δεκαετία έχει εξελιχθεί μέσα μια εκ των μεγάλων δυνάμεων της Ρωσίας, πρωτοπορώντας σε πολλούς τομείς.

Απόλυτος στόχος για φέτος είναι η πρόκριση για πρώτη φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η απόκτηση του Μάρκους Μπέργκ το φετινό καλοκαίρι έγινε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ίδρυση

Η Κράσνονταρ ιδρύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2008. Πρόκειται για μία νέα ομάδα, στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία το 2009 και το 2011 ανέβηκε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία της ρωσικής λίγκας.

Τίτλοι

Παρατσούκλια

Οι Ταύροι, οι «μαυροπράσινοι»

Το γήπεδο
Στάδιο Κράσνονταρ, χωρητικότητας 35.074

Ο προπονητής

Μουράντ Μοσάγιεφ, 35 χρονών, δεν έχει προπονήσει άλλη ομάδα, πέραν των ακαδημιών της Κράσνονταρ.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Στάνισλαβ Κρίτσιουκ, Ματβέι Σαφόνοφ, Αντρέι Σινίτσιν

Αμυντικοί: Γιον Φιόλουσον, Αλιαξάντρ Μαρτίνοβιτς, Ούρος Σπάχιτς, Κρίστιαν Ραμίρεζ, Αλεξέι Γκριτσαγιένκο, Σερκγκέι Πετρόφ

Μέσοι: Ρεμί Καμπεγιά, Γιούρι Γκαζίνσκι, Βάντερσον, Ντμίτρι Σκοπίντσεφ, Κρίστοφερ Όλσον, Βίκτορ Κλάεσον, Γιουνές Ναμλί, Κάιο, Ντανιίλ Ούτκιν, Τόνι Βιλχένα, Ρούσλαν Καμπόλοφ, Ντμίτρι Στότσκι

Επιθετικοί: Άρι, Ιβάν Ιγκνάτιεφ, Αντρέι Ιβάν, Μάρκους Μπεργκ, Μαγκόμεντ-Σαπί Σουλεϊμάνοφ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ