Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3

Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3

Ο Ομπλακ τα έπιανε, οι Γιορέντε και Μοράτα τα έβαζαν (σ.σ με τη βοήθεια του Αντριαν που δεν έπιανε ούτε βαλσαμωμένο… πουλί) και η Ατλέτικο πέρασε στους «8» του Champions League – Τεράστιο παιχνίδι από τον πορτιέρο των Μαδριλένων, μοιραίος ο Ισπανός κίπερ για τους Reds.

Ο τίτλος του κειμένου τα λέει όλα. Η Ατλέτικο είχε τερματοφύλακα και η Λίβερπουλ… τροχονόμο!

Οι Reds προσπάθησαν απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Μαδριλένων, ισοφάρισαν με τον Βαϊνάλντουμ το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0), έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση, σκόραραν για δεύτερη φορά με τον Φιρμίνο στο 94’, αλλά στη συνέχεια ο Αντριάν τα έκανε μαντάρα!

Ο Ισπανός κίπερ της Λίβερπουλ έκανε δώρο το 2-1 στον Γιορέντε στο 97’ και στο 105+1’ δέχθηκε και δεύτερο τέρμα από τον στράικερ της Ατλέτικο. Κάπου εκεί η σεμνή τελετή στο Ανφιλντ έλαβε τέλος, με τους Ροχιμπλάνκος στο 120+1’ να πετυχαίνουν μάλιστα και τρίτο γκολ με τον Μοράτα και να φεύγουν θριαμβευτές από την έδρα των απερχόμενων πρωταθλητών Ευρώπης. Μια επική ανατροπή από την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, ο οποίος σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε ότι είναι μετρ της τακτικής.

Ένα παιχνίδι, πάντως, το οποίο ήταν μονόλογος των γηπεδούχων, που είχαν όλη την ώρα στα σχοινιά την Ατλέτικο, αλλά στο τέλος έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο του Ανφιλντ. Οι Ισπανοί πέρασαν στους «8» του Champions League και οι Reds θα αρκεστούν με το πρωτάθλημα.

Μονότερμα…

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 5’ απείλησαν με κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ, αλλά ο Ομπλακ είπε «όχι». Στο 10’ ήταν σειρά του Σαλάχ να απειλήσει, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο πορτιέρο της Ατλέτικο απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Τσάμπερλαιν. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20άλεπτου οι Reds ανέβασαν στροφές και με απανωτά κόρνερ πίεσαν την άμυνα της Ατλέτικο. Όμως, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των παικτών του Κλοπ και απομάκρυναν με σχετική ευκολία τους κινδύνους από την περιοχή τους. Οταν δεν το έκαναν οι αμυντικοί του Τσόλο, το έκανε ο Ομπλακ. Στο 32’ ο Σαλάχ έφυγε από δεξιά, έδωσε στον Μανέ, αυτός σούταρε, αλλά ο κίπερ της Ατλέτικο απέκρουσε. Ο Σλοβένος πορτιέρο απέκρουσε και τη σέντρα σουτ του Άρνολντ στο 36’.

Εξι λεπτά αργότερα όμως η Λίβερπουλ κατέφερε να βρει το γκολ που έψαχνε με τον Βαϊνάλντουμ. Ο Σαλάχ συνεργάστηκε άψογα με τον Τσάμπερλαιν, ο αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ με κεφαλιά έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Ένα γκολ με το οποίο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Ένα γκολ, που έδωσε τη δυνατότητα στη Λίβερπουλ να πάει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ και έχοντας κάνει τη μισή… δουλειά.

Το ίδιο έργο…

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48’ ο Σαλάχ σούταρε, αλλά ο Ομπλακ για μια ακόμα φορά ήταν εκεί. Όπως και στο 53’ στο σουτ του Τσάμπερλαιν, ενώ στο 67ο λεπτό η Λίβερπουλ είχε δοκάρι με τον Ρόμπερτσον. Ο Σαλάχ έκανε τη σέντρα, ο Σκωτσέζος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 69’ ο Όμπλακ έκανε μια ακόμα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Άρνολντ, με τον πορτιέρο της Ατλέτικο να λέει «όχι» για μια ακόμα φορά στο 84’ στο σουτ του Τζίνι Βαϊνάλντουμ. Στο 87’ ο Σαλάχ σούταρε άουτ και το παιχνίδι μοιραία οδηγήθηκε στην παράταση. Στην τελευταία φάση του αγώνα πάντως η Ατλέτικο πήγε να κάνει… κηδεία, με τον Σαούλ Νίγκεθ να σκοράρει στο 90+2’ με κεφαλιά, όμως, το γκολ του ακυρώθηκε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Γκολ εμείς, τρία γκολ εσείς

Στην παράταση η Λίβερπουλ συνέχισε το ίδιο… τροπάρι και στο 94’ κατάφερε να σκοράρει με τον Φιρμίνο. Ο Βαϊνάλντουμ έκανε την κούρσα από δεξιά, σέντραρε και ο Φιρμίνο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο ίδιος μετά την απόκρουση πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 2-0. Ένα σκορ, που έδινε την πρόκριση στους γηπεδούχους. Ωστόσο ο Άντριαν είχε… διαφορετική άποψη.

Στο 97’ έκανε δώρο στον Γιορέντε το 2-1. Ο Αντριάν πήγε να διώξει, αλλά έδωσε την μπάλα στον Φέλιξ, αυτός πάσαρε στον συμπαίκτη του, με τον επιθετικό της Ατλέτικο να λέει «ευχαριστών» να σκοράρει και να δίνει σκορ πρόκρισης στους φιλοξενούμενους. Στο 105+1’ σκόραρε για δεύτερη φορά ο Μάρκος Γιορέντε, ο οποίος πήρε την πάσα από τον Μοράτα και αφού έκανε μια προσποίηση έκανε το 2-2. Ενα γκολ στο οποίο επίσης είχε την ευθύνη ο Αντριάν, που άργησε χαρακτηριστικά να πέσει στη γωνία του.

Κάπου εκεί η σεμνή τελετή στο Ανφιλντ έλαβε τέλος, με τους Ροχιμπλάνκος στο 120+1’ να πετυχαίνουν μάλιστα και τρίτο γκολ με τον Μοράτα. Ο  Γιορέντε από εκτελεστής έγινε δημιουργός και ο Μοράτα με αριστερό πλασέ έκανε το 2-3, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της Ατλέτικο.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (4-3-3): Αντριάν, Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (106’ Φαμπίνιο), Τσάμπερλεϊν (81’ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ (106’ Οριγκί), Μανέ, Φιρμίνο (112’ Μιναμίνο), Σαλάχ

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Τρίπιερ (91’ Βρσάλικο),Φελίπε, Σάβιτς, Λόντι, Σαούλ, Τόμας, Κόκε, Κορέα (106’ Χιμένες), Ντιέγκο Κόστα (56’ Γιορέντε), Ζοάο Φέλιξ (103’ Μοράτα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ