Αποκάλυψη: Συνάντηση FIFA/UEFA και με την ΚΕΔ

Αποκάλυψη: Συνάντηση FIFA/UEFA και με την ΚΕΔ

Το βράδυ της Τετάρτης, Λάκοβιτς, Νικόλα, Γεωργίου και Πέρι τα είπαν με Περέιρα, Λίντμπεργκ, Μάριν και... Φούσεκ για τα χάλια της ελληνικής διαιτησία. Απουσία-μήνυμα από τον Χούμπελ.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στα όριά του. Και οι απεσταλμένοι της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και τα οποία έχουν ονοματεπώνυμο. Και τη σφραγίδα της ΕΠΟ της… Εξυγίανσης, αλλά και της ΚΕΔ. Και μπορεί η ΕΠΟ να έχει την αυτονομία της, αλλά για τη FIFA και την UEFA η κάκιστη δουλειά που κάνει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στη χώρα μας.

Μια επιτροπή που (θεωρητικά) υπάγεται 100% στις διεθνείς Ομοσπονδίες, αλλά στην πράξη λειτουργεί με δικούς της κανόνες, είναι απολύτως αποτυχημένη και δεν έχει καταφέρει τίποτε περισσότερο από το να γιγαντώσει την αναξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και να παρέχει «προστασία» σε διαιτητές που αλλοιώνουν ακόμη και τα προφανή.

Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, το βράδυ της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι των υπερεθνικών ομοσπονδιών στην Ελλάδα, είχαν συνάντηση και με τα μέλη της ΚΕΔ.

Συγκεκριμένα, οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών – μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών – μελών UEFA), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA) και Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), δείπνησαν σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας με τα μέλη της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα,  Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ.

Στο ραντεβού έδωσε το παρών και ο υπερσύμβουλος των υπερεθνικών ομοσπονδιών στην Ελλάδα, Πέτερ Φούσεκ, ο οποίος είχε «κοπεί» από τη συνάντηση με τους BIG 4, με τους προϊσταμένους του να παραδέχονται με αυτόν τον τρόπο ότι ο Τσέχος παράγοντας, φέρει μεγάλη ευθύνη στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Αντίθετα με τον Φούσεκ, στη συνάντηση με την ΚΕΔ, δεν έδωσε το παρών ο Χέρμπερτ Χούμπελ. Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, έστειλε ένα σαφές μήνυμα στον Περέιρα και τους συνεργάτες του με την απουσία του. Ο Αυστριακός είναι έξαλλος με τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή, καθώς δεν τήρησε την τιμωρία των διαιτητών που είχαν προκαλέσει με τις αποφάσεις τους (σ.σ. Φωτιάς, Ευαγγέλου, Τζήλος, Σκουλάς), με αποτέλεσμα να παραβεί και τη δική του δήλωση, αλλά και όσα ο ίδιος ο Περέιρα είχε υποσχεθεί στους προϊσταμένους του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνάντηση, τώρα, οι πληροφορίες που προκύπτουν είναι συγκεκριμένες και αναφέρουν ότι οι επικεφαλής FIFA, UEFA, εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για το επίπεδο της διαιτησίας στην Ελλάδα. Την ελλιπέστατη, προβληματική εκπαίδευση στο VAR, αλλά και την ατιμωρησία, που οδηγεί σε λάθος μονοπάτια τους διαιτητές.

Επίσης, ο Περέιρα ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι ξένοι διαιτητές, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση που με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ