Ο Ολυμπιακός έφερε προβληματισμό στην Τότεναμ

Ο Ολυμπιακός έφερε προβληματισμό στην Τότεναμ

Ο προβληματισμός και η ανησυχία κυριαρχούν στην Τότεναμ μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, ενώ οι άσχημες κριτικές στον Ποτσετίνο και τους παίκτες δεν σταματούν. Πως σχολιάζουν το χθεσινό παιχνίδι οι Άγγλοι; Ποια είναι η συνέχεια για τους «πετεινούς» και πως θα αντιδράσουν;

Μία μαγική βραδιά, μία από τις πολλές που έχει χαρίσει ο Ολυμπιακός στους φιλάθλους του και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έμεινε να παλεύει για να κρατήσει ζωντανή την Ελλάδα στην βαθμολογία της UEFA. Κι όμως, η αφετηρία ήταν εξαιρετική.

Έπαιξε στα ίσα τους φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης του Champions League, απέσπασε «μάγκικη» ισοπαλία και στο τέλος έμεινε με το παράπονο πως δεν… κέρδισε.

Όλα αυτά απέναντι στην Τότεναμ, μία ομάδα που καθόλου τυχαία δεν την λες στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη. Οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν από την «κόλαση» του 0-2 και ισοφάρισαν σε 2-2, έναν αγγλικό σύλλογο. Η εμφάνισή τους δεν προκάλεσε μόνο τον θαυμασμό και την αποδοχή από όλη την Ευρώπη.

Προκάλεσε κολακευτικά σχόλια από Άγγλους σχολιαστές και πρώην ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έριξαν κυριολεκτικά στο… καναβάτσο τους «Σπερς». Την ίδια στιγμή οι παίκτες των φιλοξενούμενων, αλλά και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο παραδέχτηκαν πως δεν αγωνίστηκαν όπως θα έπρεπε.

Οι αλλαγές του Αργεντινού προκάλεσαν ντελίριο αντιδράσεων στο «Νησί», σε σχέση με την φόρμα των παικτών στα προηγούμενα παιχνίδια. Η Τότεναμ καλείται να διαχειριστεί το κακό ξεκίνημα στο Champions League, την άσχημη (όπως φάνηκε) ψυχολογία των παικτών, την αμφισβήτηση όλων πίσω στην πατρίδα και φυσικά ένα δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Τα σχόλια των Άγγλων:

Οι «πετεινοί» έκαναν μία απογοητευτική εμφάνιση εχτές το βράδυ, παρότι έδειξαν την «κλάση» τους πετυχαίνοντας 2 γκολ, χωρίς ουσιαστικά να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Η τακτική προσέγγιση του Ποτσετίνο δεν έμεινε ασχολίαστη και οι  «γκρίνιες» άρχισαν από τον Σεπτέμβρη κιόλας.

Το «Talksport.com» σχολίασε έπειτα από την λήξη του παιχνιδιού: «Ο Ολυμπιακός άξιζε την ισοπαλία», ενώ ο δημοσιογράφος του «Independent», Μάικλ Τζόουνς, έγραψε στην ανάπαυλα του παιχνιδιού: «Τα Σπιρούνια προηγούνται, αλλά δεν είναι η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός και απειλητικός. Ο Ποντένσε και ο Βαλμπουενά ήταν οι δύο καλύτεροι παίκτες για τους γηπεδούχους».

Καθολική αναγνώριση για την εμφάνιση των Πειραιωτών, αλλά και της νωθρότητας που επέδειξε η Τότεναμ. Ο Ρίο Φέρντιναντ, ο πρώην αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φάνηκε πολύ αυστηρός με τους Λονδρέζους λέγοντας: «Οι εμπειρίες της περσινής σεζόν πίστευες πως κάτι θα τους είχαν διδάξει. αλλά όχι.

Νομίζω πως όταν επιστρέψουν ο Ποτσετίνο θα είναι εκνευρισμένος με κάποιους παίκτες. Ακόμα και σαν απόδοση όλης της ομάδας μου φάνηκε πως ήταν χαλαρή».

Πράγματι, η Τότεναμ φάνηκε να περιμένει κάτι διαφορετικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάτι πιο εύκολο στον αγωνιστικό τομέα και για αυτό αιφνιδιάστηκε. Τα λόγια του Φέρντιναντ αποσκοπούν στην περσινή πρεμιέρα των Άγγλων, όταν και βρέθηκαν να κερδίζουν μέσα στο Μιλάνο, αλλά η Ίντερ έκανε την ολική ανατροπή μέσα σε λίγα λεπτά στην λήξη του παιχνιδιού!

Οι «Σπερς» έπαθαν αλλά δεν έμαθαν και ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ, Πίτερ Κράουτς, έδωσε ακόμα ένα παράδειγμα, βγαλμένο από την φετινή χρονιά. Ο Σεπτέμβρης κάνει την είσοδο του και η Τότεναμ καλείται να παίξει το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με την Άρσεναλ στο «Emirates».

Οι Έρικσεν και Κέιν δίνουν ισχυρό προβάδισμα δύο τερμάτων μέχρι το 40ο λεπτό, ωστόσο ο Λακαζέτ μειώνει πριν το ημίχρονο (45+1′). Τι σας θυμίζει; Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κανονιέρηδες» είναι καταιγιστικοί και ισοφαρίζουν σε 2-2 με τον Ομπαμεγιάνγκ, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Ο Κράουτς θυμήθηκε την έκβαση του αγώνα της 4ης αγωνιστικής της Premier League και την συνέκρινε με το χθεσινό ματς στο Φάληρο: «Δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και προφανώς το γκολ (του Ποντένσε) που δέχτηκαν πριν από το ημίχρονο του σκότωσε. Ανησυχούσα για αυτούς στο δεύτερο ημίχρονο.

Νομίζω πως στο κεφάλι τους υπήρχε το παιχνίδι με την Άρσεναλ».

Κλείνοντας το κεφάλαιο των καυστικών σχολίων, από το οποίο δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν παίκτες και προπονητής, οι φίλοι της αντιπάλου του Ολυμπιακού επικεντρώθηκαν στους Ντέλε Άλι και Έρικσεν: «Ο Έρικσεν ήταν πολύ κακός παίκτης, ακόμα χειρότερος ο Άλι». «Μία ακόμα σοκαριστική και τεμπέλικη εμφάνιση από τον Έρικσεν και Άλι.

Σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει τόσος θόρυβος από φιλάθλους, για να μην πουληθούν… είναι και οι δύο τόσο υπερτιμημένοι».

Αυτά ήταν μερικά από τα αρνητικά σχόλια για τους δύο αστέρες της ομάδας στα Social Media, την ώρα που η κριτική στον Ποτσετίνο για τις αλλαγές του στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν σταματά.

Ο Αργεντινός  τεχνικός δεν ξεκίνησε βασικό τον εκπληκτικό με την Κρίσταλ Πάλας (νίκη 4-0), Οριέ, προκειμένου να αγωνιστεί ο Ντάβιντ Σάντσες.

Το ποτήρι «ξεχείλισε» με την χρησιμοποίηση του Ντέλε Άλι, ο οποίος δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Οι δύο ποδοσφαιριστές βαθμολογήθηκαν με 3 και 2 αντίστοιχα στο επίσημο blog της Τότεναμ!

 Η ψυχολογία παικτών και προπονητή: 

Η κακή εμφάνιση ήρθε, χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί στην Ελλάδα, ωστόσο η Τότεναμ πρέπει να σηκώσει κεφάλι. Πρέπει να το κάνει, επιβάλλεται, εάν θέλει να συνεχίσει να αποδεικνύει πως δικαίως συγκαταλέγεται στις κορυφαίας ομάδες του κόσμου.

Πέρυσι ξεπέρασε κάθε δυσκολία, είχε από νωρίς και στο Champions League, έφτασε όμως στον τελικό και έκανε μία ακόμα αξιόλογη προσπάθεια στην Premier League.

Ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο θα πρέπει να θυμηθεί τις παλιές, περσινές συμβουλές, προκειμένου οι παίκτες του να αναθαρρήσουν.

Γίνεται αντιληπτό πως τα αστέρια, πλην του Μόουρα και Σον δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ ο Κέιν έκανε αυτό που ξέρει καλά, έστω και μία φορά, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ.

Σαφέστατα η αστάθεια που υπάρχει στην Αγγλία και πλέον στην Ευρώπη, δημιουργεί άγχος στους ποδοσφαιριστές, ενώ η σιγουριά της προηγούμενης χρονιάς έχει εξαφανιστεί.

Οι Έρικσεν και Άλι, πέρασαν ένα μήνυμα πως κάτι δεν λειτουργεί στην φετινή, μέχρι τώρα πορεία των Λονδρέζων. Ο Αργεντινός τεχνικός πρέπει να δημιουργήσει νέες ιδέες, να βρει την επιτυχημένη συνταγή, προκειμένου να υπάρξει μία σταθερότητα.

Είναι νωρίς, και στο «Νησί» υπάρχουν αμέτρητα παιχνίδια, για να βρεις την φόρμα σου. Οι «πετεινοί» σίγουρα θα κυνηγήσουν όλες τις διοργανώσεις, αν αναλογιστούμε πως το πρωτάθλημα με τα υπάρχοντα δεδομένα θα καταλήξει είτε στο Μάντσεστερ (Σίτι) είτε στο Μέρσεϊσάιντ (Λίβερπουλ), ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού, θα υπάρχει το περσινό τεράστιο επίτευγμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί:

Λέστερ – Τότεναμ  21/9 Premier League

Η προσπάθεια αντεπίθεσης των «Σπερς», θα ξεκινήσει σε δύο μέρες στο «King Power Stadium». Η πάντοτε σκληροτράχηλη και επικίνδυνη Λέστερ, θα στοχεύσει στο να δυσκολέψει την ζωή των «πετεινών» και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Βάρντι και η παρέα του θα χτυπήσουν στην κούραση και στην άσχημη ψυχολογία των φιλοξενούμενων, έπειτα από το ευρωπαϊκό ταξίδι στην χώρα μας.

Κόλτσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ  23/9 Carabao Cup

Ίσως το ευκολότερο από τα τέσσερα ματς της Τότεναμ, σε διάστημα 13 ημερών. Δύο μέρες μετά  την «μάχη» στο Λέστερ, η Κόλτσεστερ Γιουνάιτεντ θα φιλοξενήσει την φιναλίστ του Champions League για τον τρίτο γύρο του Carabao Cup.

Ο Ποτσετίνο θα ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές  και θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε άλλους. Σαφέστατα θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι γηπεδούχοι θα παίξουν ανταγωνιστικά, σκληρά και χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν.

Υπενθυμίζουμε πως η Κόλτσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι ομάδα της League Two.

Τότεναμ – Σαουθάμπτον 28/9 Premier League

Ο «καυτός» Σεπτέμβρης της Τότεναμ συνεχίζεται, όμως αυτή τη φορά θα αγωνιστούν στο σπίτι τους. Αντίπαλος η Σάουθάμπτον, η οποία έχει κάνει μεστές εμφανίσεις κόντρα σε Γιουνάιτεντ (1-1) και Λίβερπουλ (ήττα με 1-2).

Ο Ποτσετίνο σίγουρα θα περιμένει να έχει υλοποιηθεί η αντίδραση των παικτών του και να έχει επανέλθει  η κανονικότητα στις τάξεις της ομάδας του.

Τότεναμ – Μπάγερν 1/10 Champions League

Ο ερχομός του Οκτώβρη θα φέρει ευτυχία ή έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια στην Τότεναμ. Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League κρύβει το ντέρμπι του 2ου ομίλου και οι Λονδρέζοι καλούνται να κερδίσουν ή  να πετύχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αφού σε περίπτωση νίκης των Βαυαρών, ο Ολυμπιακός (ενδεχομένως) να καραδοκεί για την έκπληξη.

Εάν η Τότεναμ ηττηθεί και ο Ολυμπιακός πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» στη Σερβία, τότε η παρέα του Χάρι Κέιν θα μπει σε μπλεξίματα, αφού θα βρεθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 2 ή μόλις 1 βαθμό, ενώ ο Ολυμπιακός θα στρογγυλοκάθεται στην δεύτερη θέση με 4 βαθμούς!

Σίγουρα έχει την ευκαιρία να επανέλθει με τα δύο ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και τις «μονομαχίες» του Ολυμπιακού με την Μπάγερν, όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ