Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Μάντσεστερ Σίτι 1-4

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Μάντσεστερ Σίτι 1-4

Μάντσεστερ Σίτι και Αταλάντα θριάμβευσαν κόντρα σε Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Σαχτάρ Ντόνετσκ αντίστοιχα αφήνοντας εκτός Ευρώπης τους Κροάτες κάτι που συνιστά δώρο για την Ελλάδα.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήγε αδιάφορη στο «Μαξιμίρ» για να αντιμετωπίσει την Ντινάμο Ζάγκρεμπ η οποία «καιγόταν» για νίκη ώστε να προκριθεί για πρώτη φορά στους «16» του Champions League. Τελικά η ομάδα του Γκουαρντιόλα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, δεν χαρίστηκε στους Κροάτες και με το 4-1 τους άφησε εκτός Ευρώπης κάνοντας «δώρο» και στην Ελλάδα, στη «μάχη» που δίνει με την Κροατία στη βαθμολογία της UEFA.

Η Ντιναμό άνοιξε το σκορ μόλις στο 10′ με τον Κάντζιορ να σεντράρει και τον Όλμο με εκπληκτικό σουτ να κάνει το 1-0. Ωστόσο μετά ανέλαβε ο Ζεσούς και τελείωσε το όνειρο για τους γηπεδούχους.

Με τρία γκολ στο 34′, το 50′ και το 54′ έκανε το 3-1 για την Σίτι με τον Φόντεν να ολοκληρώνει την «παράσταση» για τους Πολίτες στο 84′ από γύρισμα του Μαχρέζ.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Αντέμι, Μουμπαντζέ, Καντζιόρ (59’ Ντζίρα), Ντιλαβέρ, Μόρο, Γκόιακ (81’ Μάιερ), Όρσιτς (81’ Χαΐροβιτς), Στοϊάνοβιτς, Όλμο, Πέτκοβιτς

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Οταμέντι (82’ Χάργουντ Μπέλις), Κανσέλο, Μεντί, Γκαρσία, Γκιντογκάν, Ρόδρι (73’ Στέρλινγκ), Ζέσους (65’ Ζιντσένκο), Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αταλάντα 0-3

Τρομερή Αταλάντα στην παρθενική της συμμετοχή στο Champions League κατάφερε και να προκριθεί στους «16». Η ομάδα από το Μπέργκαμο διέλυσε με 3-0 στην Ουκρανία την Σαχτάρ και πήρε τη δεύτερη θέση αφήνοντας στην τρίτη την Σαχτάρ.

Στο 14΄ η Σαχτάρ σκόραρε με τον Κοβαλένκο αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και τα γκολ ήρθαν στο δεύτερο μέρος, όλα για τους φιλοξενούμενους.

Αρχικά στο 66′ ο Καστάιν από κοντά με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-1 σε μια πολύ οριακή φάση με το γκολ να μετρά ύστερα από εξέταση του VAR.

Μάλιστα στο 77’ η Σαχτάρ έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντοντό για χτύπημα στον Φρόιλερ και κάπου εκεί το ματς τελείωσε για την Σαχτάρ. Στο 80′ η Αταλάντα έφτασε και στο 2-0 με τον Πάσαλιτς και στις καθυστερήσεις ο Γκόζενς από κοντά πλάσαρε για το 3-0.

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοβ, Κριβτσόβ, Στεπανένκο, Ισμαΐλι, Μοράες, Τάισον, Κοβαλένκο (71’ Σόλομον), Τετέ (59’ Μάρλος), Άλαν Πάτρικ, Ματβιγένκο, Ντοντό

Αταλάντα: Γκολίνι, Μαζιέλο (61’ Μαλινόβσκι), Παλομίνο, Γκόζενς, Καστάιν, Ντζιμσίτι, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Γκόμες (90’ Χάτεμπουρ), Μουριέλ (71’ Ιμπάνιεθ), Πάσαλιτς

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 14 (16-4)
2. Αταλάντα 7 (8-12)
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-13)
4. Ντινάμο Ζάγκρεπ 5 (10-13)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ