«Μη δίνετε την μπάλα»: Όταν ο Μουρίνιο έδινε αντίθετες εντολές στα ball boys της Τσέλσι (vid)

«Μη δίνετε την μπάλα»: Όταν ο Μουρίνιο έδινε αντίθετες εντολές στα ball boys της Τσέλσι (vid)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο υποκλίθηκε στο ball boy που επέστρεψε την μπάλα γρήγορα και η Τότεναμ σκόραρε. Πριν από μερικά χρόνια, όμως, η εντολή του ήταν διαφορετική. Καλούσε τα πιτσιρίκια της Τσέλσι να κάνουν καθυστερήσεις όταν η ομάδα τους κέρδιζε.

Έγινε θέμα σε ολόκληρη την Ευρώπη χθες. Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε το ball boy της Τότεναμ στο πλάγιο άουτ που κέρδισε η ομάδα του και από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ των Βρετανών που ισοφάρισαν. Ο μικρός είδε έναν παίκτη του Ολυμπιακού στο έδαφος και έναν ακόμα να διαμαρτύρεται. Έσπευσε να δώσει την μπάλα για να συνεχιστεί γρήγορα το ματς. Και στη συνέχεια ο Ζοσέ Μουρίνιο έσπευσε να τον αγκαλιάσει, πιστώνοντάς του σημαντικό μερίδιο στο γκολ της ομάδας του.

«Μου αρέσουν τα έξυπνα παιδιά. Ήμουν πανέξυπνο ball boy όταν ήμουν μικρός και αυτό το παιδί ήταν θαυμάσιο. Καταλαβαίνει το παιχνίδι και έβγαλε ασίστ. Δεν ήταν εκεί για να χαζεύει τις εξέδρες. Προσπάθησα να τον βρω μετά το ματς για να τον προσκαλέσω στα αποδυτήρια αλλά εξαφανίστηκε», ανέφερε ο Πορτογάλος προπονητής μετά το τέλος του αγώνα.

Πράγματι, του αρέσουν τα έξυπνα παιδιά. Και είναι προπονητής που θέλει να βάζει τα ball boys στο… κλίμα των αγώνων. Άλλωστε, είναι παιδιά των ακαδημιών της κάθε ομάδας. Οφείλουν να βρίσκονται εκεί για να παρακολουθούν και να αντιλαμβάνονται το παιχνίδι. Ο Μουρίνιο έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με μεγάλη λεπτομέρεια με τα ball boys. Αλλά όχι για να επιστρέφουν γρήγορα την μπάλα. Το αντίθετο.

Όταν ήταν προπονητής στην Τσέλσι είχε δώσει εντολή σε αυτά να καθυστερούν να γυρίσουν την μπάλα στο γήπεδο, όταν η ομάδα του κέρδιζε. Το… ομολόγησε ένα ball boy της Τσέλσι, την εποχή που ο Μουρίνιο ήταν στους μπλε του Λονδίνου.

Ο Μέισον Μάουντ, νυν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, παραχώρησε πριν λίγες μέρες συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της ομάδας του. Και σαν να… διάβασε τι επρόκειτο να συμβεί με το ball boy, ανέφερε πως τότε ο Μουρίνιο τους έλεγε να μην πετούν την μπάλα όταν κερδίζει η ομάδα τους.

«Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι πραγματικά είναι να είμαι ball boy σε αγώνες. Αυτό ήταν μεγάλη υπόθεση για μένα, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Έχεις την ευκαιρία να βρίσκεσαι μία ανάσα από τον αγωνιστικό χώρο. Ένα πράγμα που μου έχει μείνει και δεν θα το ξεχάσω είναι τον Ζοζέ Μουρίνιο να έρχεται και να μας λέει πως αν σε ματς Champions League νικούσε η ομάδα, να μην επιστρέφουμε γρήγορα τη μπάλα. Κρατήστε τη μπάλα. Μην την πετάτε πίσω».

Δείτε το στο 3’10» του βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ