Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0: Σέξι Θρύλος και…. εκτόξευση στ’ αστέρια!

Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0: Σέξι Θρύλος και…. εκτόξευση στ’ αστέρια!

Ο Ολυμπιακός με συγκλονιστική εμφάνιση, «διέλυσε» την Κράσνονταρ (4-0) στο Γ. Καραϊσκάκης και βρίσκεται με το ένα πόδι στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Σε ένα από εκείνα τα βράδια που έχουν μια ξεχωριστή θέση στα βιβλία της Ιστορίας. Από τα βράδια που «γεννάνε» οπαδούς, ένας συγκλονιστικός Ολυμπιακός, με κατά διαστήματα επιβλητικό ποδόσφαιρο, επικράτησε της Κράσνονταρ με το εμφατικό 4-0 στο Γ. Καραϊσκάκης και έκανε τεράστιο βήμα για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τι ματς ήταν αυτό; Αναρωτιούνται άπαντες μετά το σφύριγμα της λήξης. Δικαίως. Ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ για τους Πειραιώτες που διέλυσαν το όνειρο των Ρώσων για παρουσία στους ομίλους του Champions League. Με ένα πρώτο ημίχρονο που έκλεισε στο 1-0 και άφηνε τα πάντα ανοιχτά για την επανάληψη, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε…

Ένας… γαύρος ποδοσφαιρικός Θεός επιφύλαξε μια σπουδαία ποδοσφαιρική παράσταση, με την Κράσνονταρ να έχει απλώς ρόλο κομπάρσου. Ο Γκερέρο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πειραιά στο 30′ με υπέροχο στοπάρισμα, μετά από πάσα του Μασούρα, και καταπληκτικό τεχνικό πλασέ που βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Σαφόνοφ και κατέληξε στα δίχτυα (1-0), μετουσιώνοντας σε προβάδισμα την ούτως ή άλλως κυριαρχία του Ολυμπιακού που δεν είχε κατ’ ουσίαν απειληθεί στο ελάχιστο, με εξαίρεση μια σύγχυση στην περιοχή του Σα στο 11ο λεπτό.

Η άμυνα ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι σεμιναριακού επιπέδου, και τα καρέ του Σα ήταν απαγορευμένη ζώνη για τους φιλοξενούμενους. Το ερυθρόλευκο πρέσινγκ μπήκε σε εφαρμογή και με εξαίρεση κάποια ατομικά λάθη στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει το ματς στου χεριού με τις τελικές να είναι 12-2 υπέρ του!

Στο 40′ ένα λάθος από τον Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή, έδωσε την ευκαιρία σε έναν παλιό γνώριμο, τον Μάρκους Μπεργκ να πάρει την μπάλα κεντρικά, και πριν κάνει το σουτ, να κόβεται από τον Μασούρα που είχε γυρίσει για να δώσει το παρών στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Στο 44′ ο εξαιρετικός Ποντένσε που ζάλισε πολλάκις τον Ραμίρες δοκίμασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έδωσε ωραία στον Βαλμπουενά, που δοκίμασε το πόδι του αστοχώντας.  Ο Σεμέδο στη συνέχεια της φάσης κατέθεσε διαπιστευτήρια της κλάσης του κόβοντας την αντεπίθεση της Κράσνονταρ που έμοιαζε να τα΄χει χαμένα.

Μαγεία και «αλητεία»

Στην επανάληψη, είδαμε πράγματα και θαύματα στο Φαληρικό γήπεδο. Ενώ αρχικά ο Ολυμπιακός έδειχνε να οπισθοχωρεί αφήνοντας χώρους στους Ρώσους, κι ενώ η Κράσνονταρ στο 59′ απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά στην αναμέτρηση, λόγω ενός λάθους του Σεμέδο, που έκανε κακή εκτίμηση με τον Μπεργκ να βάζει την κόντρα και να την κερδίζει και τον νεοσεισελθών Σουλεϊμάνοφ να δοκιμάζει το σουτ στέλνοντας στην μπάλα ψηλά άουτ, εν συνεχεία οι γηπεδούχοι έβγαλαν… δόντια!

Στο 66ο λεπτό ήρθε η προειδοποίηση με τον Τσιμίκα, να αδειάζει δύο αντιπάλους του, να σουτάρει και τον Σαφόνοφ να φωνάζει παρών. Αμέσως μετά (68′) ο Μπεργκ για πρώτη φορά βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά έκανε κακό κοντρόλ και σούταρε άουτ και στο 70′ ο Ποντένσε σε μια ακόμα υπέροχη ατομική ενέργεια έκανε την κλειστή ντρίμπλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά από καλή θέση αστόχησε.

Έκτοτε μίλησε ο Σέρβος μάγος, Ραντζέλοβιτς. Οι γηπεδούχοι στο 68′ βγήκαν στην κόντρα, με τον Βαλμπουενά να βγάζει συγκλονιστική συστημένη κάθετη πάσα στον νεαρό άσο, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, σούταρε μέσα από τα καρέ του Σαφόνοφ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του. Και δεν τελείωσαν εκεί οι Πειραιώτες.

Στο 85′ ο ταλαντούχος άσος δοκίμασε το πόδι του και με υπέροχο σουτ διπλασίασε τα τέρματά του, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Αλλά ούτε εκεί, είχε έρθει το τέλος. Ο Ποντένσε ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος, βρίσκοντας αυτό που κυνηγούσε με μανία. Ο Πορτογάλος στο 89ο λεπτό με εξαιρετικό σκάψιμο της μπάλας  διαμόρφωσε το τελικό 4-0 του Ολυμπιακού που βρίσκεται με το ένα πόδι στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (86’ Καμαρά), Ποντένσε, Γ. Μασούρας (76’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Κράσνονταρ: (Σεργκέι Ματβέεβ): Σαφόνοφ, Ραμίρες, Φιόλουσον, Σπάιτς, Πετρόφ, Καμπόλοφ, Καμπελά (25’ Όλσον), Βιλένα, Ναμλί (58’ Σουλεϊμάνοφ), Βάντερσον, Μπεργκ (69’ Ιγκνατίεφ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ