Ο επικεφαλής VAR της FIFA στη σύσκεψη υπό τον Αυγενάκη, απών και… τέλος από την ΕΠΟ ο Φούσεκ!

Ο επικεφαλής VAR της FIFA στη σύσκεψη υπό τον Αυγενάκη, απών και… τέλος από την ΕΠΟ ο Φούσεκ!

Ο υπεύθυνος του VAR σε παγκόσμιο επίπεδο, Μ. Φαν ντε Ρόστ, αλλά και οι Χούμπελ, Γεωργίου, Περέιρα, Μάριν, Γραμμένος και εκπρόσωποι Super League 1 στην κρίσιμη σύσκεψη για το VAR. Ηχηρή η απουσία του Φούσεκ, που... τελειώνει.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε και επίσημα τα πρόσωπα που θα λάβουν μέρος στην ευρεία σύσκεψη με τίτλο «Εφαρμογή του συστήματος VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο», υπό τον Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και με τις… ευχές της FIFA και της UEFA. Οι οποίες, μάλιστα, θα συμμετάσχουν ενεργά στην κουβέντα, με ηχηρές και σημαίνουσες παρουσίες. Καθώς όπως ανακοινώθηκε, το παρών στη συνάντηση θα δώσει ο επικεφαλής για το VAR στη FIFA Μ. Φαν ντε Ρόστ. Δηλαδή ο άνθρωπος που έχει το γενικό πρόσταγμα και την ευθύνη για το σύστημα, σε παγκόσμιο επίπεδο!

Από εκεί και πέρα, από την ανακοίνωση για τις παρουσίες στη σύσκεψη προέκυψε ότι εκ μέρους των διεθνών συνομοσπονδιών θα συμμετέχουν οι Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Γεωργίου (μάνατζερ εθνικών ομοσπονδιών UEFA), με την απουσία του υπερσυμβούλου της FIFA στην Ελλάδα, Πετρ Φούσεκ, να επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του 10.gr, πως ο Τσέχος ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα μείνει έως τον Ιούνιο, καθώς πληρώνεται από τη FIFA, αλλά οι αρμοδιότητές έχουν ήδη… πετσοκοπεί και οι περισσότερες έχουν περάσει στον Μάριο Γεωργίου. Ο οποίος καλείται να κάνει τη δουλειά που αποδείχθηκε μη ικανός να κάνει ο Φούσεκ.

Επίσης, στη σύσκεψη θα δώσουν το παρών ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, εκπρόσωποι Super League 1, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα, μαζί με τον Ισπανό βοηθό του, Μάριν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές και με τη σύμφωνη γνώμη ΕΠΟ και Super League 1, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει συγκαλέσει σύσκεψη στη ΓΓΑ, για αύριο Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:00, με θέμα: «Εφαρμογή του συστήματος VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Στη σύσκεψη εκ μέρους των διεθνών συνομοσπονδιών θα συμμετέχουν οι κ. Χ. Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Μ. Γεωργίου (μάνατζερ εθνικών ομοσπονδιών UEFA) και Μ. Φαν ντε Ρόστ (επικεφαλής για το VAR στη FIFA).

Eκ μέρους της ΕΠΟ οι κ. Ευ. Γραμμένος (πρόεδρος) και Αλ. Δέδες (εκτελεστικός γραμματέας), εκ μέρους της ΚΕΔ οι κ. Βίτορ Περέιρα και Μ. Μάριν, ο πρόεδρος της Super League 1 M. Λυσάνδρου και ο υπεύθυνος αγωνιστικού Θ. Λάιος, καθώς και εκπρόσωποι από κάθε μία εκ των 14 ΠΑΕ.

Επιπλέον, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ Αχ. Τσιχτής, οι κ. Κορτάι και Ρούπτσος από την συμβαλλόμενη εταιρία εγκατάστασης και λειτουργίας του VAR στην Ελλάδα, εκπρόσωποι της NOVA, της ΕΡΤ και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ