Γράφει ιστορία ο Φατί κόντρα στην Ντόρτμουντ (pic)

Γράφει ιστορία ο Φατί κόντρα στην Ντόρτμουντ (pic)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκινά βασικό τον Ανσού Φατί κόντρα στην Ντόρτμουντ και ο 16χρονος επιθετικός γίνεται έτσι ο νεότερος παίκτης της Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση.

Το νέο παιδί «θαύμα» της Μπαρτσελόνα μας συστήνεται και στο Champions League! O Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε φανέλα βασικού στον Ανσού Φατί με τον 16χρονο άσο (16 ετών και 321 ημερών) να γίνεται έτσι ο νεότερος πάικτης των Καταλανών στην ιστορία της διοργάνωσης. Τα πρωτεία μέχρι σήμερα κατείχε ο Μπόγιαν Κρίκιτς που είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών και 22 ημερών.

Παράλληλα ο Φατί μπαίνει και στην δεκάδα των νεότερων ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει ποτέ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Σελεστίν Μπαμπαγιάρο που έπαιξε για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών, 2 μηνών και 25 ημερών με τη φανέλα της Άντερλεχτ κόντρα στην Στεάουα Βουκουρεστίου το 1994. Μάλιστα στην τέταρτη θέση φιγουράρει ένας γνωστός μας, ο Χάρης Μαυρίας που όντας 16 ετών, 7 μηνών και 29 ημερών έπαιξε με τον Παναθηναικό κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν το 2010.

Όσον αφορά τώρα πάλι στον Φατί, αν καταφέρει κιόλας να σκοράρει σήμερα, θα γίνει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League αφήνοντας πίσω τον Πίτερ Οφορίκουε που με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε σκοράρει κατά της Ρόζενμποργκ σε ηλικία 17 ετών και 195 ημερών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ