Θέαμα εναντίον τακτικής: Ο τρόπος του Κλοπ VS ο τρόπος του Σιμεόνε (vids)

Θέαμα εναντίον τακτικής: Ο τρόπος του Κλοπ VS ο τρόπος του Σιμεόνε (vids)

Τη μία ομάδα την απολαμβάνεις για το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζει και το θέαμα που προσφέρει και την άλλη για την τακτική της. Δείτε βίντεο από τον τρόπο προπόνησης των δύο τεχνικών και πως προσπαθούν να περάσουν στους παίκτες τους τις διαφορετικές φιλοσοφίες τους.

Εχουν διαφορετικό στυλ. Η μία επιθετικό η άλλη αμυντικό. Τη μία χαίρεσαι να τη βλέπεις στον αγωνιστικό χώρο και «χαζεύεις» από την ταχύτητα, αλλά και την ακρίβεια με την οποία αλλάζουν πάσες οι παίκτες της. Την άλλη ομάδα τη θαυμάζεις για την τακτική της προσέγγιση, την αμυντική της προσήλωση και τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες της καλύπτουν τους χώρους.

Δύο ομάδες με διαφορετικές φιλοσοφίες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με δύο πολύ σπουδαίους προπονητές στην άκρη των πάγκων τους. Ο λόγος για την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ και την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε. Δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν πρόσφατα στο Champions League και χάρισαν μεγάλες συγκινήσεις. Σε μια μάχη, που κέρδισε η άμυνα, με την ισπανική ομάδα να πανηγυρίζει μέσα στο Ανφιλντ την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

O Γερμανός προπονητής έχει δημιουργήσει μια πραγματική μηχανή των γκολ, με τους παίκτες της Λίβερπουλ να κάνουν σμπαράλια οποιαδήποτε άμυνα βρεθεί στον δρόμο τους. Πέρσι κατέκτησαν το Champions League, ενώ φέτος οδεύουν ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, θα είχαν ήδη αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλητές εάν δεν είχε διακοπεί η Πρέμιερ Λιγκ λόγω του κορωνοϊού. Σε 29 ματς στο πρωτάθλημα η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει το μυθικό 27/1/1 με 66:21 γκολ! Βρίσκεται στο +25 από την Μάντσεστερ Σίτι και προελαύνει αποδεικνύοντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα στη φετινή σεζόν στην Αγγλία, αλλά και μια από τις καλύτερες ομάδες που είδαμε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Από την άλλη, η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι στην 6η θέση στην Λα Λίγκα, έχοντας 11/12/4 σε 27 ματς και 31:21 γκολ. Εχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο ισπανικό πρωτάθλημα, πίσω από την συμπολίτισσα Ρεάλ (49:19). Οι Μαδριλένοι βασίζονται πολύ στην άμυνα και δουλεύουν σκληρά, δίνοντας αξία στο «μισό μηδέν» και παίρνοντας νίκες, σκοράροντας ένα γκολ.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δύο πολύ ωραία βίντεο, τα οποία δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να περάσουν τις φιλοσοφίες τους στις δύο ομάδες οι Γιούργκεν Κλοπ και Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο ένας την επίθεση και ο άλλος την άμυνα. Στη μία περίπτωση η μπάλα κυριολεκτικά χάνεται, με τους ποδοσφαιριστές να αλλάζουν πάσες με μαθηματική ακρίβεια και να την «εμφανίζουν» στα αντίπαλα δίχτυα και στην άλλη οι παίκτες δουλεύουν στην άμεση αντίδραση και στην απομάκρυνση της μπάλας, όταν δέχονται πίεση.

Δείτε τον τρόπο του Γιούργκεν Κλοπ:

Και τον τρόπο του Ντιέγκο Σιμεόνε:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ