8ος Όμιλος: Γκρουπ δύο… ταχυτήτων, με Τσέλσι και Άγιαξ τα φαβορί

8ος Όμιλος: Γκρουπ δύο… ταχυτήτων, με Τσέλσι και Άγιαξ τα φαβορί

Πρεμιέρα απόψε (17/9) για τον 8ο όμιλο του Champions League που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως «δύο ταχυτήτων» με τον Άγιαξ και την Τσέλσι να είναι τα φαβορί απέναντι σε Λιλ και Βαλένθια αντιστοίχως.

Στη «μάχη» του Champions Leagie ρίχνεται απόψε (17/9) ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ομίλους της φετινής διοργάνωσης, ο όγδοος, όπου συμμετέχουν οι Άγιαξ, Τσέλσι, Λιλ και Βαλένθια, με τα παιχνίδια που έρχονται να προβλέπονται αμφίρροπα αφού πρόκειται για ομάδες με ταλέντο που μπορούν να κάνουν τη ζημιά η μία στην και να κάνουν άνω-κάτω τη βαθμολογία.

Ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει αφού Άγιαξ και Τσέλσι φαίνεται να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, μιας και ο μεν «Αίαντας» έχει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ του μετά τις αποχωρήσεις των Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ, ενώ από την άλλη πλευρά οι «μπλε» βρίσκονται σε μια περίεργη περίοδο με έναν πιο νεαρό ρόστερ λόγω της γνωστής τιμωρίας από την UEFA. Συνεπώς αναμένεται οι δυο τους να παλέψουν για την πρώτη θέση.

Οι άλλοι δύο σύλλογοι είναι και αυτοί που λογικά θα προσπαθήσουν να πάρουν το εισιτήριο που οδηγεί στο Europa League και να αποφύγουν την τελευταία θέση για να μην τελειώσει από νωρίς το ταξίδι τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου:

Τσέλσι- Βαλένθια

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ που προέρχεται από την κατάκτηση του Europa League κόντρα στην Άρσεναλ θα βρει στο δρόμο της την Βαλένθια η οποία αντιμετωπίζει πολλά εξωαγωνιστικά, κυρίως, προβλήματα.

Συγκεκριμένα έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ανάμεσα στους παίκτες και τη διοίκηση, καθώς οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν σύμφωνοι με την απομάκρυνση του Μαρθελίνο από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, αναγκάζοντας τους μάλιστα να μην κατέβουν στην συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Τσέλσι, αφήνοντας μόνο  του τον νέο προπονητή, Άλμπερτ Θελάδες.

Μάλιστα φαίνεται πως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην βρεθούν ούτε μετά το ματς στη συνέντευξη Τύπου, με την UEFA να ετοιμάζει ήδη το πρόστιμο για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες και δεν υπακούν στους κανόνες του Champions League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι (το ματς ξεκινά στις 22:00) οι «νυχτερίδες» αναμένεται να μην έχουν στη διάθεση τους Κριστιάνο Πιτσίνι και Κάρλος Σολέρ με τον έναν να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και τον άλλον πρόβλημα στον αστράγαλο, αντίστοιχα.

Αυτό είναι κάτι που πάντως δεν φαίνεται να εμποδίσει τον Θελάδες να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με σκοπό βάλει δύσκολα στο σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ για να μην περάσει ένα εύκολο βράδυ.

Από την άλλη πλευρά η Τσέλσι δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον Αντόνιο Ρούντιγκερ που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στην βουβωνική χώρα, ενώ ο Άγγλος τεχνικός αποκάλυψε πως εκτός θα είναι και Ενγκολό Καντέ με τον Καλούμ Χάντσον-Οντόι επειδή δεν θέλει να τους πιέσει περαιτέρω.

Άγιαξ-Λιλ

Στο άλλο ματς του ομίλου Άγιαξ και Λιλ θα τεθούν αντιμέτωπες στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» (22:00), με τον Έρικ Τεν Χαγκ να αντιμετωπίζει δύο αρκετά σοβαρά προβλήματα καθώς δύο βασικοί παίκτες αναμένεται να μην ξεκινήσουν στο ματς.

Ο λόγος για τους Νουσαΐρ Μαζραουί και Φαν ντε Μπεκ, με τον Μαροκινό δεξιό οπισθοφύλακα να έχει πρόβλημα στο πόδι, ενώ ο Ολλανδός μέσος έχει υποστεί έναν μυικό τραυματισμό που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα.

Στο απέναντι στρατόπεδο της Λιλ, ο προπονητής της ομάδας, Κριστόφ Γκαλτιέ, έχει τον Τιμοθί Γουεά να ταλαιπωρείται από έναν μυικό τραυματισμό και πιθανόν να μην είναι διαθέσιμος, με το ευχάριστο να είναι πως δεν υπάρχει άλλη απουσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ