Ο Τζιανλούκα Ρόκι «σφυρίζει» το Ολυμπιακός – Τότεναμ

Ο Τζιανλούκα Ρόκι «σφυρίζει» το Ολυμπιακός – Τότεναμ

Ευχάριστες αναμνήσεις ξυπνάει στον Ολυμπιακό ο διαιτητής που ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση με την Τότεναμ καθώς ο Τζιανλούκα Ρόκι, για τον οποίο ο λόγος, ήταν ο διαιτητής του Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0.

Εμπειρη σφυρίχτρα όρισε η UEFA για το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στην Τότεναμ (18/9, 19:55) για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Ο Ιταλός, Τζιανλούκα Ρόκι, που πέρσι διηύθυνε τον τελικό του Europa League μεταξύ Τσέλσι και Άρσεναλ (4-1) θα είναι ο ρέφερι της σπουδαίας αναμέτρησης.

Βοηθοί του θα είναι οι Φιλίπο Μέλι και Τσίρο Καρμπόνε, τέταρτος ο Ντανιέλε Ντοβέρι ενώ στο VAR θα είναι ο Πάολο Βαλέρι με βοηθό τον Μαουρίτσιο Μαριάνι. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Σλοβένος Ντάρκο Τσέφεριν και της UEFA ο Σλοβάκος Γιόζεφ Κλίμεντ.

Ο ορισμός του Ιταλού ξυπνάει πάντως ευχάριστες θύμησες στους «ερυθρόλευκους» καθώς ήταν ο διαιτητής σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, το 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2014 για τους «16» του Champions League.

Όσον αφορά στο παρελθόν του με ελληνικές ομάδες, πέρσι ήταν στο Βίντι-ΑΕΚ 1-2 για τα playoffs του Champions League αλλά και στην ήττα της Ένωσης με 2-1 από την Μπενφίκα για το Europa League το 2009.

Το 2010 ήταν διαιτητής στο Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 0-3 για τους ομίλους του Champions League, την ίδια χρονιά διηύθυνε το Σταντάρ-Παναθηναϊκός 1-0 για τους «16» του Europa League, και το Κροατία-Ελλάδα 4-1 για τα play offs για το Euro 2018.

Τέλος, δύο φορές έχει διευθύνει αγώνες της Τότεναμ στους ομίλους του Champions League, στην εντός έδρας ήττα (1-2) από τη Μονακό το 2016 και τη νίκη (3-1) επί της Ντόρτμουντ στο Λονδίνο το 2018.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ