Έργα και ημέρες του Κριστόφερσεν

Έργα και ημέρες του Κριστόφερσεν

Αυτός είναι Μάντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσεν, ο Δανός ρέφερι που έφεραν ο Τριτσώνης οι... εξυγιαντές του ποδοσφαίρου για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Ο Μαντς – Κρίστοφερ Κριστόφερσεν λοιπόν, είναι ο διαιτητής που επέλεξε ο Μέλο Περέιρα (;) για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο, αφού προηγουμένως τον είδε αγωνιζόμενο το «πιστόλι» της εξυγίανσης, ο διευθυντής ακαδημίας της ΚΕΔ, Σταύρος Τριτσώνης.

Διαιτητής της δεύτερης κατηγορίας της UEFA, διεθνής από το 2013, με μικρή σχετικά ευρωπαϊκή εμπειρία, ο Κριστόφερσεν βαδίζει στα 35 του.

Αυτό θα είναι και το πρώτο του παιχνίδι με ελληνικές ομάδες. Η ευρωπαϊκή του παρουσία άλλωστε, είναι σχετικά μικρή με 11 ματς στο Europa League (δύο σε ομίλους και εννέα για προκριματικά), δύο στα προκριματικά του Champions League και ένα για προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε αυτά έχει μέσο όρο 5,2 κίτρινες κάρτες, μόλις τρία πέναλτι  ενώ συνολικά έχει δείξει και τέσσερις φορές την κόκκινη κάρτα.

Τη φετινή σεζόν στις διοργανώσεις της UEFA έχει διευθύνει τρία ματς προκριματικών Champions League (24/7: Σκεντίγια – Σερίφ 1-0) και Europa League (11/7: Γκλέναβον – Μόλντε 2-1, 16/8: Ρόζενμποργκ – Κορκ 3-0).

Επίσης, διαιτήτευσε σε ένα παιχνίδι ομίλου του Europa League (Βιντεότον – ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ 0-2, 20/9) όπου τον βαθμολόγησε ο Σταύρος Τριτσώνης, για τον όμιλο που μετέχει και ο ΠΑΟΚ.

Το  πρώτο του διεθνές ματς ήταν στις 25/3/2013, για την elite round σε επίπεδο U17 (Αγγλία-Ρωσία 1-2).

Στην πρώτη κατηγορία της Δανίας είναι από τον Ιούλιο του 2011. Συνολικά στην πρώτη κατηγορία του έχει 149 αγώνες στο ενεργητικό του με μέσο όρο τέσσερις κίτρινες ενώ έχει δείξει 21 φορές την κόκκινη και έχει σφυρίξει 26 πέναλτι.

Πριν δύο χρόνια είχε ψηφιστεί ως ο κορυφαίος διαιτητής της Δανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ