Η Μπαρτσελόνα έστειλε την… Ντόρτμουντ στους «16» (vid)

Η Μπαρτσελόνα έστειλε την… Ντόρτμουντ στους «16» (vid)

H Ίντερ δεν τα κατάφερε με τα «δεύτερα» της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο, με τον 17χρονο Φάτι να στέλνει οριστικά στο «καναβάτσο» την ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Πρόκριση με την...ψυχή στο στόμα η Ντόρτμουντ.

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 2-1 της Ίντερ στο «Τζουσέπε Μεάτσα» και την… έστειλε στο Europa League. Δύσκολη νίκη της Ντόρτμουντ με 2-1 επί της Σλάβια, που την στέλνει στα νοκ- άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προχώρησε σε «ολικό λίφτινγκ» στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα, ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων για το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά η Ίντερ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατάφερε να χάσει την πρόκριση στους «16» μέσα στο σπίτι της.

Στο Μιλάνο, οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ με τον Κάρλες Πέρεθ στο 23′, βάζοντας δύσκολα στο σύνολο του Αντόνιο Κόντε, που ήξερε ότι ήθελε δύο γκολ για να έχει την τύχη στα χέρια της.

Οι «νερατζούρι» όμως δεν πτοήθηκαν και ισοφάρισαν με τον Ρομέλου Λουκάκου ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με το σουτ του Βέλγου να κοντράρει και να πηγαίνει στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έκλεισαν στα καρέ της την Μπαρτσελόνα, με τον Λαουτάρο να είναι ο κινητήριος μοχλός των νερατζούρι. Ο Αργεντινός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 72′, ενώ στη συνέχεια σκόραρε δις, αλλά για κακή του τύχη ήταν οφσάιντ σε ισάριθμες περιπτώσεις.

Στο 87′ λοιπόν ήρθε το «σοκ» για τους γηπεδούχους. Σουάρες και Φάτι συνεργάστηκαν υπέροχα με τον τελευταίο να σουτάρει από το ύφος της μεγάλης περιοχής κάνοντας το 1-2 με τη βοήθεια του δοκαριού.

Ιντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Φράι, Ντ’ Αμπρόζιο (75’ Πολιτάνο), Μπιράγκι (69’ Λάζαρο), Σκρίνιαρ, Βεσίνο, Μπόρχα Βαλέρο (77’ Εσπόζιτο), Μπρόζοβιτς, Λουκάκου, Μαρτίνες

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νέτο, Ουμτιτί, Λενγκλέ, Φίρπο, Βαγκέ, Τοντιμπό, Ράκιτιτς (63’ Ντε Γιονγκ), Βιδάλ, Αλενιά, Κάρλες Πέρεθ (85’ Φατί), Γκριεζμάν (62’ Λουίς Σουάρες).

Ντόρτμουντ- Σλάβια Πράγας 2-1

Την ήττα της Ίντερ, δεν άφησε ανεκμετάλλευτη η Ντόρτμουντ που επικράτησε δύσκολα 2-1 των Τσέχων και προχώρησε στους «16».

Οι Βεστφαλοί ήθελαν να «καθαρίσουν» το δικό τους ματς και να περιμένουν τι θα γίνει στο Μιλάνο/ Μόλις στο 10 λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Ρόις που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Σάντσο για το 1-0.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, οι Τσέχοι έφτασαν στην ισοφάριση και δυσκόλεψαν τη ζωή των Γερμανών, όταν μετά από αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Σούτσεκ, που έγραψε το 1-1.

Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ ήταν ανώτερη, και στο 60ο λεπτό, ο Σάντσο έβγαλε στον Μπραντ που με δυνατό τελείωμα από την μικρή περιοχή, έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Βάινγκλ είδε δύο κίτρινες μέσα σε 11 λεπτά, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο την ομάδα του, αλλά δεν το πλήρωσαν, με τη Σλάβια να χάνει πολλές ευκαιρίες, αλλά την Ντόρτμνουντ να κρατάει την πολύτιμη νίκη.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Ακάνζι, Χούμελς, Ζαγκαντού, Χακίμι (83′ Μπαλέρντι), Μπραντ, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Αζάρ (82′ Πίστσεκ), Σάντσο, Ρόις

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κόλαρ, Κουφάλ, Κούντελα, Τάκακς (83′ Χουσμπάουερ), Μπορίλ, Μάσοπουστ (72′ Τραορέ), Σούτσεκ, Σέβτσικ, Ολαγίνκα, Στάντσιου, Σκόντα (65′ Γιουσούφ)

Τα αποτελέσματα του ομίλου

Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-1
(44’ Λουκάκου – 23’ Πέρες, 87′ Φατί)

Ντόρτμουντ – Σλάβια Πράγας
(10’ Σάντσο, 60’ Μπραντ – 45’ Σούτσεκ)

Η τελική βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 14
Μπορούσια Ντόρτμουντ 10
Ίντερ 7
Σλάβια Πράγας 2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ