Ο Νιόπλιας, η ΕΠΟ που τον περιμένει και η Μπαλωμένου

Ο Νιόπλιας, η ΕΠΟ που τον περιμένει και η Μπαλωμένου

Ο Νίκος Νιόπλιας θα μείνει στον πάγκο του ΟΦΗ έως το καλοκαίρι, έως ότου δηλαδή αναλάβει - με τις ευλογίες Ζαγοράκη - τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων. Σε μια ΕΠΟ που θα έχει και ένα πρόσωπο από το παρελθόν: την Αθηνά Μπαλωμένου.

Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν ο πρώτος που ακούστηκε για τον πάγκο του ΟΦΗ μετά την αποχώρηση του Γιώργου Σίμου. Και η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ο Μπούσης έχει σε εκτίμηση τον Έλληνα προπονητή, μετά και απ’ όλα όσα άκουσε από τους ανθρώπους που τρέχουν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Εξετάστηκαν κι άλλα ονόματα. Όπως θα εξεταστούν και στη συνέχεια. Όμως στον κρητικό σύλλογο θέλουν να είναι απολύτως σίγουροι για την επιλογή τους. Και γι’ αυτό αποφάσισαν αυτή να γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς την πίεση του χρόνου, προκειμένου να χαμηλώσουν το ρίσκο.

Τι έκαναν; Πήγαν στα… σίγουρια χέρια του Νίκου Νιόπλια. Ενός δικού τους παιδιού. Ενός ανθρώπου που έχει πέρασει σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής από τον ΟΦΗ, ενώ την τελευταία διετία κατείχε τη θέση του συντονιστή ποδοσφαίρου στον σύλλογο.

Ο Νίκος Νιόπλιας ανακοινώθηκε πως θα είναι προπονητής μέχρι το καλοκαίρι, μια λύση για να βγει η σεζόν. Και για να βγάλει την ομάδα από την… κατηφόρα στην οποία βρίσκεται. Μια κατηφόρα που τη φέρνει στη… μάχη της παραμονής. Γιατί μέχρι το καλοκαίρι ο Νιόπλιας; Πιθανότατα να το είπε εκείνος στους διοικούντες την ομάδα. Διότι ο ερχόμενος Ιούνιος μπορεί να του φέρει μια μεγάλη αλλαγή. Να τον φέρει από την Κρήτη στην Αθήνα. Και από τον ΟΦΗ στην ΕΠΟ.

Εδώ και καιρό είναι κοινό μυστικό πως ο Νίκος Νιόπλιας ήταν μέσα στους 2-3 πρώτους ανθρώπους που ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα έφερνε στην ΕΠΟ και κατ’ επέκταση στην Εθνική ομάδα όταν θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Ομοσπονδίας. Τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων. Αυτόν τον ρόλο προόριζε και προορίζει ο Ζαγοράκης για τον Νιόπλια.

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα υπάρξει Γενική Συνέλευση και η ΕΠΟ θα πρέπει να εναρμονιστεί με την περιβόητη Ολιστική Μελέτη. Να φτιάξει το οργανόγραμμά της, να τοποθετήσει ανθρώπους σε καίριες θέσεις, να αλλάξει τη λειτουργία της. Γι’ αυτό και οι αλλαγές που θα γίνουν, πλην των δύο πρώτων νέων προσώπων, θα γίνουν από τον Ιούνιο κι έπειτα. Γι’ αυτό και ο Νιόπλιας αναλαμβάνει έως το καλοκαίρι, προκειμένου μετά να αφήσει τον ΟΦΗ για να αναλάβει τεχνικός διευθυντής στις Εθνικές ομάδες.

Προς το παρόν υπάρχουν οι εκλογές και μόνο δύο νέα άτομα που θα προκύψουν άμεσα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης και η Αθηνά Μπαλωμένου. Ναι, η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Παναθηναϊκού, η οποία επί χρόνια είχε υπάρξει το δεξί χέρι του Γιάννη Αλαφούζου και είχε παραιτηθεί από την πράσινη ΠΑΕ λίγο καιρό μετά την απόφαση Αλαφούζου να σταματήσει τη χρηματόδοτηση το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μπαλωμένου επιστρέφει στο ποδόσφαιρο μέσω της ΕΠΟ. Και θα βρίσκεται κοντά στον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ