Όταν η Μπάγερν κατέβηκε από το θρόνο της

Όταν η Μπάγερν κατέβηκε από το θρόνο της

Όσα συμβαίνουν στο Μόναχο τα τελευταία 24ώρα δίνουν την αίσθηση πως η «γερμανική μηχανή» της Μπάγερν δεν έχει μόνο στο χορτάρι προβλήματα!

Συμπεριφορά όχι συνηθισμένη για Γερμανική ομάδα. Πολλώ δε μάλλον για κοτζάμ Μπάγερν. Για αυτόν τον ποδοσφαιρικό κολοσσό που αν μη τι άλλο δύσκολα τον… κρεμάς στα μανταλάκια. Ακόμη και έπειτα από μια 5-1 ήττα στο πρωτάθλημα (Άιντραχτ). Αποτέλεσμα που όχι μόνο «τσαλάκωσε» το προφίλ αλλά έστειλε και τους Βαυαρούς τέσσερις βαθμούς μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον: Την κορυφή.

Από το Σάββατο λοιπόν μια σειρά από γεγονότα με κορυφαίο την απόλυση του Νίκο Κόβατς από την τεχνική ηγεσία. Κυρίως όμως μια αίσθηση μακριά από τα συνηθισμένα. Η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, ξαφνικά «θνητή».

Με την διοίκηση της να έχει κοπεί στα δύο (Χένες-Ρουμενίγκε) έχοντας επί της ουσίας μια «διαμάχη» αναφορικά με το ποιος θα αποφασίσει την επόμενη ημέρα του κλαμπ. Με τον προπονητή να «χάνει» τη δουλειά του, πληρώνοντας τη διαμάχη του με τους ποδοσφαιριστές. Και με τη «νουβέλ βαγκ» του ρόστερ να μοιάζει πως έχει… βάλει τη φωτιά στα αποδυτήρια. Γιατί δεν τα είχε με τους «παλιούς» ο Κόβατς. Με τους νέους τα είχε κυρίως! Και αυτοί όπως φαίνεται στη ζυγαριά αποδείχθηκαν βαρύτεροι από τον Κροάτη.

Η Bild παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το έγινε στα ενδότερα της Μπάγερν το Σάββατο μετά την ήττα. Και κυρίως για το τι ακούστηκε το βράδυ στο αθλητικό κέντρο της ομάδας. Εκεί όπου εξελίχθηκε η συνάντηση που ουσιαστικά «τελείωσε» τον Κόβατς από το Μόναχο. Συνάντηση, διοίκησης, προπονητή και ποδοσφαιριστών.

Όταν φτάσαμε λοιπόν στο δια ταύτα για το «τι φταίει» και η Μπάγερν έχει δύο ήττες και μια ισοπαλία τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος; Ο Κόβατς δεν χαρίστηκε κοιτάζοντας Κομάν και Γκνάμπρι.Το δίδυμο Γκνάμπρι-Κομάν που με μπόλικη φαντασία κάποιοι το σχημάτισαν ως την επόμενη εκδοχή της Ρόμπεν-Ριμπερί συνεργασίας.

Ο Κροάτης «κατηγόρησε» για αδιαφορία τους δύο άσους. Στον Κομάν μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον «παλιό» Τόμας Μίλερ που… σκίζεται στο γήπεδο, ενώ στον Γάλλο είπε πως «μένεις και κοιτάς σαν σταματημένος». Από την κριτική του Κόβατς δεν γλίτωσαν ούτε ο Τιάγκο Αλκάνταρα «Φτάνουν τα τσαλιμάκια», ούτε και ο Ζερόμ Μπόατενγκ για την αποβολή εννιά μόλις λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης στην Κόμερτσμπανκ Αρενα κατά τη συντριβή από την Άιντραχτ.

Το βράδυ της Κυριακής η Μπάγερν ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον 48άχρονο προπονητή. Έδωσε τα κλειδιά σε έναν από τους βοηθούς, τον Χανς Φλικ, και πρόσθεσε στο «τιμ» των προπονητών τον Μίροσλαβ Κλόζε. Την ίδια στιγμή ξεκίνησε να ψάχνει τον επόμενο για τον πάγκο της, έχοντας όμως στην ατζέντα της ονόματα που αυτή την εποχή εργάζονται. Ο Ποκετίνο της Τότεναμ. Ο Τεν Χαγκ του Άγιαξ.

Το Σάββατο, μετά τον Ολυμπιακό, η Μπάγερν φιλοξενεί τη Ντόρτμουντ σε ένα από τα μεγάλα ντέρμπι της Μπουντεσλίγκα. Ξαφνικά αυτό το παιχνίδι μοιάζει να αποφασίζει για τα επόμενα. Αν θα σχηματιστεί μια λύση ανάγκης για τον πάγκο ούτως ώστε ο επόμενος κόουτς να έρθει καλοκαίρι και να είναι από την κορυφή της λίστας. Ή αν επιστρατευθεί τώρα η «δεύτερη λίστα». Εκείνη με τους διαθέσιμους. Με πρόσωπα σαν τον Μουρίνιο και τον Αλέγκρι.

Προφανώς όλα τα παραπάνω δεν τα λες και «μνημείο» προγραμματισμού. Δεν τα λες Μπάγερν Μονάχου.

Και όσο για τον Ολυμπιακό; Το σίγουρο είναι ότι οι Βαυαροί έχουν τόσους «μπελάδες» αυτή τη στιγμή που κανείς δεν ασχολείται με την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Καμιά φορά μια τέτοια κατάσταση είναι καλό νέο. Καμία φορά όμως είναι και επικίνδυνο. Από τη στιγμή που επί της ουσίας οι ποδοσφαιριστές «νίκησαν» τον προπονητή, το κίνητρο τους να αποδείξουν είναι μεγάλο.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν ψάχνουν… θαύματα. Ξέρουν καλά και τον συντελεστή δυσκολίας της αποστολής που τους περιμένει την Τετάρτη. Ξέρουν και πως η Μπάγερν Μονάχου στο Αλιάνζ Αρίνα για το Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ηττηθεί μόνο από πρωταθλήτριες Ευρώπης (Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ). Ξέρουν επίσης ότι η 4η αγωνιστική ίσως να έχει μεγαλύτερη σημασία για όσα θα φέρει από το Βελιγράδι (Ερυθρός Αστέρας-Τότεναμ) τουλάχιστον σε ότι αφορά στην «οικονομία» της συζήτησης για την τρίτη θέση. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να κάνουν τη προσπάθεια τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ