Σερτζ Γκνάμπρι: Ο παιχταράς που «μαγειρεύει» όπως ο… Χάρντεν

Σερτζ Γκνάμπρι: Ο παιχταράς που «μαγειρεύει» όπως ο… Χάρντεν

Ο Σερτζ Γκνάμπρι έκανε το Λονδίνο να μαρτυράει που τον έχασε. Η παρουσία του στο γήπεδο κάνει την Μπάγερν ελκυστική, επικίνδυνη, δαιμονισμένη. Και ο πανηγυρισμός του θυμίζει κάτι από τον αγαπημένο του Τζέιμς Χάρντεν.

«Όταν ήμουν στην Άρσεναλ, υπήρχαν οι Τσάμπερλεϊν, Ροσίτσκι, Γουόλκοτ, Καθόρλα, ο Αλέξις, ο Οζίλ… Ήταν τόσοι πολλοί για τις θέσεις που μπορούσα να παίξω και δεν ήθελα να περιμένω. Δεν ήθελα να είμαι τέταρτη και πέμπτη επιλογή». Τα λόγια με τα οποία ο Σερτζ Γκνάμπρι περιέγραφε την προσπάθειά του να εξελιχθεί και να καθιερωθεί στην Πρέμιερ Λιγκ δίνουν την απάντηση στην ερώτηση γιατί αποφάσισε να αφήσει τη συγκεκριμένη προοπτική και να επιστρέψει στη Γερμανία για λογαριασμό της Βέρντερ Βρέμης το καλοκαίρι του 2016.

Ένα παιδί που είχε αφήσει τη χώρα του πριν καλά – καλά κλείσει τα 20 του χρόνια για να κυνηγήσει το όνειρο της Πρέμιερ Λιγκ. Ένα παιδί που κόστισε μόλις 100.000 ευρώ στους «κανονιέρηδες» και πουλήθηκε λίγα χρόνια αργότερα από την Βέρντερ στην Μπάγερν έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Στο Λονδίνο ακόμα χτυπούν το κεφάλι τους, βλέποντας τον να… μαγειρεύει με τον γνωστό πανηγυρισμό του κάθε φορά που σημειώνει γκολ με τους Βαυαρούς.

Καν’ το όπως ο Χάρντεν

Ένας πανηγυρισμός τον οποίο εμπνεύστηκε ένα βράδυ Τρίτης πριν από εκτός έδρας παιχνίδι της Μπάγερν στο Βερολίνο, «αράζοντας» στο ξενοδοχείο και βλέποντας ένα παιχνίδι του NBA. Αγωνιζόταν ο αγαπημένος του, Τζέιμς Χάρντεν. Ο σταρ των Χιούστον έπειτα από ένα καλάθι πανηγύρισε μιμούμενος πως μαγειρεύει. Σαν να προσθέτει λίγο καρύκευμα στο φαγητό του.

«Αυτός πρέπει να γίνει και δικός σου πανηγυρισμός», τον προέτρεψε ένας φίλος του με τον οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο. Την επόμενη μέρα, η Μπάγερν αγωνίζεται απέναντι στην Χέρτα για τους «16» του Κυπέλλου της Γερμανίας, ο Γκνάμπρι σκοράρει δις και στον πανηγυρισμό του… μαγειρεύει. Βγαίνει MVP του αγώνα και αρχίζει η πορεία του προς την καθιέρωση στην ενδεκάδα της Μπάγερν. Κανείς, πια, στους Βαυαρούς δε θα αναζητούσε ποιος θα πάρει τη θέση του Ρόμπεν στο ένα άκρο της μεσαίας γραμμής.

Ο γεννημένος το 1995 (μπαμπάς Ιβοριανός, μαμά Γερμανίδα) στη Στουτγκάρδη μεσοεπιθετικός είχε αρχίσει να αφήνει τη σφραγίδα του. Όπως το είχε κάνει και όταν ήταν πιτσιρικάς με την Under 16 της γενέτειράς του. Σημείωσε σε μια σεζόν 30 γκολ, κάνοντας τους σκάουτερς να σπεύσουν στη Στουτγκάρδη για να τον δουν από κοντά. Η Άρσεναλ κινήθηκε πιο γρήγορα από κάθε άλλη και του πήρε την υπογραφή. Ο Αρσέν Βενγκέρ τον πήρε κοντά του μόλις στα 16 του χρόνια.

Έγινε ο δεύτερος νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με τους «κανονιέρηδες» σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον Τζακ Γουίλσιρ. Ένας τραυματισμός στο γόνατο θα τον φέρει πολύ πίσω τη σεζόν 2014-15 και θα δει τους Τσαμπερλέιν και Γουόλκοτ να βγαίνουν πιο ψηλά στην ιεραρχία του Βενγκέρ. Τον Αύγουστο του 2015 αποφασίζει να πάει ως δανεικός στη Γουέστ Μπρομ. Παίζει τρία παιχνίδια, αλλά ο τότε προπονητής της ομάδας, Τόνι Πιούλις, μιλά με σκληρή γλώσσα γι’ αυτόν.

«Προέρχεται από το επίπεδο των ακαδημιών. Δεν είναι έτοιμος ακόμα για να παίξει σε ένα πρωτάθλημα όπως η Πρέμιερ Λιγκ. Επιστρέφει γρήγορα στην Άρσεναλ, αντιλαμβάνεται πως δεν είναι ακόμα η ώρα για να τον εμπιστευτούν στη Βρετανία και όταν έρχεται η πρόταση από τη Βέρντερ φεύγει άμεσα. Πετυχαίνει 11 γκολ σε 27 ματς με τα πράσινα της Βρέμης και πλέον μπαίνει για τα καλά στο μάτι της Μπάγερν.

Οι Βαυαροί τον αποκτούν έναντι 15 εκατομμυρίων, τον δίνουν δανεικό στη Χόφενχάιμ κι εκεί κάνει… παπάδες. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Το «καρέ – φωτιά» που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός

Ο Γκνάμπρι είναι πλέον ένα από τα τέσσερα μέλη ενός «καρέ» που μπορεί να διαλύσει κάθε αντίπαλη άμυνα. Που έβαλε εφτά γκολ με περίπατο στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ (με τον Γκνάμπρι να βγαίνει MVP και παίκτης της εβδομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ). Εκείνος αριστερά, ο Κομάν δεξιά, ο Κοουτίνιο ως δεκάρι, ο Λεβαντόφσκι μπροστά.

Η Μπάγερν έχει περάσει πια σε μια νέα εποχή. Που δεν έχει Ρόμπεν. Που δεν έχει Ριμπερί. Αλλά έχει εξίσου επικίνδυνα άκρα.

Σε 20 βράδια ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ομάδα που πιθανότατα έχει αυτή τη στιγμή το πιο επικίνδυνο… κουαρτέτο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μια τετράδα απρόβλεπτη, εντυπωσιακή, κυνική στην αποτελεσματικότητά της. Μια τετράδα όνειρο για τον Κόβατς και τους οπαδούς της Μπάγερν και εφιάλτης για κάθε αντίπαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ