Τσέλσι – Βαλένθια 0-1 (vid)

Τσέλσι – Βαλένθια 0-1 (vid)

Οι Νυχτερίδες «ήπιαν» το αίμα των παικτών της Τσέλσι και με γκολ του Ροντρίγκο έφυγαν με το διπλό (0-1) από το Στάμφορντ Μπριζ – Εχασε πέναλτι στο 87’ ο Μπάρκλεϊ.

Με ένα υπερπολύτιμο διπλό (0-1), που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στη μάχη για την πρόκριση στους «16» του Champions League, δραπέτευσε από το Λονδίνο η Βαλένθια, με τις Νυχτερίδες να πίνουν το… αίμα των παικτών της Τσέλσι!

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ροντρίγκο στο 74ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στο 87’ με τον Μπάρκλεϊ. Οι Ισπανοί ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το φετινό Champions League και ισοβαθμούν στους 3 βαθμούς με τον Αγιαξ, ο οποίος κέρδισε με 3-0 την Λιλ.

Την επόμενη αγωνιστική η Βαλένθια υποδέχεται την ολλανδική ομάδα, ενώ η Τσέλσι αγωνίζεται στη Γαλλιά.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και στο 6’ απείλησαν για πρώτη φορά με τον Αλόνσο. Ο Ισπανός μπακ σούταρε δυνατά, αλλά ο Σίλεσεν μπλόκαρε. Στο 16’ ο Φρανκ Λάμπαρντ αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, όταν είδε τον Μάουντ να τραυματίζεται. Ο νεαρός τεχνικός αντικατέστησε τον Αγγλο μεσοεπιθετικό με τον Πέδρο, με τον Ισπανό να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 30’ η Βαλένθια επισκέφθηκε για πρώτη φορά με αξιώσεις τα καρέ των γηπεδούχων, αλλά το σουτ του Βας έφυγε άουτ. Στο 33’ και στο 42’ η Τσέλσι απείλησε με τον Γουίλιαν. Στην πρώτη περίπτωση ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική, ενώ στη δεύτερη αστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος αυτή που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία ήταν η Βαλένθια. Οι Ισπανοί εκτέλεσαν το κόρνερ που είχαν κερδίσει, ο Γκαμέιρο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Στο 62’ ο Σίλεσεν πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση στο χτύπημα φάουλ του Μάρκος Αλόνσο, ενώ 66’ ο Βας αστόχησε απέναντι στον Κέπα. Ο,τι δεν κατάφερε ο Βας, το έκανε στο 74’ ο Ροντρίγκο.

Ο Ντάνι Παρέχο εκτέλεσε το φάουλ, ο κινήθηκε πανέξυπνα στην πλάτη της άμυνας και με μονοκόμματο σκαστό σουτ έκανε το 0-1. Εντεκα λεπτά αργότερα η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Βας, το οποίο υπέδειξε ο Τσακίρ μετά τη χρήση του VAR. Ο Μπάρκλεϊ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα δοκάρι και άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά η Βαλένθια κράτησε το μηδέν και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο Λονδίνο.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Ζουμά (73′ Ζιρού), Κρίστενσεν, Τομόρι, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς (80′ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Μάρκος Αλόνσο, Γουίλιαν, Μάουντ (16′ Πέδρο), Αμπραχαμ.

Βαλένθια (Αλμπερτ Θελάδες): Σίλεσεν, Βας, Γκαράι, Παουλίστα, Γκαγιά, Κοκλέν, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Τσέρισεφ (91′ Ντιακαμπί), Γκαμειρό (70′ Μάξι Γκόμες), Ροδρίγο (90′ Λι).

Δείτε το γκολ του Ροντρίγκο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ