«Χέρι- Χέρι» στους 16 Λίβερπουλ και Νάπολι, την πρωτιά οι Reds (vids)

«Χέρι- Χέρι» στους 16 Λίβερπουλ και Νάπολι, την πρωτιά οι Reds (vids)

H Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν... πρωταθλήτρια Ευρώπης και με δύο γκολ των Κεϊτά-Σαλάχ, επικράτησε 2-0 της Ζάλτσμπουργκ, κατακτώντας την πρωτιά στον πέμπτο όμιλο. Με πρωταγωνιστή τον Μίλικ, 4-0 η Νάπολι την Γκενκ.

Η Λίβερπουλ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, πέρασε σαν…πρωταθλήτρια Ευρώπης από την έδρα της Red Bull Ζάλτσμπουργκ με σκορ 2-0 και προκρίθηκε ως πρώτη στους «16». Ως δεύτερη προκρίθηκε η Νάπολι, που νίκησε 4-0 την «αδύναμη» Γκενκ και πέρασε ως δεύτερη από τον πέμπτο όμιλο.

Ζάτσμπουργκ- Λίβερπουλ 0-2

Η Λίβερπουλ γνώριζε ότι σε περίπτωση ήττας στην Αυστρία, θα αποχαιρετούσε το Champions League και δεν θα υπερασπιζόταν το «στέμμα» της, αλλά οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ δεν άφησαν περιθώριο στην Ζάλτσμπουργκ να υλοποιήσει το όνειρό της…την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σκόρερ των Reds οι Κεϊτά και Σαλάχ, μέσα σε 102 δευτερόλεπτα.

Σε ένα ματς με «δαιμονισμένο» ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους να προηγηθούν, αλλά λίγο η αστοχία, λίγο το άγχος, δεν επέτρεψαν σε κάποια από τις δύο ομάδες να σκοράρουν.

Σαλάχ και Αλεξάντερ Άρνολντ από μεριάς Λίβερπουλ και Χουάνγκ από μεριάς γηπεδούχων, σπατάλησαν σπουδαίες ευκαιρίες, με το ματς να είναι πάνω- κάτω.

Ο Αιγύπτιος έχασε άλλη μία μοναδική ευκαιρία λίγο μετά το ημίωρο, ο Χάλαντ αστόχησε απέναντι στον Άλισον στο 44′, με τον Κεϊτά να «σπαταλά» άλλη μία ανεπανάληπτη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ό, τι δεν κατάφεραν οι Reds στα πρώτα 45 λεπτά, το πέτυχαν μέσα σε δύο λεπτά, από το 57′ μέχρι το 58′. Ο Κεϊτά σκόραρε μετά από σέντρα πάρε- βάλε από τον Μανέ, με τον Σαλάχ να γράφει το 2-0 ένα λεπτό αργότερα, πλασάροντας από δύσκολη γωνία.

Η Ζάλτσμπουργκ δεν μπόρεσε να συνέλθει από το «σοκ» των γρήγορων τερμάτων, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Στάνκοβιτς, Ονγκουενέ, Μουεπού, Κρίστενσεν, Βέμπερ, Γιουνούζοβιτς (68’ Ντάκα), Ούλμερ, Σζομποσζλάι (89′ Ασιμερού), Μιναμίνο, Χάλαντ (76’ Οκουγκαβα), Χουάνγκ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Λόβρεν (53’ Γκόμες), Φαν Ντάικ, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (87’ Οριγκί), Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (75’ Μίλνερ).

 

Νάπολι- Γκενκ 4-0

Η Νάπολι ήξερε ότι της αρκούσε ένα βαθμός για να προκριθεί στους «16», αλλά φρόντισε να μην αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης από το ξεκίνημα.

Ο Μίλικ εκμεταλλεύτηκε μόλις στο 3ο λεπτό την «γκάφα» του νεαρότερου τερματοφύλακα στην ιστορία του Champions League, Φάντερφουρτ και άνοιξε το σκορ, για το 1-0.

Άλλα δύο γκολ από τον Πολωνό στράικερ στο 26΄και στο 38′, έκριναν από νωρίς το νικητή και το μόνο που απέμενε για τους «παρτενοπέι» ήταν να δουν αν θα περάσει ως πρώτοι.

Με την Λίβερπουλ να καθαρίζει από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκαθάρισαν όλα, με τον Μέρτενς να ολοκληρώνει τον θρίαμβο των γηπεδούχων, με εκτέλεση πέναλτι, για το τελικό 4-0.

Ήταν το 123ο τέρμα του Βέλγου με την ομάδα του Νότου, που χρειάζεται άλλα τρία για να φτάσει στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι, τον Μάρεκ Χάμσικ.

Από την άλλη μεριά ήταν η πρώτη νίκη της ιταλικής ομάδας σε οποιαδήποτε διοργάνωση, έπειτα από εννιά ματς και τις 23 Οκτώβρη (τότε είχαν νικήσει οι Ιταλοί 3-2 την Ζάλτσμπουργκ εκτός έδρας).

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Μάριο Ρουί, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Άλαν, Ζιελίνσκι (72’ Γκαετάνο), Ντι Λορέντζο, Ρουίθ, Καγιεχόν (78’ Γιορέντε), Μίλικ (78’ Λοσάνο), Μέρτενς

ΓΚΕΝΚ: Φάντενφοουρντ, Ντε Νορ (82’ Νέτο), Ντεβέστ, Ίτο (72’ Χάτζι), Σαμάτα (63’ Μπονγκοντά), Πάιντσιλ, Χροσόβσκι, Μπεργκ, Ονουάτσου, Μέλε, Λουκουμί

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ