Μπενζιά για «6» και «8», εγκώμια για Λοβέρα και Γκασπάρ

Μπενζιά για «6» και «8», εγκώμια για Λοβέρα και Γκασπάρ

Πως υπολογίζονται από το τεχνικό τιμ οι τρεις «νεοφερμένοι» στο μεγάλο λιμάνι. Πως «έκλεισε» η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού

Προς το παρόν εικόνα έχει μόνο ο…Ρέντης. Οι υπόλοιποι έχουν μόνο «ήχο». Τα πολύ καλά λόγια που προκύπτουν για τον Μάξι Λοβέρα, τον Γιασίν Μπενζιά και τον Μπρούνο Γκασπάρ από αυτόπτες μάρτυρες. Και μιας και η «δράση» στέκεται ακόμη σχετικά μακριά καθώς ο Ολυμπιακός παίζει το Σάββατο; Σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον μια πρώτη «ταυτοποίηση» από τον ίδιο τον Πέδρο Μαρτίνς. Για το πώς υπολογίζει τους τρεις ποδοσφαιριστές, αλλά και συνολικά για τον ρόλο τους στο καλοκαιρινό παζλ των μεταγραφών.

Τι είπε λοιπόν ο κόουτς: Πρώτα από όλα… μοίρασε το «γήπεδο»: «Και οι τρεις ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά. Ο Λοβέρα και ο Μπρούνο Γκασπάρ είναι επενδύσεις για το μέλλον. Ο Μπενζιά είναι δανεικό. Τώρα στη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων δούλεψαν πολύ. Ο Γιασίν μπορεί να μας βοηθήσει και στο έξι και στο οκτώ και ίσως σε κάποια ματς και στο δέκα. Από τον Μπρούνο περιμένουμε πάρα πολλά, και είναι ένας παίκτης με οψιόν αγοράς για την ομάδα. Είναι πολύ έμπειρος. Για τον Λοβέρα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μόλις ήρθε από την Αργεντινή. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που θα μας βοηθήσει και σαν winger αλλά και σαν δεκάρι» ήταν τα πρώτα λόγια του Μαρτίνς.

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το ρόστερ μας. Έχουμε εμπειρία και πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε όμως επενδύσει και σε ποδοσφαιριστές που θα μείνουν πολλά χρόνια μαζί μας. Νιώθουμε ότι προετοιμάζουμε το παρόν αλλά και το μέλλον. Ο Γκασπάρ και ο Λοβέρα είναι ποδοσφαιριστές που θα μείνουν πολλά χρόνια στην ομάδα. Με το ρόστερ που σχηματίστηκε έχουμε ισορροπία. Δύο παίκτες σε κάθε θέση».

Ο κόουτς συμπεριέλαβε και τους τρεις «νέους» στη λίστα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που δεν χώρεσαν ποδοσφαιριστές σαν τον Χιλάλ Σουντανί και τον Λεονάρντο Κούτρη. Λίστα η οποία επί της ουσίας έχει μόλις δύο σέντερ φορ, τον Γκερέρο και τον Ελ Αραμπί: «Όχι, έχουμε και τον Τοροσίδη (γέλια). Θυμάστε πέρσι που τον βάλαμε στο τέλος σε αυτή τη θέση με τη Μίλαν;» υπενθύμισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, θέλοντας με τον τρόπο του να εξηγήσει πως καμιά φορά τα πράγματα δεν είναι στο ποδόσφαιρο όπως φαίνονται.

«Είχαμε 19 θέσεις στη λίστα, πέρα από τερματοφύλακες. Υπάρχει ένα μεγάλο ρόστερ, άρα προφανώς κάποιοι δεν θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε αυτή. Έχουμε μιλήσει πολύ και με τον Λέο και με τον Σουντανί και να είστε βέβαιοι ότι θα παίξουν πολύ μέσα στη σεζόν. Περισσότερο από άλλους που δηλώθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση μου για τη λίστα. Έκανα τις επιλογές με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας. Για παράδειγμα σχημάτισα τη λίστα με τον Σεμέδο τραυματία. Ακόμη κι όταν αποφάσισα είχα αμφιβολίες, αλλά έπρεπε να πάρω κάποια ρίσκα γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Τώρα για το πόσους σέντερ φορ έχουμε στην Ευρώπη; Πόσους σέντερ φορ είχε πέρσι στο ρόστερ της η Λίβερπουλ που κατέκτησε το τρόπαιο;». Έλα ντε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ