Μουρίνιο: «Με αυτό το ρόστερ δεν φοβόμαστε κανέναν»

Μουρίνιο: «Με αυτό το ρόστερ δεν φοβόμαστε κανέναν»

Ο τεχνικός της Τότεναμ, Ζοσέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση του Champions League με τον Ολυμπιακό (26/11, 22.00) τόνισε πως η ομάδα του δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο με το ρόστερ που διαθέτει, αναφέρθηκε στον Μαουρίτσιο Ποκετίνο, αλλά ζήτησε χρόνο για να εφαρμόσει τις ιδέες του. Αποστολή στο Λονδίνο: Γιώργος Νοικοκύρης.

Η Τότεναμ υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την πέμπτη αγωνιστική του Champions League (26/11, 22:00), με τον Ζοσέ Μουρίνιο να επιστρέφει στη διοργάνωση, το τρόπαιο της οποίας έχει κατακτήσει δύο φορές.

Ο «Special One» στη συνέντευξη τύπου για την αναμέτρηση με τους «Ερυθρόλευκους», τόνισε ότι η ομάδα του δεν φοβάται κανέναν με το ρόστερ που διαθέτει, ζήτησε χρόνο ώστε να εφαρμόσει τις ιδέες του, ενώ αναφέρθηκε με τον δικό του «γλαφυρό» τρόπο στους Μαουρίτσιο Ποκετίνο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η περσινή πορεία των «σπιρουνιών» μέχρι τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ήταν επίτευγμα αλλά όχι και ιστορία.

Για το Champions League: «Αγαπώ αυτή τη διοργάνωση. Είναι μία που όλοι ονειρεύονται να κερδίσουν. Δεν έχει ο καθένας το προνόμιο να είναι νικητής του Champions League και ήμουν αρκετά χαρούμενος που το έκανα ».

Για την προοπτική της Τότεναμ στη διοργάνωση: «Με αυτά τα παιδιά δεν φοβάμαι ποτέ κανένα αγώνα του Champions League. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει.

Μόνο όταν οι ομάδες μου φτάνουν στα προημιτελικά αρχίζω να σκέφτομαι ότι έχουμε μια πιθανότητα. Αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτό».

Για την πρώτη θέση του ομίλου: «Πρέπει να προκριθούμε πρώτα, αυτός είναι ο σκοπός μας. Δώστε μου χρόνο να αναπτύξω τις ιδέες μου και δεν θα έχουμε πρόβλημα να παίξουμε εναντίον οποιασδήποτε ομάδας στην Ευρώπη. Δεν φοβόμαστε κανέναν».

Για τον Ποκετίνο: «Δεν του μίλησα. Ήμουν εκεί και ξέρω τι περνάει. Μίλησα στο γιο του, στην ακαδημία μας, και θα τον καλέσω. Είπα στους παίκτες να του πουν ότι είναι ελεύθερος να έρχεται εδώ κάθε φορά, να έχει ένα γεύμα με τους παίκτες. Δεν έχω πρόβλημα αν με θέλει κι εμένα μαζί ή όχι».

Για τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς: «Δεν έχει νόημα για έναν επιθετικό του διαμετρήματος του Ζλάταν να έρθει σε μια ομάδα που έχει τον Χάρι Κέιν».

Για το γήπεδο: «Μπορώ να φανταστώ [την ατμόσφαιρα], επειδή ήμουν στο νέο στάδιο στον αγώνα με τη Νιούκαστλ και την ένιωσα.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό, αλλά ένιωσα τη σχέση μεταξύ των οπαδών και της ομάδας. Ελπίζω αύριο να γίνει η επανεκκίνηση της συμπάθειας μεταξύ των οπαδών και της ομάδας»

Για την περσινή πορεία της Τότεναμ στον τελικό: «Σε κάθε Champions League παίζουν σημαντικό ρόλο οι λεπτομέρειες για την επιτυχία και την αποτυχία. Πόσες φορές έχω χάσει στα πέναλτι ή την τελευταία στιγμή… Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Όταν χάσαμε στα ημιτελικά με τη Ρεάλ, θεωρώ ότι είχα τη δυνατότερη Ρεάλ των τελευταίων 15-20 ετών. Πήραμε το πρωτάθλημα, όμως χάσαμε την πρόκριση στα πέναλτι και είχα ορισμένους από τους καλύτερους εκτελεστές όπως οι Κακά, Ράμος, Ρονάλντο. Κι όμως αστόχησαν. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα.

Πέρυσι, η Τότεναμ είχε τις λεπτομέρειες υπέρ της. Το VAR ήταν με το μέρος της και ήταν η σωστή απόφαση στο ματς με τη Σίτι, όμως και πάλι το άξιζε. Το κυνήγησε. Κυνήγησε και την ανατροπή στο Άμστερνταμ. Στο φινάλε, η παρουσία στον τελικό είναι επίτευγμα, αλλά όχι ιστορία».

Για τις ελληνικές ομάδες που έχει αντιμετωπίσει και τους Πορτογάλους προπονητές που υπάρχουν σε αυτές: «Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχω παίξει αντίπαλος με μερικές καλές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός. Έχουμε ιστορία ως Πορτογάλοι προπονητές στην Ελλάδα και όχι μόνο αναφορικά με την Εθνική ομάδα: Πεσέιρο, Φερνάντο Σάντος, όλοι πέρασαν από εκεί.

Αυτή τη στιγμή οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν Πορτογάλους προπονητές (Πέδρο Μαρτίνς και Αμπέλ Φερέιρα). Τους ακολουθώ, αλλά δεν ήξερα ότι πρόκειται να τεθούν αντιμέτωποι, επομένως δεν τους αντιμετωπίζω με αυτή την στόχευση.

Εμείς κάναμε την προεργασία μας. Σέβομαι τον Ολυμπιακό ως ομάδα και όχι για κάποιο συγκεκριμένο παίκτη -και θα ήταν καλό για αυτούς αν μιλούσα μόνο για τους Πορτογάλους παίκτες- επικεντρώνομαι σε όλη την ομάδα του.

Στην Αθήνα δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, δεν περιμένω ένα εύκολο παιχνίδι. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε καλά. Το κάναμε για 45 λεπτά απέναντι στην Γουέστ Χαμ και ελπίζω ότι αύριο (Τρίτη) θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε αυτό το χρονικό διάστημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ