Ο Κλάτενμπεργκ μένει για 2 χρόνια και θέλει επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα – Σχηματίστηκε ομάδα εργασίας

Ο Κλάτενμπεργκ μένει για 2 χρόνια και θέλει επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα – Σχηματίστηκε ομάδα εργασίας

Σοβαρές αποκαλύψεις από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη μετά τη συνάντηση με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ατάκες-φωτιά για τα κακώς κείμενα της ΕΠΟ.

Ευθεία επίθεση στην ΕΠΟ για όσα συμβαίνουν τη φετινή σεζόν έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ο επικεφαλής του αθλητισμού στη χώρα, κάνει ειδική μνεία στην επίθεση που δέχθηκε ο ανώτατος δικαστικός της του Διαιτητικού Δικαστηρίου, αναφέροντας πως «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην Ομοσπονδία για τη μη υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ενόχληση των FIFA, UEFA από τις καθυστερήσεις.

Πέραν της ΕΠΟ και των όσων συμβαίνουν στα ενδότερά της, ωστόσο, ο κ. Αυγενάκης αποκάλυψε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αλλά και την πρόταση του Αγγλου να γίνει επαγγελματική η διαιτησία στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη επέκταση του VAR στη Super League 2, αλλά και την πλήρη ανεξαρτητοποίηση των διαιτητών από τις ΕΠΣ και τις κάθε λογής «εξαρτήσεις» που προκύπτουν από τέτοιες «αμαρτωλές» καταστάσεις.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επιβεβαίωσε την πρόθεση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ να συνεχίσει τη δουλειά του στην ΚΕΔ για την επόμενη 2ετία, αποκαλύπτοντας πως οι προτάσεις του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έγιναν δεκτές με μεγάλη ικανοποίηση από την Κυβέρνηση και πως ήδη συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας, με σκοπό να εργαστεί πάνω στις προτάσεις του Αγγλου αρχιδιαιτητή, να συνεργαστεί μαζί του για την υλοποίησή τους και να προκύψουν αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης στον «Ελεύθερο Τύπο» για τη συνάντησή του με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ: «Να σας δώσω και μία είδηση: Τις προάλλες συναντήθηκα με τον αρχιδιαιτητή, τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ακριβώς πάνω στα όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη για τη διαιτησία, ο εξαιρετικός επικεφαλής της ΚΕΔ, που επιθυμεί να παραμείνει μια ακόμα διετία για να ολοκληρώσει το στρατηγικό πλάνο του, πρότεινε έναν συγκεκριμένο «οδικό χάρτη»:

Να θεσμοθετήσουμε άμεσα την «επαγγελματική διαιτησία», να υιοθετήσουμε τις καλές πρακτικές άλλων προηγμένων ποδοσφαιρικών χωρών, να εκπαιδεύσουμε και να εμφυσήσουμε εμπιστοσύνη στον Ελληνα διαιτητή, να τον ανεξαρτητοποιήσουμε από τον σφικτό εναγκαλισμό και τα συμπαρομαρτούντα των ΕΠΣ, να επεκτείνουμε το VAR και στη Super League 2 και μια σειρά άλλων θεσμικών παρεμβάσεων.

Συμφώνησα 100% με τον κ. Κλάτενμπεργκ!

Στηρίζουμε απολύτως το έργο του και τον ίδιο προσωπικά και ήδη συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για να συνεργαστούμε στενότερα και να προκύψουν αποτελέσματα τους αμέσως προσεχείς μήνες».

Καθίσταται σαφές ότι το συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο έχει εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία στην Πρέμιερ Λιγκ, θα προκαλέσει αντιδράσεις στην ΕΠΟ και τους κηδεμόνες της. Βλέπετε, ο έλεγχος της διαιτησίας αποτελεί βασικό ζητούμενο για διάφορα ενεργούμενα εντός της Ομοσπονδίας και τους «προστάτες» τους. Ωστόσο, μια δραστική αλλαγή είναι απαραίτητη. Διότι όσο οι διαιτητές παραμένουν έρμαια του κάθε «βλαχοπροέδρου» και των ΕΠΣ, εξέλιξη και πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει.

Αναφορικά με όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ, την επίθεση στον Δικαστή, αλλά και την Ολιστική Μελέτη, ο κ. Αυενάκης τόνισε: «O εκφοβισμός του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού, όπως είχα πει, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι στα όσα διαμείβονται στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα. Αντί να έχουμε ήδη περάσει στη νέα εποχή σύγχρονης λειτουργίας της, με την ενσωμάτωση των προβλέψεων της Ολιστικής Μελέτης στο Καταστατικό της ΕΠΟ και την εφαρμογή του, όπως ομόφωνα ψηφίστηκε στη Γ.Σ. της 27ης Αυγούστου, κυλάνε οι μήνες, αλλάζει το έτος και το εκσυγχρονισμένο Καταστατικό αγνοείται!

Μαθαίνω, μάλιστα, από τις καθημερινές επαφές με τις διεθνείς συνομοσπονδίες ότι η FIFA, στην οποία υποβλήθηκε αργοπορημένα το νέο Καταστατικό, το επέστρεψε στην ΕΠΟ απαιτώντας άμεσα διορθώσεις που αφορούν σε έννοιες της Ολιστικής Μελέτης!

Θυμίζω ότι η Ολιστική Μελέτη προέκυψε από τις υπογραφές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, και είναι απολύτως απαράδεκτο που η διοίκηση της ΕΠΟ κωλυσιεργεί.

Οπως απαράδεκτα είναι και τα αίτια για τις παραιτήσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου από τις θέσεις ηγεσίας (του κ. Ζαγοράκη και του κ. Μπουτσικάρη), αλλά και το ότι να κινδυνεύουν να εκπέσουν, λόγω παραβιάσεων του Καταστατικού τους, οι εναπομείναντες παράγοντες στο προεδρείο.

Γενικότερα, είναι απαράδεκτη η απαξίωση που εντείνεται με γεωμετρική πρόοδο και για όλα αυτά τα απαράδεκτα υπάρχει μόνο ένας δρόμος, μονόδρομος: Η άμεση και πιστή εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, σε πλήρη συνεργασία με FIFA και UEFA, από άφθαρτα πρόσωπα που μπορούν να την υλοποιήσουν και που πραγματικά πιστεύουν στη δυναμική του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ