Όταν ο Ολυμπιακός υπέταξε την Άρσεναλ με 3-1 στο Καραϊσκάκη (vids)

Όταν ο Ολυμπιακός υπέταξε την Άρσεναλ με 3-1 στο Καραϊσκάκη (vids)

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2011 ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο Καραϊσκάκη την Άρσεναλ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League και επικράτησε με 3-1 σε μια σπουδαία βραδιά.

Σαν σήμερα το 2011 ο Ολυμπιακός επικρατούσε της Άρσεναλ με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League σε μια από τις μεγαλύτερες βραδιές των Πειραιωτών στην Ευρώπη.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν πάση θυσία τη νίκη που θα τους έδινε τη δυνατότητα να συνεχίσουν στη φάση των «16» και την πέτυχαν όμως τότε η Ντόρτμουντ δεν του έκανε το χατίρι και ηττήθηκε εντός έδρας από τη Μαρσέιγ, στερώντας του μια ιστορική πρόκριση.

Τότε ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά αυτός που χάλασε τα πλάνα της νυν ομάδας του καθώς με δικό του γκολ στο 87′ έστειλε τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση παρά τη νίκη επί της Άρσεναλ. Η ομάδα της Μασσαλίας νίκησε με ανατροπή στη Γερμανία (3-2) σε ένα ματς που συζητήθηκε έντονα, αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς ο Ολυμπιακός συνέχισε στο Europa League παρά την τεράστια νίκη επί των κανονιέρηδων.

Σε εκείνο το ματς στο Φάληρο ο Ολυμπιακός έδειξε από νωρίς τα… δόντια του και άνοιξε το σκορ με τον Τζιμπούρ στο 16′. Ο Φουστέρ στο 38′ έκανε το 2-0, με τον Μπεναγιούν στο 56′ να μειώνει σε 2-1. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε από τον Μοντέστο στο 88′ σε μια μοναδική παράσταση των ερυθρόλευκων.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο, Φουστέρ (64’ Αμπντούν), Χολέμπας (37’ Ορμπάιθ), Μιραλάς, Τζεμπούρ (90’ Παπάζογλου).

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι (21’ Μανόνε), Τζουρού, Σκιλασί, Βερμάελεν, Σάντος (51’ Μίκελ), Φρίμπονγκ, Κοκελίν (67’ Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Μπεναγιούν, Σαμάκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ