Με 11άδα Champions League και στο Βελιγράδι

Με 11άδα Champions League και στο Βελιγράδι

Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει την... κλασική 11άδα για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Πώς και πού μπορεί να προκύψει έκπληξη.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

Οι καλές σχέσεις των οπαδών και των συλλόγων δημιουργούν ωραίες εικόνες. Εικόνες που σε χαροποιούν, που σου δίνουν να καταλάβεις ότι το ποδόσφαιρο έχει ακόμη (κάποιον) ρομαντισμό. Αλλά αυτές οι εικόνες και οι εξίσου ωραίες που αναμένεται να δούμε από τους οπαδούς Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα στο ιστορικό «Μαρακανά», δεν έχουν καμία σχέση με το τι θα προσπαθήσουν να πετύχουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Διότι εκεί οι «φιλίες», τα λουλούδια και τα όμορφα λόγια πηγαίνουν περίπατο. Και το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε αγώνες επιπέδου Champions League.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελιγράδι, όχι για να κάνει… βόλτα. Πήγε στο Βελιγράδι να παίξει το σημαντικότερο χαρτί της ευρωπαϊκής του συνέχειας. Με νίκη ή (έστω μη ήττα) ο Ολυμπιακός αποκτά προβάδισμα έναντι των Σέρβων για την κατάκτηση τουλάχιστον της 3ης θέσης. Του ρεαλιστικού στόχου των δύο συλλόγων, από τη στιγμή που στον όμιλό τους βρίσκονται μεγέθη όπως η Τότεναμ και η Μπάγερν Μονάχου.

Στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, δεν είναι ούτε η εντυπωσιακή υποδοχή που επεφύλαξαν οι οπαδοί του Αστέρα στους αντίστοιχους του Ολυμπιακού. Ούτε τα κοινά συνθήματα, ούτε τίποτε από όλα αυτά. Στο μυαλό του βρίσκεται μόνο η νίκη. Μόνο πώς θα καταφέρει να παρατάξει την ιδανική 11άδα για να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, ο Μαρτίνς έχει σκοπό να μην αλλάξει τα πλάνα του. Να μην πειράξει τη χημεία, αλλά και τα πρόσωπα της… ευρωπαϊκής ομάδας, που έφτασε τον Ολυμπιακό έως τους ομίλους. Κάτι που σημαίνει ότι οι Ερυθρόλευκοι αναμένεται να παραστούν με τους ίδιους 11 που έκαναν την ανατροπή με την Τότεναμ. Αρκετοί εκ των οποίων ξεκουράστηκαν στην αναμέτρηση με τη Λαμία. Η 11άδα… Champions League. Δείχνοντας εμπιστοσύνη στους παίκτες που έφτασαν τον Ολυμπιακό στους ομίλους.

Ο Ζοσέ Σα παραμένει αμετακίνητος κάτω από τα δοκάρια. Ο Ελαμπντελαουί ετοιμάζεται για 13ο συνεχόμενο 90λεπτό του τη φετινή σεζόν. Ο Τσιμίκας επιστρέφει μετά την ξεκούρασή του με τη Λαμία, ενώ στο κέντρο της άμυνας, το «καλό» δίδυμο Σεμέρο, Μεριά, ξανασμίγει. Με τον ασταμάτητιο Γκιγιέρμε να παραμένει στο… πόστο του και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να γυρίζει στο πλευρό του.

Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι καλά, θα παραμείνει στη θέση του, όπως όλα δείχνουν, έχοντας δεξιά και αριστερά του τους Ποντένσε και Μασούρα. Ενώ μπροστά του θα πάρει θέση ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο. Ο οποίος δείχνει να επικρατεί του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Μαροκινού κόντρα στη Λαμία.

Αυτή τη στιγμή η παραπάνω 11άδα είναι η επικρατέστερη να ξεκινήσει κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Εντούτοις, έως και την τελευταία στιγμή υπάρχουν 2-3 παίκτες που είναι πιθανό να έχουν ακόμη κάποιες ελπίδες να αλλάξουν τα πλάνα του Μαρτίνς. Με Μπενζιά, Καμαρά και (υπό προϋποθέσεις) Τοροσίδη, να ελπίζουν ότι μπορεί να κάνουν την έκπληξη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ