Ολυμπιακός – Τότεναμ: Τα στατιστικά της ελληνοαγγλικής «μονομαχίας»

Ολυμπιακός – Τότεναμ: Τα στατιστικά της ελληνοαγγλικής «μονομαχίας»

Η UEFA παρουσίασε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στην επίσημη ιστοσελίδα της με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Τότεναμ (18/9, 19:55) για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ακριβώς μία εβδομάδα έμεινε για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Champions League με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, Τότεναμ, στο «Γ. Καραϊσκάκης» (18/9, 19:55).

Το «uefa.com» παρουσίασε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από την προσεχή αναμέτρηση η οποία δεν θα είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων. Η παρθενική και μοναδική ως τώρα φορά που οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες ήταν το 1972 όταν για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ η Τότεναμ προκρίθηκε στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης με νίκη 4-0 στην Αγγλία και ήττα στη ρεβάνς με 1-0 που όμως δεν της κόστισε.

Στις δύο ομάδες υπάρχουν αρκετοί παίκτες οι οποίοι έχουν υπάρξει συμπαίκτες κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει υπάρξει συμπαίκτης με τους Ούγκο Λορίς (2010-15) και Μούσα Σισοκό (2012-15) στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν συμπαίκτης του Έρικ Λαμέλα τη σεζόν 2012-13 στην Ρόμα. Οι Ρούμπεν Σεμέδο και Ντάνιελ Ποντένσε ήταν μαζί με τον Έρικ Ντάιερ τη σεζόν 2013-14 στην Σπόρτινγκ ενώ το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, Μαξιμιλιάνο Λοβέρα ήταν συμπαίκτης με τον Τζιοβάνι Λο Σέλσο στην Ροζάριο αν και ο πρώην άσος της Μπέτις δεν θα αγωνιστεί στο ματς του «Καραϊσκάκης».

Η Τότεναμ επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια όταν τότε είχε αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης για το Europa League και είχε επικρατήσει με 2-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ενώ στο «White hart Lane» είχε νικήσει με 5-1 τους Αρκάδες.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από απουσία ενός έτους όπου αγωνίστηκε στο Europa League και έφτασε μέχρι τους «32» όταν και αποκλείστηκε από την Ντιναμό Κιέβου (2-2, 0-1). Νωρίτερα βέβαια για να προκριθεί είχε καταφέρει να αφήσει εκτός από τον όμιλο την Μίλαν χάρη στη μεγάλη νίκη του με 3-1 την τελευταία αγωνιστική. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 75 βαθμούς, πίσω από τον ΠΑΟΚ που πήρε το πρωτάθλημα αήττητος με 80 βαθμούς.

Όσο για την Τότεναμ, είναι η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, με την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο να ηττάται στον τελικό της Μαδρίτης με 0-2 από την Λίβερπουλ. Στην πορεία της ως εκεί είχε αποκλείσει κατά σειρά τις Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ. Στην Premier League πήρε την τέταρτη θέση με 71 βαθμούς πίσω από τις Σίτι (98β), Λίβερπουλ (97β) και Τσέλσι (72β.).

Τέλος, αυτή για τον Ολυμπιακό θα είναι η 19η συμμετοχή στο Champions League και οι «ερυθρόλευκοι» είναι έβδομοι σε συμμετοχές, στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης, στην Ευρώπη! Περισσότερες παρουσίες έχουν μόνο οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ (24), Μπάγερν και Πόρτο (23), η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (22) κι η Γιουβέντους (20). Αντίθετα για την Τότεναμ αυτή είναι η πέμπτη της συμμετοχή και τέταρτη συνεχόμενη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ